Наймодніший Шарм американський Південь

Дар'я Антонів

Я люблю американський Південь. Є деякі elusive, зачаровує красу в ній... Це дуже особливий світ, створений з суміші ірландських, шотландських, французьких, африканських та рідних американських культур. Моє введення в Америку почалося в 2001 році з Півдня, а з тих пір я зустрілася на кожну можливість повернутися туди. Я яскраво пам'ятаю мій перший короткий візит до Нових Орлеанів дванадцять років тому: в вологому гарячому повітрі люди здаються плавати; Я кисть минулий, так багато часу, щоб побачити, і вони мені з характерним південним акцентом (так званий Південний ящик), розтягуючи слова: "Хай, леді, ви перевищите ліміт швидкості!"

На перший погляд Південь видається покраїнска, поганий і назад. Але це тут (в штатах Північної Кароліни та Алабам) є двома найбільшими науковими парками світу, центрами аерокосмічної промисловості, заводами провідних автовиробників та штабом багатьох відомих американських компаній. З іншого боку, дев'ять найбідніших держав Америки є південними державами. У Міссісіппі, де мої колеги і я проїда в березні 2014 року, місцеві дороги поставляються в якості українськими, державні лікарні набагато гірше, а деякі райони Джексона, державна столиця, я не хотів би виглядати в день. Тільки на півдні я побачила такі квадратні райони з лущенням, накопчені будинки, брудні причепи і переросли газони. Але тільки тут можна побачити чудові будинки 18-19-го століття, які ще зберігають атмосферу витонченості життя своїх колишніх власників, довгий «з вітером» історії.

Фото: Давня садиба в Віксбургі, Міссісіппі

Фото: Старий будинок в Хунтсвіллі, Alabama

Враження загальної провінційності підтримує крайні другоряди півдня. У літаку або сірого кольору сидять кожен шанс почати розмову і розповісти історію свого життя. Тому, якщо ви не перебуваєте в настрої протягом двох або трьох годин з ентузіазмом, щоб посміхатися і нога, краще спробувати не стикатися з сусідами. На вулиці, в магазині, в ресторані, будь-який іноземець зачаровує живий інтерес: «Дуже багато?», вони просять нам (все це злиття слів, які ви і всі, адресуючи два або більше людей – це примітка південної бесіди», «Що ж робити тут?» І якщо раніше на згадці України, то в березні 2014 року відповідь: «Ми з України» - викликали лише розуміння-симпатичних нодів і теплих: «Я насолоджуюсь Вашим перебуванням».

Але не лякайтеся відкритості Півдня. Вони самі вважають, що життя на півдні проходить за закритими дверцятами через жорсткість і консерватизм місцевого суспільства (після того, як всі південні держави є частиною так званої Біблійної стрічки). Атемпти, щоб уявити, що відбувається за стінами причепів і старих люстр у бідних зонах, створюють своєрідне еколого-матемичне відчуття, я думаю, що якщо я хотів зробити трилера про маніак, як «Без країни для Старих чоловіків», я обов'язково придумав, що атмосфера американського Південь.

Півдня все ще живе під егідою минулого: рабство, поразки в громадянській війні, сегрегація, цивільні право боротьби. На шосе між Джексоном і Новими Орлеанами ми зустрілися автомобілі з прапором Confederate, який не існував з 1865 року. Серед білого населення Півдня, як правило, прийнято до дискотеки Обама (він вважається слабким), серед чорнових, вірити, що реформування охорони здоров’я (найбільшого значення реформ, ініційованих поточним федеральним урядом) є таким чином непристойно протиреаговано республіканами, оскільки це було запропоновано чорним президентом. Ми спілкувалися переважно з африкансько-американськими мовами, адже ми були організовані Університетом Джексона (зв. HBCU, тобто історично «чорний» університет), і, можливо, не було дня, коли ми не чули в одній формі або іншому про пригнічення своїх прав. Поруч з кожним африкансько-американським у південному віці від 50 років, що досягло нічого життя, є ветераном руху цивільних прав другої половини 20 століття. І майже кожен все ще живе через те, що війна без можливості розповісти свою історію. Чорна ідентичність в сучасному американському Південь є складним, суперечливим поняттям. Один приклад: в середині розширеного дня для студентів чорної мови, які ми взяли участь в складі візиту, я поїхав на ручну книгу для молодих африкансько-американських, які називаються "Щоб бути розумним або бути крутим?" Автор обговорює дилеми смарт-чорних дітей; після усього, вивчення, читання книг, слухає музеї та слухає класичну музику, що діє як білий, при цьому чорний засіб не докладає особливих зусиль, збирається до вечірок, слухаючи хіп-хоп і R&B і т.д. Вибираючи перший спосіб, ви ризикуєте бути відкидним, другий - обмежити ваші перспективи життя. Це такий складний вибір... У той же час відсоток африкансько-американських в уряді південних держав є найвищим у Сполучених Штатах.

Не тільки впливає на відносини між чорносливами і білками. Я жив з середнім, одноафрикансько-американською жінкою, яка була втомлена в домашніх умовах газовим вогоньм, в піжами і курцями, перед телевізором. Один вечір, я компліментую свій свіжий манікюр, до якого вона розповідає про салон вона йде, і як вона ніколи не подається китайським, «так вони не миють руки і намагаються заощадити гроші. й

У неділю вранці ми приймали до церкви чорного Хрестителя як культурну програму. У Нью-Йоркі Харлем у таких кілометрових чергах туристів, які хочуть послухати реальну леза. На перших нотах хорусу, сльози приходять на очі; Я дивлюся на своїх колегах, які здавалося б, забути, як дихати. Після хору пастор говорить. Поступово піднявши ступінь сермону, він приносить парафіяни до стану, близької до вилучення. Варто розуміти, що чорні парафіяни не просто сидять і слухають хору і сермон. Вони стрибають з лавок і починають танцювати і співати разом, розкручуючи слова затвердження. Після сермону ми введемо до збирання. Пастор висловлює підтримку України, говорить про те, що вони молляться за нас. Один з колег приніс вітання з церкви хрещення в Україні, яку я запросив читати до приходу (незважаючи на те, що наші колеги можуть добре читати англійську мову). На тремтячих ніжках я дрочить до пульпіту, на шляху я тримую лист очима. Багато помилок, ви повинні змінити текст по дорозі, щоб американці принаймні розуміли, що вони намагаються сказати. Перегляд наради. Навколо африкансько-американських жінок, виписаних, що англійська королева - в яскравих красивих костюмах і сукнях, брошах і сережках, широкобризкових капелюхах. Хору чекає, подарує поту з чола. Я почав читати – і, oh, miraculously, я також отримую всі ці «Дуже це, сестра» і «Так, Він!», що дає мені почуття важливої місії, хочу продовжити трансляцію про дружбу українських і африканських народів. Проте лист дуже швидко закінчується, залишаючи на зустрічі в невідповідності, а не в симпатії (проходжень, як при натяку на «гнітивні гроші», я прокинувся при читанні). Наприкінці служби, кожен співає Дивовижну Грейс дуже красиво, і я пообіцяю себе знову, щоб дізнатися цей химн, адже це дуже часто грають в храмах США, і тому хочу співати разом.

У південному житті, особливо в африкансько-американських громадах. Після ділових зустрічей в університеті ми поїдемо на обід у студентській кав’ярні. Я зносила костюм і підбори, як я повинен бути; засмагаюсь на когось заспокійливого супу і розтягуючи свою повну висоту на підлозі. Вся їдальня заморожує. Хтось з персоналу летить до мене, допоможи мені вгору, сфокусування: «Чого потрібно писати скаргу?» Немає, я не хочу писати скаргу, я хотів би отримати з цієї незручної ситуації, якнайшвидше, але я все одно раджу їх мити підлогу так, щоб ніхто інший не падає. Після півгодини я прогуляю по цьому місці – суп ще там! Моя колега і я обговорюю схему, де ми всі беремо, що ковзає на супі, бажано з травмами, а потім подаємо клас позову проти університету і замішуємо купу грошей.

Їжа на півдні - хінтесенція винного задоволення. Смажена курка або кішка, макарони з сиром, кукурудзяний хліб, ям, численні пудинги - все дуже жирні, найчастіше солодкі і дуже важкі. Саме тому Південь має найсвіжіші люди у всіх США: один в трьох мешканцях Міссісіппі є надмірною вагою. Моє колеги, які прийшли в Америку вперше, закрили на вулиці з розпадом на пам'ять іншого стрибка людського жиру.

Фото: www.lilithnews.org/2013/01/obesity-is-making-americans-dumber.html

І за довгий час нічого не сподобалося це здивувало мене - Я досить пишний навіть: oh, це форми, які організм може придбати, якщо він подається щодня тільки жир і цукор і невеликий рух! У нас є людина-апл, і людина-пір, і людина-юл. До кінця нашого щотижневого візиту наші штани дуже щільно!

Багато в Америці зараз говорять про те, що автентичність Півдня захоплюється. Я хочу, щоб вона жила довше. Але є чарівність всіх, що залишається присутнім в сучасному світі, політично правильним світом – почуттям флотності та гасіння. Хуррі бачити С