«Марижа Балзамінова» - історія фільму

Жанр: комедія, мелодрама, кіно адаптація
Виходячи з трилогії О. М. Островського «Святий сон перед обідом», «Що ви йдете, ви знайдете», «Тві собаки борються – третій не турбують». Невелика московська офіційна Балзамінова сниться з марирування багатої жінки. Смішні ситуації, в яких герой намагається знайти наречену, є сюжетом одного з найпопулярніших вітчизняних фільмів.
Режисер: Георгій Вітсін, Людмила Шагалова, Лідія Смірнова, Катерина Савінова, Жанна Прохоренко, Людмила Гурченко, Тамара Носова, Микола Кричков, Ролан Биков, Інна Макарова, Надія Румянцева, Тетяна Конюхова, Нена Мордюкова
Режисер: Костянтин Войнов
Сценарист: Костянтин Warriors
Оператор: Георгій Куприянов
Композитор: Борис Чайковський
Художник: Фелікс Ясюкевич
Прем'єра фільму: 25 березня 1965 р.

Вітсін, який відігравав двадцять-річний оболус Міша в 46 (!) років, зважився з сумним самоіронією: «Мар'їж ембальований». Один з секретів воїна може зрозуміти тільки зараз. Цікаво, що в Суздалі «Рубль» Тарковського «Бальзамінова» і кінопристосування роману Пушкіна «Шот». На додаток до зоряної литі (Гурченко, Савинов, Макаров, Румянцев, Крючков, Носов, Смірнов, Мордюков), Костянтин Войнов приваблював ще один потужний виконавець - красивий древній Суздаль. Не тільки види старовинних храмів, торгових аркад, реальних вулиць і будинків (в тому числі реальний «Балсаминовський будинок») дивовижна, але чистота атмосфера, відкритість, повітряність. Не відчувається, що джерело було тільки смішні сцени в трьох театральних стінах.

Яскравий, соковитий, украдені кольори. І паралельно - «барвна» музика Бориса Чайковського, яка багато працювала в кінотеатрі, але в «Бальзамінова христина» з легким ручним розсіяним через фільм дивовижних калідографічних мініатюр. І дзвіночки і хім... І дрібні і мікроскопічні епізоди, відшліфовані до чарівного блиску.
Фінальний прохід і проходження тріумфальної співрозмовника Смірнова була знята в спеку, воїни, незадоволені чимось знову і знову змусили вологу актриса повторювати цю просту сцену. Ви відчуваєте ці невидимі «солодіться, кров і сльози» в кінцевому результаті?
Солдати і комради зуміли доторкнутися до деяких невидимих ниток в російській душі, тому картина так дорогою для нас сьогодні.

Рідкий гість Суздал не попросить де знаходиться "Бальзамінов будинок". Більше ніж за сорок років тому в Суздалі відбувся зйомки шлюбу Бальзамінова, а любителі фільмів продовжують шукати пам'ятні місця. І найчастіше будинок, який асоціюється з ім'ям Георгія Вітстіна. Він все ще існує в Suzdal сьогодні. У центрі, на вулиці Старая, No 13.
Він не відрізняється від десятків інших. Є тільки довекоте, який був побудований спеціально для зйомок. Але двір збереглася, в тіні якого Vicin сподобалося лежати на красі. Останнім часом на знаменитому будинку з'явився пам'ятний наліт, який стверджує, що саме тут в 1964 році фільм «Весілля Балзамінова».

У літній період 1964 р. відбувся показ фільму «Весілля Балзамінова». – згадує господиня будинку, Т.Ф. Садкова. - Моя мама уклала договір з творчою групою для оренди будинкової території, двору і брусу, в якому розміщені пропси, а вгорі прикріпили ... голуб. З місцевих хлопчиків набирає столичні режисери. І ходив «на дахах» голубів разом з хлопчиками, під час зйомок сам Михайло Балзамінов (арт.Г. Вітсін). Я мав дивитися відомі актори під час решетів і зйомок.

З Л. Шагалової не треба говорити, кращі відносини, розроблені з Катя Савінова – вона була простою. Лідія Смірнова колись пішла в будинок, щоб пити моркву. За час перебування на нашому будинку і на дворі була знята одна з сцен з її участю. Я пам'ятаю, після чергового взяття Лідія Миколаївна підійшов до коня, захопивши її шию і сказав: «О, мед, у нас є одна доля: кінь приводиться, і митець приводиться...» І Вініцин був схожий на себе, продовжує спогади господині будинку No 13. У вільний момент падає, він приходить до нашого саду, де грядки, плодові дерева - для відпочинку на корі.

З книги Лідія Смиронова «Моя любов». 2009.
Для «Мар'їж Балзамінова» воїни обрали чудове місто Суздаль як сцена. Він був таким перистом. Повернувшись до цього, не було ніяких туристичних комплексів, немає Інтеротелів, і ніхто ще не прокоментував. На підлозі був великий триповерховий готель з одним туалетом, центральною площею і ринком, де продаються сметана, молоко, полуниця, чорниця. Ми виїхали на маленькі балкони готелю і спостерігали - жінки прийшли з звичайною молоком або ж джеєм, або, можливо, вершки. Ми проживали в готелі, три з нас в одному номері. Воїни з Вітсином і оператором. Чагалова і Конюхова знаходяться поруч зі мною. Катя Савінова проживала з ким похилами, поруч з дверима - Румянцева з Макаровою. Ми готуємо власну їжу на плитці.

Костянтин Наумович Чагалова пропонувала грати матері героя. І це досить, кучерявий, біло-волосатий, великі сині очі «Вала Борз» стала старою жінкою. Я пам'ятаю Костянтина Наумова, що вона була мишею, така німблальна миша. Її красивим обличчям був зморшок. Під парою вона стала як запечена яблука. Чагалова потім розгладити ці зморшки невеликим залізом.
Відкрито роль співрозмовника для мене. Я почав працювати. Спочатку ми шукали макіяж: ніс підтягнув, червоний вугр, червоні очі від моєї залежності від командистів до вина. І як важко було освоїти хрестолінію! Ви сиділи і спідниця йде вгору, покриває вас. Наше волосся прокладало відомий майстер, справжній професіонал, Марія Іванівна з Московського художнього театру. Він дивовижна творча людина, золоті руки. Вона мала терпіння, щоб витрачати три години на наші голови, облизуючи кожне волосся. І Мордюкова, і я прийшов з дуже смішними зачіски.

Коли я знайшов спосіб мій характер, я раптом відчував себе дуже комфортно. Я шукаю її прогулянку. Нарешті, я знайшов качка, трохи м'який. І мій співрозмовник по всьому місту, сорті. Він працює тут, він працює там, звичайно, він робить гроші, і він отримує напій. Від чого багато фантазій, від того, як багато адаптацій цей персонаж був запечений! Це, звичайно, допоміг знайти воїнів.
До речі, «Весілля Балзамінова» є одним з найбільш ансамбльних фільмів, і це можливо тільки з досвідченим директором.
Ми пішли на один одному пагони. Війни хотіли, щоб кожен знав, які інші, щоб вони могли жити в цій атмосфері. Ми, крім зйомок, коли ми живемо в Суздалі, нічого не зацікавили. І все прийшли з режисера, він об'єднав нас в одну сім'ю. Це була єдність поглядів, смаків, ідей.

р.

Я повинен сказати, що місто сама, ці покинутих храмів, в яких були збережені бочки оселедця або були деякі склади, ці будинки, коса, падуть, і нескінченна кількість старих жінок - все створено атмосферу фільму. Я ніколи не бачив так багато старих жінок, як в Суздалі. Не було виробництва, тільки молочна фабрика: вони зробили згущене молоко, сир, сметана, вершкове масло.
Тут були монастирі, де були ювенільні злочинці, вони працювали там.
Ми відіграли в старих торгових рядках. Вони висаджують знаки з літерою «Я» на чай, завантажують намети, знімають стовпи з дротами, і все інше залишилося. Водій, мангар, собака – все сподобалося в XIX ст. Фінальна сцена була знята на площі, коли віцин танцює до приголомшливої музики Бориса Чайковського - знаменитого полюса. Зараз часто грають на радіо, визнаються і люблять. Танець, звичайно, був придуманий воїнами. У своїй сорці відкрито, в дикому вогні воїни показали Гоша Вітсин, як танцювати.

р.

Він також продемонстрував Мордюкова, як вона повинна поцікавитися Віцином біля паркану. Взяти Вітсін на плечі, поцілунки жаділі:
до Так що він приходить до мене щодня...
І паркан, один!
Голова Гошка була голена.
Мордюкова не вдалося, вона була сердитися. Наполягати воїнів. Команда вже звучить:
- сьомий прийом, знову!
Він буде тривати, але він отримає свій шлях. Мордюкова раптом говорить:
до О, зануривши його, я збираю його і точно повторіть його інтонацію, відсортуйте його!
І каже він,
до Так що він приходить до мене щодня...
Воєнiв розстріляли:
- Nannochka, солодкий, добре зроблено, тонкий. Про нас

132682р.

Він досить міцний на комплекті. Я дам торт там, спочатку він був свіжим, потім стебла, я також мав, ймовірно, дванадцять або п'ятнадцять бере, і я ate і ate його всі і змащувати його з задоволенням з варенням.
Я ковтнув п'ятнадцять штук, я блюв, я даю цей торт знову і знову, і все ще Костянтин Наумович досягла того моменту, коли все було повністю задоволені ним.
Сьогодні, коли я говорю про шлюб Балзамінова або коли я відіграю сцену матчера, я завжди зустрілася з аплазією. Кожен знає і любить цю картину, і режисер, як Schweitzer сказав, що це класичний.

Це дійсно талановитий! У грі Балзамінов каже: "Якщо я був царем," і нічого іншого. Війни придумали всю сцену. Він сказав, що це його найкращий живопис. Він завжди назвав себе невдалими фільмами. Не вдалося. Він також вважається шапкою, щоб бути успішним. Але він мав картину «Мірке персонажа» з Дороною – невдало. І якщо він критикував, він ніколи не сердився, він розумів все. Він не мав нічого спільного.

р.

«Весілля Балзамінова» охоче отримали критики. «Публічний фільм вийшов добре. смішний. Сад. Сучасний. Воїни дивляться на гру зі свіжими, струмовими очима. Так, це не Островський - монументальний, нудний, звинувачений - хто звик бачити в той час і яким Суслов вважається стандартом.