Білий Сонце: Історія

Рік: 1969

Країна: СРСР

Режисер: Володимир Мотил

Жанр: кіно, драма, мелорама, комедія, пригода, військовий

Аудиторія: 34,5 млн.

«Білий Сонце Десерта» – радянський фільм, режисер Володимир Мотил, який розповідає про пригоди солдата Червоної армії Сухова, який рятує гарем від кровоносної бандита Абдулла.

5410597

У другій половині 1960-х рр. на хвилі популярності фільмів про «Елюзивні Авенгери», радянське кінографічне керівництво перетворилося на жанр східного. З 1966 року ETC (експериментальна творча кіностудія) почала працювати в кінографічній системі СРСР. Це був комерційним підприємством з широким свободом дії в підборі персоналу і вибору творчого матеріалу і не може координувати його дії з Державним кінокомітетом СРСР. У 1967 році керівництво ETC запросила на роботу над сценарієм для нового пригодного фільму Андрія Михалкова Кончаловського та Фрідріха Горенштейна. Початкова версія сценарію під назвою «Basmachi» управління кіностудії не відповідала.

Однак, керівництво студії все ще хотіли б знімати картину в цьому жанрі, і сценарист Валентин Єжов (завідувач «Була Солдата») був інструктований для створення сценарію для внутрішньої західної протягом місяця і половини.

Місце дії Єжова обрали Центральну Азійську пустелю. З того, як він сам ніколи не був у степу, тому він взяв його у співавторстві у Вищій Сценаріо курсах Рустам Ібрагімбеков як співавтор.

Я ніколи не був до Центральної Азії в моєму житті і не брав участі в революційних подіях, я пообіцяв поділитися своїм східним досвідом. . . ?

При зборі матеріалу для сценарію Єжев зустрівся з ветеранами громадянської війни, які воювали Басмачі в Центральній Азії у 1920-х роках. Один з них пам'ятав, як басмачі, мухуючи від Червоних знаряддя, які перенесли їх, кинули їх хрещати в степу. В кінці оповідач додав, що ці жінки в burqas викликали багато неприємностей у степу. Так був новий сценарій з назвою «Дестерт».

У січні 1968 року почалися кастинги. Кілька акторів спробували за роль Федора Сухова. У фіналі: Анатолій Кузнецов і Георгій Юматов, який був затверджений для цієї ролі. Тим не менш, перед зніманням Юматова боролися і за деякий час від дії. Володимир Мотил знову звернувся до Кузнецова, чия канденція була спочатку відхилена на проведення перевірок. Актор не був зайнятий і погодився брати участь у стрільбі.

Довгий час вони не змогли знайти виконавця за роль митного офіцера Павла Верещагіна, дозвілля та ретельно, знаючи цінність життя та смерті. Мотил поділився проблемою з режисером Геннадій Полока, який відразу продемонстрував його одному з діючих тестів Павела Луспекаєва. Тест був блискучим.

До «Біла Сонце Десерта» Луспекаєв як актор фільму маловідомий, він завжди залишився вірним театру. Але в 1967 році актор підтримав операцію на ампутацію як ніг, так і повернення в театр вийшов з питання.

Полока Мотил, що Луспекаєв незабаром буде у формі, потім додано: "Події сцени в воді". Він купує рибу. І побачте його. Дивитися на його тулуба. На плечі, на руці - це біографія!

Мотил пропонований Luspekaev, щоб грати на crutches і навіть хотів змінити сценарій відповідно. Pavel Luspekaev очистить всі ці параметри і зробив стан, який він буде знятий без трюків, і режисер погодився.

Владимир Мотил давно думав, що запросити на роль Катерини Матвєєвни. У коридорі «Ленфільму» він випадково познайомив Галина Лукхай, тележурналіст з редакції кінопрограм Центрального телебачення. У Ленінграді її екіпаж зробив ще один фільм про історію кінотеатру. Директор відразу зрозумів, що вона повинна грати в Катерину Матвєвну. Галина Лукхай погодилася грати в роль російської краси після довгої осади.

Багато хто з акторів були непрофесійними. Адулла дев’яти акторів. З моменту зйомок основних сцен, дівчата змушені терміново повернутися до роботи, в епізодах відсутніх «дружок» повинні бути дубліковані солдатами. У зв’язку з тим, що місцеві дівчата відмовилися брати участь у зйомках, а також забрали від усього Союзу.

24 липня 1968 р. в студії Lenfilm Перші зняті сцени фільму - сон Сухова, де він забуває хворого, а потім напоїв чай з дружиною і рештою гарема, були зняті на природі біля с. Міцолово біля Луги.

У серпні Мотил продовжує зйомки в Дагестані, де на березі Каспійського моря кілька кілометрів від міста Каспійськ був побудований декорацій - кілька тінистих будинків, будинок Верещегіна, сад з виноградником, нафтових танків. До берега була встановлена стара яхта Махачкала робочого порту «Дебент», перейменована на час зйомок в «Твері».

11 листопада 1968 р. Художня рада експериментальної студії переглянула матеріал фільму «Білий Сонце пустелі». Вражаю тих присутніх було змішано. Голова головної сценарної дошки Мосфільму Маріанна Качалова була найвизначеною сценарієм, де з танку вибираються дружини Абдулли. Сухова очікує, щоб побачити на своїх обличчі радість від спалювання, але вони запускають його, падають на коліна і овець над мертвим чоловіком - розірвання волосся, мережива, так як вона повинна бути за східним замовленням. У фіналі було змінено.

Крім смерті Верещагіна і Петруха, також була сцена несанантності Настасії, дружини Верещгіна. З цієї сцени в плівці є тільки невеликий шматочок. Зменшена боротьба Верещгіна на човні і дві «еротичні сцени» з Катериною Матвєєвною, проходячи з виворітною спідницею по всьому потоку, а дружини Абдулли, які роздягаються під час їх освячення в резервуарі.

Керівництво студії навіть спробувала змінити Мотил до Володимира Басова. Після відмови Басов вирішив змивати всю ногу. І тільки на фінальній зустрічі в Госкіно, що відбувся навесні 1969 року, заступник голови Баскаков прийняв рішення: «Продукція повинна бути завершена.» І залишити Моту на малюнку. й

З'явився подяка Володимиру Басову про те, що з'явився знак Сухова «Схід – делікатна справа». Схід вимагає абсолютно іншого підходу, вони мають різний розум, мусульмани. Перед експедицією обов’язково повинен бути тонкий підхід, який вразив Мотиля.

У травні 1969 року знімальна бригада активно займається підбором місць для нового фіналу фільму, а не в Дагестані, але в Центральній Азії. Припинено в Туркменістані, на околиці міста Байрам Алі. Дуже дощ впав в Каракумі, що піски зникли під високими травами. Мот з помічниками, які летять на вертольоті сотні кілометрів, але не знайшов правої природи. На допомогу звернулися солдати місцевого військового округу в частині тижнів. В результаті такої довгої паузи в роботі групи втратила акторка, яка відіграла Гульчатай. Цирковий художник Тетяна Денисова, який відіграв цю роль, отримав власну кількість в цирку і відмовився знімати. Затверджено 17-річному студенту Ваганської школи Тетяни Федотова.

В результаті другої знімальної експедиції фільм змінив багато, і він фактично мав різне закінчення. Зйомка закінчилася у вересні 1969 року.

18 вересня 1969 року фільм особисто переглядав генеральний директор Mosfilm Володимир Сурін і незадоволений переглядом. З його поданням, дія приймання картини в Госкіно не підписала.

Доля картини була вирішена щасливою аварією. Один із осінньих днів 1969 року голова Комуністичної партії Леонід Брежнєв вирішив подивитися нову вітчизняну плівку на дачній ділянці. І обов’язковий на екранному депозитарію на власний ризик, відправлений йому «Білий Сонце Десерти». Brezhnev сподобалося картину дуже багато.

У березні 1970 року відбулася прем’єра Білого Сонця Десерта. Федір Сухова та його оточення отримали справді легендарну популярність. Окремі зображення, фрази з картинки відразу пішли на людей: «За владу наступна», «Customs дає «добрий», «Схід – ніжна матерія», тощо.

Зважаючи на те, що Білий Сонце Десерт є невід’ємною частиною підготовки радянських і потім російських космонавтів. Фільм навіть на борту Міжнародного космічного вокзалу.

За результатами опитування, присвяченого центару російського кіно, обрано фільм «Білий Сонце Десерта» на акцію «Останній сеанс Мілленію». 31 грудня 1999 року в Московському кіноцентрі «Ханжонков Хаус».

Деякі цитати:

"Жавдет мій... Якщо ви познайомитеся з ним, не доторкайтеся його.

І я покажу вам, дорогою Катерини Мавна, що ви з'явитеся мені, як ніби ви були чистими лебедями, як ніби ви купили собі, де потрібно піти, або в якому бізнесі, я навіть знайти його важко сказати. Тільки мій дихає squeezes з радістю, як якщо від гармати хтось сідає точку-бланк. й

"Я тримаю, але якщо я не тут в нооні, повернуся до оплати за гостинність."

Загиблий, звичайно, заспокійливий, а болючий відтінок.

- Абдулла! У вас є торіонні дружини! Дякую!

- Я даю тебе! Коли я поставив масло на вогонь, ви будете тонкими, дрібними.

« » » » » » » » » » » » » » » Одна жінка любить, що робить одяг, одна варить їжу, одна годує дітей, і все поодинці?

- Петруга!

- Я не w-drink ...

- Право! Я збираюся пити його і відкинути його. П'ятниця

"Мій батько сказав до того, як він загинув, "Абдулла, я жив мій життя як бідна людина, і я хочу, щоб Бог відправив вам дорогий халат і красиву ганку для коня."" Я чекав довгий час, а потім сказав Бог, "Гот на коні і займіть те, що ви хочете, якщо ви гальмуєте і сильні".

«Жаудет є одним з кращих, Абдулла є воїном. Вони не люблять один одного.

- Скажіть, як ви тут?

- Зйомки...

«Я подарував мені, що ікра знову! Я не можу з'їсти його щодня. Я хочу, щоб я міг отримати деякі хліби.

«Я пишу вам, дорогою Катериною Матвєєвною, бо у мене є вільний момент. І замочився в спекотному сонці, як і наша кішка Vaska була на рулоні. Ми зараз сидимо на піску біля блакитного моря, ми не маємо ніяких турбот. Сонце так яскраве в очах...

«Дуже з преюдіїм!» Жінка є чоловіком, теж!