Кращий лікар.

Він був названий кращими молодими пацієнтами, оформляючи портрет свого улюбленого лікаря, адже переможець конкурсу «Наш улюблений педіатр».

Таке в Псковській області назвав 39-річний Андрій Вікторович Крамар – завідувач кафедри ГБУЗ «Дитяча обласна лікарня».
Педіатрія вважається немайорною спеціальністю. Відштовхуючись від немовлят і заспокоює своїх мам не так престижним і вигідним, як кажуть, операції або косметологія - спеціалізація, які часто вибирають медичні студенти. Андрій Крамар зробив свій вибір свідомо і впевнено: він не зробив помилку зі спеціалізації.
"Не вистачає чоловіків у педіатрії", - каже він, "і це, де вони потрібні неймовірно." Робота багатогодинна, відповідальна. І ось нам потрібні реальні фахівці, які знають, як лікувати і готові взяти відповідальність, але вони просто катастрофічно відсутні (у Псковській області педіатри – 50% необхідного числа). Більшість хороших лікарів, як правило, переходять в особисту практику - навіть в громадській лікарні, оплачують мінімум грошей, відповідальності і роботи з папірами - в більшості, проте, і пацієнтів, які потребують допомоги.
У своєму місці.

Більшість пацієнтів допускаються до перебігу Крамару після лікування тривалих і важкої для недіагностованих захворювань. Алас, це реальність сучасної російської медицини - існують стандарти, і вони не знають, як лікувати їх і діагностувати все ще робляться як вони хочуть. Але Крамар, хоча він також спирається на свої інстинкти, робить це непристойно - діагностичний з Бога.
Більшість батьків в оглядах писав, що їх візити до лікарів закінчилися тільки після того, як Крамар дав дитині правильний діагноз. Але діагностика, на жаль, не завжди дорівнює лікуванню. Районні лікарні не тільки фахівці, але і діагностичне обладнання.
У соматичному відділі, в якому Андрій Вікторович працює протягом 10 років, розмаїття пацієнтів – як з загостренням хронічних виразів, так і важких дітей.
«Я пам'ятний пацієнт – хлопчик з лейкемією, який прийшов до нас напередодні Нового року», – згадує Андрій Крамар. Вранку, а через тиждень він загинув – ми не змогли впоратися з кризою. Тому мій професійний сон здатний допомогти будь-яким хворим на місці, а не слугувати транзитним пунктом на шляху до митрополита медицини. й
Пацієнти чекають
Друга мрія – гідний дохід. Переможець конкурсу завжди посміхається, батьки писали в відгуках, що дихає спокійно і віру в успіх. Ви думаєте, що лікар не має проблем? Ні! З усіх підстав говорять, що зарплата лікаря в Псковській області становить 35 тис. Тим не менш, батько двох маленьких дітей, для того, щоб годувати сім'ю, працює на трьох роботах - відділ, лікар в клініці та ендоскопістській діагностиці та отримує додаткові платежі на регулярні обов'язки. У місяці «на колі» він отримує трохи більше 20 тис. І своїх колег, працюючи над «платною зарплатою», отримують 6900 рублів. в місяць. «Що тримати вас у професії?» дивує Крамар. - Так, лікарі слухають хороші слова в своїй адресі один раз на рік - на день медичного працівника. Але я знаю, що в мій переповнений підопічних, на кожному ліжку, є маленька людина чекаю мене, а іноді ніхто не може допомогти. Що зігріває душу. й

Український