«Суперпідключення»: чому ми припинили відключення очей

Прогулянка по будь-якому великому місті і ви побачите багато людей, які шукають екрани або розмови по телефону. Чи змінено? Tom Chatfield намагається з'ясувати його.

На пам'ятнику, і всі вони не знають одне одного. Жінка з відкритим ротом ходить на вулицю зайнята, тримаючи її руку до серця. Це лише пара моментів, захоплених фотографом Йошом Пулманом у своїй новій серії творів під назвою Somewhere Else.

На кожній вулиці в кожному місті ви познайомитеся з людьми, які говорять на телефоні. Кілька десятиліть тому, що це існувало. І ми вже давно звикли до того, що стоїть поруч один одному не означає обмін досвідом.

Де ми йдемо, ми проводимо з нами безліч варіантів, ніж місце, в даний час ми маємо доступ до друзів і сім'ї, до новин, знаменитостей, для роботи і дозвілля, до інформації і чуток.

Тож не дивно, що обличчя у фотографіях Pullman заповнені емоціями.

Ми безкоштовно, доки "Фрідом" є відповідним словом для опису стимуляції мозку радіохвилями і можливістю відволікатися в будь-який момент.

Сам Pullman просить:

«Якщо два люди ходять по вулиці разом і кожен з них знаходиться на телефоні, вони дійсно разом? І як вони відображають інші емоції, такі як тривожність, гнів або радість?

Як людський засіб шукає зв'язки. Чи може це бажання не зрадити нас? Чи можна стати «супер-з'єднанням», і якщо так, як це буде впливати на наше майбутнє?

р.

З моменту свого винаходу на телефонах були двигуни соціальної глибині та тривожної сигналізації. Уявіть, що телефонний зв'язок виглядав на 19-му столітті: багато кілометрів проводів вішали на полях вздовж основних доріг. А потім дроти пішли в кожен будинок. Отже, до цього нового роду людської взаємодії було підключено сакральне житло.

По відношенню до одного, ми незабаром станемо як згустки прозорого желе.Телеграф вже давав світ щось дивне: повідомлення, що передаються на поточній швидкості. Але телефон принципово відрізняється від коду Морсе з його крапками і дашами. Він був реальним людським голосом, що виникає з ефіру.

«Ми скоро станемо схожими на прозорий желе один до одного», прокладаний британським письменником у 1897 році, боячи, що нова ера зв’язку знищить всю конфіденційність.

У той час як ранні проблеми щодо телефонів можуть перебільшено, вони довели пророку. Якщо у ХІХ ст. все проводилося, то 21 ст. з'єднання наших розумів у величезну мережу. Ми не будемо свердлити стіни наших будинків для проведення проводів. Ми просто повертаємо на телефони. І починаємо відчувати напругу.

Як і його 19-го століття, мобільний телефон також став символом стану зайнятості і багатства. Це був глухий шматок передової технології, що робить неймовірно гучну заяву в публічному режимі.

З часом мобільний телефон перестав бути символом розкоші і став знайомим супутником життя кожного. Ми включили постійний доступ до сучасного концепту громадського та приватного простору, а також особи без мобільного телефону, яка була сприйнята як щось виняткове і позаземне.

Як тільки знову, історія повторює себе, і є багато попередження про негативні наслідки мобільного зв'язку.

Ознайомитися з тим, що новина 31-річного оброблюваного для «інтернетної залежності» була поширена онлайн, проявляється в постійному використанні Google Glass.

р.

Ці окуляри – це щось схоже на смартфон, який постійно висить перед очима. І є вбудована камера, мікрофон, крихітний екран і підключення до Інтернету. Система активується як за допомогою голосу, так і за допомогою сенсорного пальця. Лікарі заявили, що їх пацієнт постійно спробував повернути на склянки, привезти свою праву руку до свого храму, навіть якщо він не зносив окуляри. Він використовував окуляри протягом 18 годин на добу, а вночі він мріяв, що він шукав у світі через цей гаджет.

Це реальна історія, і вона страшна. Людина, життя якого вже важко, зустрілася зі спокусою, він не може протистояти і стала звикання.

Запитайте себе: Як часто ваша ручка неприпустимо доходити до телефону або місця, яке ви зазвичай тримаєте його? Як ви відчуваєте слухання звуку вхідного повідомлення або прослуховування тиші, коли мережа не доступна? Наскільки має ваші стосунки з технологією?

Проблема полягає в тому, що не існує особливих відповідей на ці питання. Одна з них: технологія змінює норми нашої поведінки і робить стільки швидше, ніж ми можемо адаптуватися до них. Я провів роки, які намагаються оцінити наші відносини з технологією, і я ще думаю, що вона повинна бути вимірена з двох перспектив.

Як філософ Юліан Багіні сказав: «Чи можна змінити, але багато способів вони залишаються однаковими. й

З іншого боку, цифрова технологія означає, що мої відносини з іншими і світ розширюються на ступінь, що мої бабусі не змогли уявити. Я довіряю мої спогади, звички та обов’язки до комп’ютера. Я щасливий, щоб автоматизувати всі маршрути для рекомендованих фільмів.

Як філософи Andy Clarke і David Chalmers були сперечалися, мій розум є своєрідним колаборацією між мозку в моїй голові і аплікацією в руці (який може бути телефон). І сам мій – це комплексна система, яка включає в себе як з цих компонентів.

Так чому я не щаслива, що технологія робить моє життя набагато простіше? Якщо ви не вірите, що мій телефон є просто портативною частиною мого розуму, ви важко ігнорувати зростаюче тіло доказів про те, як вразливе людське визнання.

Ми не тільки жертви звички. Ми також є дуже обмеженими і легко зникаючи свідомого контролю. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. А що може бути краще для шинування навіть найбільш дисциплінованих миссердя, ніж постійне захоплення гаджета в кишені?

Це доцільний вплив інформаційних технологій, які позбавляють найбільшого завдання для всіх, хто сприймається як нормальний, збалансований і саморегулюючий. Нема цього. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Чи варто йти на цифрову дієту? Яка точка перевернути її, якщо ми перетворимо її знову пізніше?

Замість цього краще зіткнутися з фактами і почати маневрування між мозокми в наших органах і цифрових пристроях і мережах.

Після того, як я проживаю час і хвилин не просто голодую на екрані, але торкнувшись в мережу людських розумів, найповніший один коли-небудь створений, кожен з яких набагато більш потужний, ніж найпотужніший комп'ютер.

І якщо я так збуджу, терористичну і відволікаючу, то це тому, що інші люди онлайн аналізують і втрачають цей інформаційний світ безпосередньо через мене.

Юліан Баггіні – це парадокс, що базується навіть найскладніших технологічних маніпуляцій:

Методи, які використовуються для роботи з нами, є більш складними сьогодні, ніж коли-небудь, але знаючи, як вони утворилися, дозволяє нам краще захистити себе.

Наприклад, мені не потрібно знати все про шифрування та хакерство, щоб захистити себе від державного нагляду. Якщо я можу знайти хороші поради, щоб допомогти захистити себе, я зможе краще контролювати свій онлайн життя.

У цьому сенсі машини є джерелом негарантованої тривожності. Комплексні системи та громади. І технологія просто полегшує взаємодію в різних сферах. Дуже важко від'єднатися повністю, але ми можемо запустити, щоб мати кращий контроль над тим, хто ми спілкуємося і що ми просимо один одному.

через www.bbc.com/future/story/20150310-are-you-over-connected