Гежгали: місто жертв чорної ріелтори

Gezgaly - місто в Білорусі, розташоване неподалік Мінська. Після того, як загинув військовий місто, сьогодні місце, де чорні ріелтори привозять своїх жертв. Я пропоную познайомитися з історією цього міста і його мешканцями в продовженні швидкості.

Історія цього міського села різко змінилася вночі після розпаду Радянського Союзу. Він був незвичайним поселенням: з одного боку, він знаходиться в реальному ведмедному куті (стата секретних об'єктів зобов'язується), з іншого боку, військові, які є білою кісткою армії, їх красивими дружинами і дітьми, жив тут. До них і ставлення держави був доречним: тут ви і нова школа, магазини, бари, клуб ... Я не хочу жити. Але в середині дев'ятидесяти частин були розбиті, і Гезгали, які отримали статус звичайного селища міського типу, змушені були жити в нових суворих реаліях.

р.

У селі з’явилися перші жертви чорних ріелторів. Вони були привезені, зазвичай пізно ввечері або вночі, в напівсвідомому стані. Вивантажений з автомобіля, перетягнувши в занедбане військове приміщення. Вранці потерпілі від шахрайства з нерухомістю відкинулися і, страждаючи від страшного похмілля, побили по с., намагаючись зрозуміти, де вони були, або навмисно розсмоктуються в пошуках магазину. Схема була простою: недорогі мешканці столиці «навушників» запропонували змінити квартиру в Мінську для житла в курорті Гежгали з невеликою надбавкою. Щоб отримати згоду на угоду, вони відвертають на тривалий час, і коли клієнт «збереглися» і підписали документи, вони взяли його в село, квартиру, в якому тривалий час можна придбати за 300-1500 доларів. Такі переселенці за останні 15-20 років накопичилися далеко за п'ятдесят, і щороку стає все більш і більше.

Варто визнати, що «чорні ріелтори» не лежав про одне: Gezgals дійсно нагадує справжній курортний селище. Зазвичай для військових міських будівель вдалося зберегти більш-менш пристойний стан, навіть дороги і тротуари на більшості вулиць, очевидно, були оновлено останнім часом, що в самому для сільського поселення, не прихильнились Дожинки, нещастям. Основні визначні пам'ятки лісу, річки та озера. Пинові дерева ростуть в с. скрізь: біля школи, магазинів, між п'ятиповерховими будівлями. Річка з мальовничим озером окує її з півдня та заходу.

Вони кажуть, що Гезгалс не вегетативний - це заслуга місцевого керівництва, і, очевидно, це дійсно справа. Ось деякі факти для підтримки цього. Міський голова міста Ігор Жидко, за словами корінних мешканців, приходить на роботу в сім ранку і завжди спочатку робить повний обхід території, довіреної йому, а десять високоповерхових будівель, які можуть похвалитися Гежгали, слугують чотирма жителями одночасно.

7632340

Прогулянка по головній вулиці, занурюємо в невелику житлову зону. На в'їзді п'ятиповерхового будинку на сонці потепління місцевого мешканця, відродженого військового Валентина:

Габаритний зображення

- Я служив у військовій одиниці, і коли вона була роздягнена, я отримав квартиру в столиці на демо, він сказав. А потім я думав: чому я в Мінську, щоб зігріти свої дупи на тротуарі? У мене є гриби, ягоди, полювання та рибальство. Я пішов до ганку входу - перед вами сосновий ліс. Поблизний магазин, приготування їжі, поштове відділення, клініка... Всі зручності для пенсіонерів, які хочуть спокійно і спокійне життя. Узагалі вони вирішили дати Мінську квартиру до сина, а тут в Ґезгалі купили власне житло за $8,000.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Twenty років тому, все було нудно! На дорогах привели, бо майже кожна сім'я мала машину, і тепер все переросло. Всі будинки в с. були військовими або місцевими. Зараз деякі квартири порожні. На другому і третьому поверхах немає одного житла, хоча квартири відносяться до когось.
15.00 р. Людина сидить на лавці. Він сказав, що він прийшов до Ґезгали не так довго з Актоба Казахстану. Він вирішив не піти в будь-який час, а потім він запропонував нам рухатися. Ми приїхали, подивилися і відразу ж прийняли рішення ..., говорить колишнього мешканця Актобе. Не скажеш:
- Чому ви залишили Казахстан?
Людина думав про момент і відповів:
до Немає нічого...
- І тут?
до І є...

Прогулянка по Гезгалу, відвідувач за півгодини стає об'єктом тісної уваги від місцевих мешканців. Вони потрапляють в дві категорії. Старі мешканці готові обговорити проблеми села, поділитися ностальгічними спогадами про своє минуле, висловлювати страхи про майбутнє. Уникнути розмови. Більшість з них не виявляти себе з селом на всіх.

р.

- Багато мешканців столиці перейде сюди, відразу ж починайте гасити все навколо, скаржитися про те, як погані вони тут, говорить одна з місцевих жителів. І я розповідаю їм: ми, дружини військовослужбовців, проживали тут протягом 35 років, і ми дуже любимо все тут. Як було недавно? Ви йдете назовні, а також прогулянку по ним. Це місце було дійсно маленьким райським. Сьогодні населення точно змінилося, і це сумно, але в той же час варто відзначити, що самі Gezgals змінилися для кращого. Шукайте, як очистити, очистити і чистити це! У нас здивували, що село має гарячу воду влітку.
На жаль, ми не встигли зустрітися з мером Ґезгала, але нам вдалося обговорити питання життєдіяльності села з майстером житлового фонду Жанною Вікторовною.

до У нас є величезна оренда, вона скаржаться. Люди не сплачують за жир, в результаті сумарний борг понад 200 млн рублів. Головні замовники — «густки» з Мінська та власників квартир, які не живуть в Gezgaly. Але незважаючи на всі труднощі, ми намагаємося, щоб наші найкращі, і я думаю, що ви можете побачити результати нашої роботи. Ми реконструюємо багатоповерхові будинки, сьогодні тільки одна залишається ремонтом. Ми намагаємось вдосконалити вулиці, дитячі майданчики. Нещодавно було оновлено асфальтобетонні тротуари і тротуари в багатьох двориках, створено нові паркувальні місця. У той же час в кожному будинку є будинок комітетів, які дійсно працюють, і якщо ми робимо будь-які помилки, ми відразу відмітимо.

Найпривабливішим є те, що наше місто відомо в першу чергу через ці глути, які привозять тут. Але я відчуваю себе занадто, я знаю всіх за назвою. Місцеві жителі регулярно подаються. Я не люблю себе Алкашес, але іноді люди страждають, які не можуть бути шкода. Один з цих жертв був молодий чоловік, дитячий будинок. Він відключений, майже нічого не бачить, отримав квартиру в Мінську, працював на столярі. Я зустрілася з «похилами», які відвертали його, опинилися в борг і опинилися тут. Я пам'ятаю, як він був доставлений в рік до останнього, занедбаний в квартирі матрац і заборонений використовувати воду і електрику, щоб не платити комунальні послуги. Все літо проходив по с., прокинувшись сліпо, їсти, розгляньте, алми: хто подарує йому рибу, хто хліб, які ягоди. Я не знаю.

Через кілька тижнів в квартирі оселилися нові «Мінчани» – два брати ще не пенсійного віку. Вони приїхали, витратили шість місяців, приправляючи всі гроші, і тепер невідомо, що вони живуть на. Ось один з них, до речі.

р.

«Нативний Мінськ» приїжджає до нас з нестійким гайкою, зрозуміло, що сьогодні він вже п'яний трохи. Він пам'ятає, що сталося зі складністю, як у фользі:
- У Мінську я жив на вулиці Роза Люксембурга у двокімнатній квартирі. Як я тут, щоб розповісти вам правду, я ще не розумію. Про чотири роки тому я зустрів хлопці, вони додали в пляшки. У нас був напій, поспілкуватися, і незабаром вони сказали, що можна було оплатити борги на комунальні платежі. Ми довго відвертаємо спирт, тому підписуємо документи. Я впевнено пам'ятаю, що вони обіцяли мені, що у нас буде нормальна квартира в місті Джезгали, що вони зроблять ремонт, видали значні «підйомники». В результаті мій брат і я живу в одному номері клітка, гроші виграли дуже скоро.

До речі, для квартири брати горіфів як в Мінську не сплачували, тому не оплачуйте тут. Вони допомагають жителям rake снігу взимку, а влітку збирають грибні ягоди на продаж.

Він сказав, що жителі Мінська, які привозили в село за допомогою шахраїв нерухомості кілька років тому, привітали новоприбулих жертв з відкритими руками, адже вони знають, що вони мають гроші. Як правило, перший тиждень або два новачки не видно на всіх: вони позначають «зняття» і тільки вранці йдуть в магазин для їжі і напоїв. Вони купують тільки найдорожчі, вони шуляться в повному обсязі: Грузинські вина, торти, салямі і корейські. «Гусаризм» завершується через три місяці, коли більшість суми, отриманих за квартиру, вже просочені і розумне питання виникає в голові «Що далі?». Тільки кілька спробуй відповісти на це і вирішувати проблему, решта хвилі на все і, нарешті, занурення себе в нескінченному бінгі - і після того, як рік, неочищені і неочищені збирають порожні пляшки, щоб купити пакет Prima.

- Більшість жителів Мінська, які приїхали до нас в останні роки, дивляться на це, підводить Жанну Вікторову. Чи знаєте ви, що їх сусіди люблять? Зв'язки з такими орендарями для несплати вимкнено, але все ще потрібно піти в туалет. Що на балконі з'явиться, на папері потрібно буде зустрітися і кинути вниз. Звісно, є пенсіонери, які отримують гроші і оплатити комунальні послуги. І багато хто вже загинув, ми поховали їх, неспроможні до всіх, на власній.

Поруч, ще один жертва "чорних ріелторів" сидить. Людина в колясці переїхала до Ґезгали з столичного мікрорайону Курасовщини, з вулиці Лендера.
до Про нас не було, суд був, тільки я не допоміг в кінці, Юрій вірить, але він говорить про свою історію, щоб інші читати і не повторювати своїх помилок. Дві роки тому жінка зустрілася з ріелтором в стаціонарі, який запропонував вирішити проблему здачі в оренду, яка склала лише 3 млн.

до Ми сказали, що Gezgaly це рай, вони кажуть, природа тут відмінна, є всі умови для тихого життя, він сказав. Наша «два» в Мінську була прийнята, і в поверненні вони дали двокімнатну квартиру тут і сплачували 5 млн рублів і 30 тис. $. Звичайно, ми не отримали $30,000. Моя мама загинула, я мав інсульт, після чого половина мого тіла відійшов, тепер я не знаю, як жити.

До речі, зараз немає дешевих квартир в Гезгалі. Житло у міському селищі почала масово купувати росіяни, ціни на троянду на замовлення величини, а тепер «два» може коштувати $ 12-15 тис. Узгоджуючи тут, мешканці сусідньої країни дивляться за цінами, скажуть: умови проживання як курорт, чистота і порядок, ліс навколо, річка і озеро поруч, а вартість нерухомості смішна. Румор вже кілька років тому навіть колишнього заступника губернатора Красноярського купили квартиру в м. Гежгали, переїхали в місто село з батьками.

р.

Потік жителів Мінська, очевидно, не працює до теперішнього часу, проте, місцевими жителями говорять про нові надходження не так довго, очевидно, хтось бояться. Останнім часом мама і син приносили тут з столиці, і два тижні тому - два дівчата. Коли вони зустрілися в магазині вранці, вони просять, як дістатися до метро. Коли вони вийшли, де вони були, вони майже втратили свідомість.

р.

192126

- Ви просто не напишіть, що ми маємо тверду смерть тут! – попросити мешканцям Ґезгала сказати прощадно. Наш дитячий садок займає призи на обласних змаганнях. Село з населенням 1,5 тис. осіб має гімназію, будинок культури, два бари, котельня нещодавно відреставрована. На всіх фронтах є боротьба з питтям. Навіть в магазині один раз за місяць задекларують день субриетії і плоско відмовляються продати спирт. Написати про Gezgals правильно, тобто як це таке. Дуже приємно жити тут!

Звідси.