Хороший китайський, поганий китайський: особливості чоловічості

У Китаї гострі мелодії численних бурпсів, паст і harcanias стають знайомою і невід'ємною частиною звукової картини світу. В іншому випадку потік енергії qi повинен вільно протікати через тіло. Філолог-орієнталіст Вера Ерміліна - про позитивні і негативні сторони китайської психіки.

Так як багато моїх знайомих, знаючи, що я в Китаї, часто починайте діалог з питанням «Чому, як китайці?», Я вирішив присвятити перший серйозний пост на цьому блозі до мого сприйняття людей країни, які в даний час слугують біженцем для мене, а в далекому майбутньому – хто знає? – може стати новим для мене вдома.

Я вірю, що я завжди бородавлю стереотипи та узагальнення щодо будь-яких груп людей, особливо таких великих, як етнічна група. Тим не менш, проживавши за деякий час в країні, ви починаєте здивувати себе певні візерунки, властиві величезній більшості представників цієї національності. І як для китайської, в одну точку я прийшов до розчарівного висновку: Я не люблю їх. Ось кілька причин цього, я спробую їх записати:

1,1 км Так сталося, що для звичайної китайської мови вираз «що є природним не потворним» є життя credo. Коли ви прогуляєте по вулиці в Китаї, з звичним міським шумом гармонійно перепліталися всі багаті сорти звуків, які випромінюються людським тілом – ускладнені мелодії численних бурпсів, паст і harcanias стають звичною і невід’ємною частиною звукової картини світу. В іншому випадку неможливе - потік енергії qi повинен вільно протікати через тіло і залишити його в момент, коли це необхідно. Багато західних табу не працюють тут, особливо для дітей. Сидіння 7-річної дитини торатися посередині вулиці є нормальним; грудне вигодовування дитини в метро немає проблеми; пускання на закукукання навколо ресторану, кричущий і лежачи на підлозі - чому б не (як правило, виховання дітей є питання з іншої сфери, можливо, я буду писати про це занадто деякий день). Тема для окремої оповідання - культура використання громадських кімнат: багато китайських (докладно переважно тих, хто прийшов в місто з провінцій) не варто розглянути її необхідно, щоб закрити двері при вході в кабінку; в тих рідкісних випадках, коли є туалет в кімнаті відпочинку, дивлячись на його стан, ви зазвичай віддаєте перевагу звичному «скло».

2,2 км Не секрет, що є багато китайських. Занадто багато. Тому, де Dane або Swede отримує власний будинок і ділянку з газоном, в межах якого все підпорядковано його особистому смаку, і він може бути самотнім, китайці буквально сидять на одному голові. Традиційні великі сім'ї, тісні квартири, в яких 3-4 покоління живуть одночасно, для літніх людей яких колективізм є одним з основних особливостей світогляду - все це сприяє виникненню більшості китайської звички, щоб бути постійно в натовпі, не переживаючи дискомфорту. Отже, надзвичайно дратує поведінку більшості іноземців, наприклад, на метро, коли виїхати поїздом або потрапити в нього, люди просто штовхають один одному з боків; ті, хто на платформі, вичавлюють в автомобіль, і без думки спочатку, щоб дати людям з нього, і це не грубо, це норма. Якщо ви подорожуєте поїздом або літаєте в літаку, і ваш сусід хотів зустрітися з вами - не сподівайтеся читати книгу; якщо ви близькі, то ви відкриєте для спілкування, а мова тіла ми знайомі з - дивись інший спосіб, закритий поставу, холодні і лаконічні відповіді - швидше за все, залишиться непорушним, і, будь то вам подобається або ні, вам доведеться почути всі про політичні погляди, кулінарні вподобання і вічності сімейного життя співрозмовника.

3. У Особливості китайської освіти є такими, що навчання базується на несвідомому навчанні ротів і спрямована не стільки на отримання максимальної кількості знань, формування широкого спектру інтересів і творчого мислення, як при проходженні шкільних та університетських іспитів (щодо того, що віддалено нагадує, це не так?). Таким чином, як правило, Китайський не сяйво з ерудуванням; для більшості з них країни Балтії є десь між Росією та Китаєм, населення Бельгії, швидше за все, говорить Бельгійка, і Болівія така американська держава. В цілому картина світу полягає в тому, що більшість наших співвітчизників, але доповнюється небажанням думати критично, аналізувати і вивести власні висновки. За моїми почуттями середня китайська є ідеальною машиною для виконання базових завдань за стандартними схемами, її інтелектуальна активність ґрунтується на безлічі ідей і стереотипів, які навчаються з школи (російською мовою холодно, великий ніс красивий, африканці агресивні, пити більше води). Ця єдність думки серед жителів мільярд-сильної країни є абсолютним плюсом від політичної точки зору: китайська зручна в управлінні, їх реакції зрозумілі і передбачувані. Однак, з точки зору міжособистісного та міжкультурного спілкування, мені здається, що це сприяє збереженню величезної комунікативної ями між «ус» та «тем». й

Надіслане не стосується всіх китайських. Звісно, серед них є висококультурні і освічені люди, чарівні особистості і чудові співрозмовники. Але я спробував артикулувати неприємні риси, які я відчуваю себе часто для більшості людей в цій країні.

"Права сторона" китайської 1. Я не впевнений, чи є така річ, окай? Я один з тих, хто завжди знайде блюдо на тарілці сусіда краще, ніж у себе, і в ресторанах Західного стилю, де ви повинні вибрати один з тих, хто тільки на меню, я трохи сумний. У китайському кейтерингу немає такої проблеми: кілька страв завжди замовлені (і їх кількість, як правило, 2-3 більше, ніж кількість людей, які сидять на столі), які кладуть посередині, і виходить щось схоже на міні-шведський стіл. У цьому сценарії, в першу чергу, можна спробувати значно більшу кількість страв, а по-друге, навіть якщо деякі з них не у вашому смаку, ви обов'язково не будете голодувати, так як щось, безумовно, сподобається, а по-третє, такі вечері більш економічно вигідні, адже кількість чека зазвичай ділиться на всі їдалки.

Моє ставлення до китайської кухні є неоднозначним: деякі страви, які переплетені з насолодою (порка з рибним ароматом), інші, здавалося мені досить нудні (всі супи з свіжою локшиною), і є ті, які існування я можу засвідчити (розплавленням тофу), але форма колективного харчування звертається до мене. Крім того, тут ви можете практично не турбуватися про дотримання таблиці етикетки - спеціальних пробок для устриць і пай для полоскання пальцями - тільки палички, тільки хардкор. Всі скребки, оболонки, кістки та серветки, як правило, кидаються безпосередньо на стіл, покритий целофановою плівкою, або на підлозі. З естетичної точки зору — зовнішня, з точки зору зручності — так само. Якщо ви, як мені, трохи гірше, ніж королева Англії, ви будете комфортні в китайському ресторані.

2,2 км Хоча, можливо, це не зовсім вірно: любов роботи китайської (як, дійсно, більшість представників інших національностей) не відрізняються; але їх здатність залучати до нудних і монотонних робіт протягом тривалого часу і пацієнтка іноді вражає. Найяскравіший приклад, звичайно, робота в виробництві. Ваги на китайських заводах робітників дуже низькі, умови праці не, ставити її м'яко, офіс Google, але де російська б спати, французику організували спілку страйку, а німецька, яка займається оптимізацією, китайська тихо працює зсув після зміщення, часто залишаючись на протязі часу, щоб заробити більше. Більше можливостей для творчого виразу, кар’єрних перспектив та всіх викликів, які так дорогі європейському серці, середню китайську цінує стійкість. До тих пір, поки робота генерує стійкий дохід, незалежно від того, як нудно, вони пожовнуть, їсти неохайний рис, і насолоджуватися тим, що вони мають - вічно я думаю, що це неминуче. Якість їх роботи є ще однією справою.

3. У Китай ніколи не мав релігійної війни в історії. Ну, вони подали буддисти Тангу, наприклад, тому що вони були великими любителями життя вільноhandedly за рахунок алмів, і там не було достатньо робітників; добре, вони заборонили Falun Gong sect, тому що немає необхідності розкачати бочку проти Комуністичної партії ... але криваві конфлікти на основі того, що в одному селищі богиня Гуаніна фарбується 6 рук, а в іншому – з 8, тут немає. До тих пір, поки ваші переконання не загрожують національної безпеки або порушують закон, ви можете вірити що-небудь. У Китаї, на мій досвід, геї (не менше у великих містах) та інші меншини переносяться. У мене є почуття (повідомлення про фізичну обмеженість, які дуже добре переносять сюди, тому люди набагато менш складні. На вулицях і в парках багато танцюють, співають в голосі, практикують цигун, і ніхто не засудить нікому за екстравагантність. Це трохи дивний, але це, ймовірно, відмінно.

4. У Ймовірно це фліп сторона відсутності особистого простору, але це не змінює сутність. Китаянки дуже відкриті хлопці, завжди готові допомогти, щоб запропонувати спосіб, щоб запросити на обід. Вони посміхають багато і рідко сердитися. Як іноземець тут, я часто зустрічаю про себе Коли ви приїжджаєте до китайського будинку, він дуже важко зробити все, щоб зробити гостя комфортним і задовольняючим.

Я хотів додати десятки «бутів» до кожної точки, але я спробував зберегти позитив. Ось більше боїв з апельсинами, щоб бути досить щасливими.

Веб-сайт: www.livejournal.com/magazine/955205.html