Відмінність китайської психіки та Західної

Китайський відрізняється від західників у своєму світогляді, поведінці, реакції, уподобання. Відхилено обсяги літератури, сотні тих, присвячених цьому випуску. Але, здається, що якщо ви не проживали в Китаї протягом декількох років і працювали на стороні з Китаєм, ви не зможете стати експертом з китайської психіки. І навіть після десятиріччя в Китаї і запам'ятовування класики ви можете потішити голову і визнати, що ви не розумієте ці китайці взагалі.

Я знайшов серію графічних ілюстрацій китайського художника Yang Liu. Вона проживала в Китаї до того, як вона була 14, потім перепереїхала до Німеччини. Через це, здається, що вона здатна показати досить чітку різницю між східними і західними підходами до життя. Звісно, Китай швидко змінюється і модернізується. І, можливо, після того, як деякий час деякі постоли цієї схеми стануть застарілими. Крім того, будь-яка схема є узагальненням. І завжди є винятки до правила.

На блакитному фоні є те, як він знаходиться на заході, на червоний - в Китаї.

Свобода слова

Мені здається, що ця схема показує не тільки свободу слова, але і спосіб досягнення мети. Ведучий чітко бачить мету і йде до неї. Китаянка знаходиться на ознайомчому шляху. Крім того, східна культура підкреслює не на голові, а на шляху до неї – це не результат, що має значення, але процес. І що шлях ніколи не буде прямо. Тільки злих духів йдуть на прямі доріжки. Ця функція також вбудована в мову: через те, що є багато гомофонів в Китаї, дуже часто є ситуація, коли співрозмовники не витримують один одного. Таким чином, китайці говорять про те ж саме кілька разів, в різних словах, фігурно описують ситуацію. Європейська скаже її набагато швидше, з мінімумом слів і фраз.

Хомофони - це слова, які звучать однаково, але написані різними і, відповідно, мають різні значення.

Вимова

Король Люді XVIII (1814-1824) Франції зараховуються фразою «Повага – судова справа царів та обов’язок всіх хороших чоловіків». З того часу в Європі почав стрімкий розвиток етикету. Китайський має більш ваговий каркас. Тим не менш, якщо китайська людина хоче порадувати вас, вони з'являться на другий, а іноді заздалегідь.

Поведінка в лінії

Китайські черги, які мене вабили. Дуже часто китайська підставка таким чином - пучок. І як простір виділяється, вони поспішають до мети, активно працюючи з ліктями. Ті, хто не встиг, пізнають. Однак, якщо ви ввічливо попросите вас пропустити, вони будуть робити так без сумніву.

Рівень шуму в громадських місцях

Так, громадські місця в Європі, як правило, більш тихі, ніж в Китаї. Щось говорити голосно. Але ви звикли до неї швидко.

Соціальні комунікації

Західне суспільство є більш атомним, з декількома особистими зв'язками. У Китаї особисті з'єднання грають дуже важливу роль. Все досягається за допомогою особистих з'єднань. Тому, здається, що людина буквально в Інтернеті всіх видів відносин - сім'ї, дружній, сервіс. Завдяки цьому багато питань можна вирішити досить легко. Однак це також серйозний перешкод.

Проблемно-розчинний підхід

Якщо проблема може бути обурена, Китайська буде. Це мистецтво Тао – не ламатися по загустці, але обходити перешкоди, як потік води навколо каменю.

Его

Ідеї прав людини, недоторканності особи та приватного майна мають давню історію в Європі. У давнину та християнську філософію ці теми були серйозно розроблені європейськими філософами з сьомого століття (Хоббі, Locke тощо).

Колектив є одним з характеристик китайської мови. Его критикує як у традиційних навчальних закладах (конфекція, таоизм) та в Буддизмі. Его - це те, що обкурює Тао людину, істинний характер реальності. Его потрібно позбутися від. У Заході індивідіалізм культивується.

Зв'язки з керівником

р.

Між лідером і підлеглістю в Китаї утворюється вертикальні зв’язки типу «сеніор – молодший», що регулюється Конфункційними принципами «по-справжньому любові» та «сональною подякою». Навіть якщо бос молодший, ніж підлеглість.

Можливість засмаги і здоров'я в цілому

У минулому столітті засмаглий тонований організм був символом здоров'я на заході. Багато європейців витрачали години на пляж або в солярію, щоб отримати бронзовий тон шкіри. Коли біла шкіра була в моді, і засмаглява була багато спільного, висить в минуле. Однак тепер ця тенденція змінилася до більш обережних: люди бояться отримувати рак шкіри.

Китайські жінки, за природою, що володіє темним кольором шкіри, не дуже прагнуть під сонцем. На спекотний сонячний день багато людей приховують під парасольками.

Подорожі та подорожі

При порівнянні з європейськими і китайськими, я отримую враження, що китайська (і особливо японська) фотографує багато іншого. До того ж вони ще люблять фотографувати. Іноді це може бути важко фотографувати об'єкт, оскільки є китайська жінка або пара в любові, які приймають найнадійніші пози, поки хтось фотографує їх. Як тільки вони залишають, новий з'являється в своєму місці. Неважливо, якщо ви знаходитесь на фото. Однак поведінка в чергах вже згадувалося вище.

Триразове харчування в день.

Європейки і американці часто варять з напівфабрикати. Китайські люди, особливо середні та старші покоління, віддають перевагу свіжого приготування їжі або їжі в кормах. Однак молоді люди активно купують напівфабрикати і їсти їх.

Популярні страви

Я зателефоную цей пункт «Езотичні страви», адже для західних людей, Західна їжа більш звична і популярна, а для китайських людей – китайської їжі. Протилежна з екзотичністю. Для нас екзотична східна кухня і для китайської, європейської кухні. Європейська їжа в Китаї набагато дорожче, ніж китайська їжа. У той же час китайська не знаю, як добре варити страви європейської кухні.

Переваги

Все китайським людям пити чай не зовсім вірним. Хороший чай дуже дорогий. Багато китайських людей все ще віддають перевагу рівнинній воді.

Можливість погоди та життєві ситуації

Зберігати обличчя в усіх ситуаціях - це ще одна китайська якість. Про освічених китайських людей або людей, які хочуть порадувати вас. У мене часто приходять люди, які мають дуже незадоволений вираз, і які показали всі види контемпту для всіх і всіх.

Поведінка партії

Буфети часто розташовуються в країнах Європи. Суспільство розбивається в групи. Китайські люди часто сидять на великому загальному столі, де всі страви експонуються на колі. Боротьба з суспільством не дуже полоне.

Популярні режими транспорту

З кожним роком все більше і більше автомобілів в китайських містах і в декількох велосипедах. Кількість велосипедних доріжок зменшується. На дорогах, суворі заходи запроваджують зростання особистого транспорту. У Європі ми бачимо протилежний ефект – у багатьох країнах населення турбує проблеми навколишнього середовища та здорового способу життя, а отже, позбавляємо до двоколісного транспорту. У будь-якому місці ви можете знайти пункти прокату велосипедів, багато велосипедних шляхів.

Ставки до старших

Китайська не має такої ж пенсійної системи як європейських країн. Догляд за старшим поколінням часто падає на своїх дітей і онуків. Крім того, в традиційному суспільстві старше покоління є носієм знань і традицій, які вона повинна проходити на молодих людей. Тим не менш, на китайських вулицях ви не знайдете онуків і онуків всюди. Іноді здається, що Китай є країною молоді, літні люди можуть бути тільки в парках або недалеко від будинків.

Статус дитини в сім'ї

У Китаї, дитина є «лим імператором». До 5 років, дитина допускається робити все, що він хоче. У публічних місцях можна часто побачити немовляти, які знаходяться в простому погляді всіх сквошу - вони навіть зношують спеціальні штани з вирізом. Ймовірно, це значно наслідком політики управління народами, яка діє тільки до людей Гана: однієї сім'ї, однієї дитини. Однак, один раз дитина йде в школу, він буде мати багато обов'язків. Як один з найдавніших принципів говорить: «Вчитель – майстер, студент – раб». У західних країнах діти включені в суспільство. Вони не мають спеціальних привілеїв, крім тих, що виводяться з віку та фізичних здібностей.

Що про Росію?У інтернеті я знайшов ще одну картину, в якій представлені три види психіки: європейська, китайська і російська (у широкому сенсі). Автор невідомого. Однак багато речей, на мій погляд, досить точно.

р.

Знову існує безліч винятків до будь-якого правила. Наведені вище схеми відображають лише загальні тенденції. Ще одна важлива точка: китайська суспільство швидко змінюється. Багато традиційних якостей зберігаються тільки серед людей старших і середніх поколінь, а молоді люди стають більш і більш західної, стають носіями західних цінностей. Є також велика різниця в Китаї між містом і країною. Традиційний спосіб життя і традиційних відносин все ще збереглися в с. Так, можливо, протягом декількох років багато положень стануть застарілими. Ми бачимо цю картину в цілому.

Я хотів би обговорити це питання з тими, хто був в інших країнах Сходу, Південно-Східної Азії. Чи існують будь-які відмінності від китайської психіки? Де вони надходять? Видання

Автор: Марія Анашина, Ілюстрації

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: anashina.com/otlichie-kitajskogo-mentaliteta-ot-zapadnogo/