казка забутого подяка

Там був цей чоловік, Gleb Travin.
Більше 200 велосипедних клубів по всьому світу називаються ним.
У 1928-1931 рр. молодий мешканець Камчатки, електрика, спортсмен, заповідник Г.Л. Травін зробив надзвичайну подорож.
Він стержає тільки, непідтриманий, вздовж кордонів Радянського Союзу, в тому числі арктичного узбережжя країни на велосипеді.

Навколо Всесвітнього журналу опубліковано статтю про цю подорож у 1975 році.
Коментарі до тексту нездатні, просто читати його.
мотузка працює під цирковим куполом зі страхуванням. Він може повторити його небезпечний номер в будь-який час і чекати, щоб залишитися живим, якщо він не вдається. Я не маю ніяких страхових послуг. І багато чого, що сталося по дорозі, не вдалося це зробити знову. Я не хочу пам'ятати. І хто в моїй позиції, напевно, об'єкт, наприклад, щоб зрозуміти, як він заморожує, як жаба в лід біля Нової Земля.

На початку 1930 р. Я повернувся на лід вздовж західного узбережжя Нової Земля на південь до острова Ваігач. Весь день був урганський східний вітер. Його флурингові густи кинули мене з мого велосипеда і перетягував мене через лід захід. Я отримав ніж. Я застряю його в льоду і протримую на ручці до вітру трохи. Поселившись на ніч далеко від берега, у відкритому морі. Як завжди він зрізав кілька цегли з осями від вітрово-пампованої і морозостійкої снігу, зробивши їх буровим розчином. На заголовку він кладе велосипед з переднім колесом на південь, щоб вранці він не втратив час для орієнтації, raked на себе багато сантехнічного сноуборда з боків замість ковдри і впав дупа. Я прокинувся на спинці з руками, перехрещеними на грудях, щоб вона була теплою. Коли я прокинувся, я не можу відкрити руки або повернути. На ніч з'явилася тріщина біля мого місця. Вода вийшла і сніг, що прикрив мене до льоду. В короткий час я знайшов себе в льодовому пастку, а точніше в льодовому костюмі.

У мене був ніж на моєму ремені. З великою складністю він виділив одну руку, витягнув ніж і почав обгорнути лід навколо нього. Це була нудна робота. Льодяник зламав дрібними шматочками. Я був досить втомлений до того, як я віддаю себе. Але ви не змогли повернутися. Він кинувся вперед з цілим тілом і відчував, що він придбав льодовий гуп. Туфлі не можуть бути повністю випущені. Я очищав лід зверху, і коли я витягував ноги, обидва підошви залишалися в льоді. Заморожене волосся і приклеювання ставка на голові, а ноги його майже корочують. Заморожені речі заважають на велосипеді. Я ходив з ним в снігу.

Я пощастило мати причепний причіп. Хтось нещодавно поїхав на санки. Причіп був свіжим, поки не вкритий снігом. Довгий час. В кінцевому підсумку призвело до житла. Я пішов до острова і побачив дим на пагорбі.

Всі раптові ноги пішли. Я кинувся на руки до чуми Nenets.

Немережі, побачивши мене, починали летіти. Я шукав як відчуження з іншої планети: на спині льодової гупи, довгі смуги без капелюха і навіть велосипед, які, ймовірно, побачили вперше.

Я ледь повернувся на ноги. Стара людина відокремилася від виправлених Nenets, але припинилася на сторону. Я зробив крок до нього і він пішов з мене. Він почав пояснити йому, що він заморожував ноги - це здавалося мені, що старий чоловік міг зрозуміти російську - але він все ще повернувся вниз. Дебілітація, я впав. Стара людина нарешті підійшов, допомогла йому запрошувати і запрошувати його до чуми.

З його допомогою я зняв свій одяг, а точніше, не знімався, але нарізав на шматки. Пальто на светри заморожують, тіло під ним було білим, морозильним. Я стрибав з чуми і потерти себе на снігу.

Тим часом чума варена обід. Стара людина згадувала мене. Я відвертаю чашку гарячого чаю, їсти шматок венози - і раптом я відчував сильний біль в ногах. Увечері пальці запалюються, замість блакитних кульок. Біль не висохнув. Я боявся ганглрену і вирішив мати операцію.

Мега не приховує від стоячих очей. Я мав ампутувати мій матовий пальці в простому погляді. Я зрізаю гомілку масу з ножем, зняв її як панчіх, разом з цвяхом. Рану була змочена гліцерином (Я заливав її в байкерські камери, щоб вони краще провели повітря в холоді). Я попросив бинту від старої людини, і раптом жінка мучениця «Келі!» Келі! вони кинулися з чуми. Я пов'язав рану з хусткою, сльозивши її навпіл, і поставивши про другий пальчик.

Тоді, коли операція була над, і жінки повернулися до чуми, запитали, що Келі було. Стара людина пояснила, що вона була особняком. "Ви, - каже він, "виконайте себе і не лікайте". Це єдиний дамн!

Я вже був прийнятий для девілу в Центральній Азії. У Душанбе в травні 1929 р. перейшов на редакційне відділення місцевої газети з проханням перевести в Таджик напис на стрічці: «Похід мандрівника Гліб Травін». Редактор не знав, як перевести слово «біцикл». У цих частинах майже не було велосипедів, а мало людей розуміли слово. В кінці велосипед був переведений як Сатан-арба - "чорти кошика".

У Самарканді, в Узбекі було надруковано ще одну ланцюжок. І загинув трангресія Сатана. У Туркмені немає кращого слова. З Ашгабата до пісків Каракумів, я йшов на «гарячому кошику».
У зв'язку з з зло духами я був підозрений в Карелії. Я поїхав їх прямо через перший лід у листопаді. Я вже мав досвід такого роду руху. На Байкал, маяк робота запропонував, що взимку в Сибірі найбільш зручно їздити на льоді. На своїх порадах я перехрестився замороженим Байкалом на велосипеді, а потім зробив мій шлях через тайгу вздовж руслових руслиць, що обертаються заморозками. Заморожені озера в Карелі не бар'єри. Знаки, перешкода була іржі, що дивний людина з залізним захопленням на голові, їзда на озерах на дивний звір. Вони приймали шнурок для п'яти, з яким я зв'язав довге волосся так, щоб він не падав на очах. Я не скажу волосся, поки не закінчила мій шлях.

Румор дивного чоловіка на велосипеді дістався Мурманськ до мене. Коли я поїхав в околиці міста, я припинив чоловіка в черевики. Він був доктором ім. Андрусенка. Стародавній Північ, він не вірив в будь-які девілі, але що почув про мене, він вважав надприродним. Лікар доторкнувся хутричної куртки, взуття, а потім запитав дозвіл на вивчення мене. Я погодився. Він відчував свого імпульсу, прислухав його легенів, торкнувшись на спині і грудях, і сказав він задоволений:

Ви маєте достатню кількість здоров’я протягом двох століть!

На цій зустрічі є фотографія. Я іноді посміхнувся на неї: лікар-атеїст, і він не відразу вірив, що я був просто добре напруженою людиною, пристрасний до надзвичайної мрії! Albert Einstein колись сказав: "Преюдіце важко зламати, ніж атом. й

Моя три улюблені герої - Фауст, Одіссеус, Дон Кіксот. Зацікавив мене своїм незадоволеним тигром для знань. Odysseus відмінно витримує удари долі. Дон Кіксот мав лофтію ідею самообслуговування до краси та правосуддя. Всі три втілюють виклик прийняти норми і сприйняття. Весь три дав мені міцність в складних моментах, тому що коли я пішов до Арктики на велосипеді, я також кинув такий виклик до відомого.

Незвичайні ляпаси і чоловік. Як я зробив мій шлях через Уссурі тага, мій велосипед був... тигр! Яскрава затримала мене довгий час, приховавшись в кущах, похилого страху, розтріскуються кашельами, але ніколи не дрочить атаки. Тигр ніколи не бачив такого дивного звіру на колесах і віддають перевагу утриманню від агресивних дій. Я не збираю зброї в часі.

Пізніше я переконався, що всі тварини, чи в тазі, пустелі або тундрі, боялися атакувати мене через велосипед. Вони були відлякуті своїм яскравим червоним кольором, блискучими нікельованими спицями, олією ліхтарем і прапором, що блукає вітер. Мій велосипед був мій надійний охоронець.

Груша незвичайного - інстинктивна. Я багато разів переживав у моїй подорожі. Це був особливо страшний день для мене, коли я пішов з чуми після операції. Я міг навряд чи перемістити мої большені ноги і був настільки слабкий, що голодний лисий атакувати мене. Злий тварини. Він, як правило, бородав з атакуючих людей, а потім він почав захопити торбас, що старі Ненець дав мені. Я впав на сніг, лисиця відмовляється від спини. Злийте його, киньте ніж. Але лисиця вертикальна, в неї непросто. Починався вийняти ножа з снігу Натюрморт я здивував його. Я пішов знову для ножа з лівою рукою, лисиця кинулася до неї, і з правою - по шиї.

Шкіра цієї лисички потім проїда з мене до Чукотки. Я загорнув її в горлі замість шарфа. Але думка про атаку лисики на довгий час переслідувало як нічний знак. Я був чудесним, якщо цей хлопець був божевільний. Вони ніколи не атакують людину самостійно! А я так слабкий, що лисиця обрала мене як його прей? Як змагатися з елементом льоду?

Я приготував себе в подорож тільки на власній. Допомога з-за кордону була просто перешкодою для мене. Особливо гостро відчув його на дошці льодяник «Ленін», вкритий льодом біля Нової Земля в Караському морі. Крижана ситуація в липні 1930 року була дуже важкою. Шлях до гирла Єніса, де льодовий джемпер під керівництвом каравану радянських і закордонних суден за лісом, був закритий льодом. По дізнаючись про це, я зробив стару яхту на станцію острова Ваїгач, відремонтував її, влаштував вітрила і поїхали з лікарем і двома однодумцями на місце «покрашення льоду». Досягнувши полів льоду, ми розгорнулися з човна і досягли сторони корабля на нозі. Частина шляху ще встигла подорожувати велосипедом.

Тоді під час прес-конференції капітана льодового льоду подарував в салоні, я повідомляв, що Гліб Травін не перший цикліст в полярних широтах. Вело було в сервісі з останньої експедицією Роберта Скотта до Південного полюса, 1910-1912 рр. Для прогулянок на головній базі експедиції в Антарктиді

Я сказав йому, що я був на велосипеді вздовж кордонів СРСР з вересня 1928 року. Стартував з Камчатки, поїхав на Далекий Схід, Сибір, Центральна Азія, Крим, середній провулок, Карелія. І тепер я збираюся до Чукотки.

Я також говорив про підготовку до цієї поїздки. 24 травня 1923 р., коли голландський циліндр Adolf de Grouta, який подорожував майже в усій Європі, досяг Псков.

"Я не можу я?" З цього питання я почав свій інтерес у надвисоких рейсах.

Займав п'ять і половину років для підготовки. За цей час я стержу тисячі кілометрів на велосипеді в Псковській області, і я стержу в будь-яку погоду і на будь-яких дорогах. Моє батько, лісодавець, вчив мене знайти їжу і сон у лісі і в поле, навчив мене їсти сире м'ясо. Я хочу розвивати ці навички ще більше в собі.

Під час військової служби, яка відбулася в штаб-квартирі Ленінградського військового округу, інтенсивно вивчила географію, геодезії, зоології та ботані, фотографію, фіксуючи (для ремонту велосипеда) - коротко, все, що може бути корисним для довгої подорожі. І звичайно, він загартував себе фізично, бере участь в плавання, барбелл, велосипедних і катерських гонках.

Демобілізований з армії в 1927 році отримав спеціальний дозвіл від командира Ленінградського військового округу до Камчатки. Я хотів перевірити себе в абсолютно незрівнянні умови.

У Камчатці побудував першу електростанцію, яка давала струм у березні 1928 року, потім працював на ньому електрика. Весь вільний час пройшов тренінг. Я спробував себе і велосипед на гірських трасах, на перехрестях по швидкому річках, в неприпустимих лісах. Займав цілий рік практики. І, тільки переконавшись, що велосипед не дасть мені ніде, я пішов з Петропавловськ-Камчатського до Владивосток.

Я розповідав їм всі стоячі, щоб запрошувати капітана льодяника. Стійка, шуфлінг від стопи до стопи, щоб замішувати непристойний біль, і боятися, що люди помітили його. Тоді я думав, що я не відпустити судно. Задачі від аудиторії в салоні вже досить. Керівник Військово-морської експедиції, професор Н. І. Євгенов, наприклад, зазначив, що він навчався Таіміру та роту Єнісі протягом 10 років і знає, що навіть вовки не залишаються там взимку. Фрост і снігососи в цих частинах приводять все життя на південь.

На мій погляд, що взимку я віддаю перевагу їздити на льоді, а не на узбережжі океану, знаменитий гідрографер тільки хвиляв руки і назвав мене самогубцем.

Але я вже знав, що неважливо, як сувора зима на узбережжі Арктичного льоду, життя не повністю загинув. З сильних заморозків в крижаних тріщинах утворюються. Кожна така тріщина відчуває себе з відчутною гумкою. Поряд з водою риба кисть в цю тріщину. Пізніше я використовував, щоб зловити її з велосипедом гаком. Я мав дві риби на добу. Я дам одну свіжу, інший морозиво, як строганина.

Крім риби, в меню входить сире м'ясо. З місцевих мисливців я дізнався, щоб відстежити і стріляти північний бост - лисиця, ущільнення, валуса, оленя, полярного ведмедя. Звичаї їсти тільки сира їжа була підтверджена французьким лікарем Алайн Бомбар. Під час плавання на каучуковому човні по Атлантичному океані, він їсти сиру рибу і планктону більше двох місяців. Я дам двічі на день, о 6 ранку і 6 п.м. 8 годин щодня ходив на дорозі, 8 годин - спати, решта часу - для пошуку їжі, проживання, щоденні записи.

Зникаючи велосипеда на твердому снігу тільки на перший погляд неможливий. Під берегом знаходяться пальці. Я пішов в десятки кілометрів на глибину океану, де були льодові поля, які дозволили мені розвивати іноді високу швидкість.

І все ж, в той час на льодянику, ніхто не з тих, зібраних в салоні компанії, серйозно ставився до Чукотки на велосипеді. Я послухався з інтересами, навіть захопився, але всі погодилися, що ідея неможлива.

Вони кладуть мене в непідтверджену ніч. І я підозрю, що хтось помітив, що мої ноги не всі права. Ті страхи торкнулися всю ніч. Вранці, щоб довести, що мої ноги були здоровими, я стержу мій велосипед на палубі. А потім подякував морякам за свою гостинність і оголосив, що я виїхав за паровар Володарський, який застрягнув в лід тридцять кілометрів від льоду Леніна.

Тільки після того, як вони домовилися пропустити мене з льоду, хоча це не було легко знайти пароля серед льоду.

Я пішов з льоду на 6 ранку. Незважаючи на ранній час, вся палуба була заповнена людьми, якби вони були оповіщення. Я відчув, як я був на суді, зняв буртуру на льоді з пілотом Б. Г. Чухновським - він взяв картину мене, говорячи баби.

Так само відійшов від льодяниці, далі три роги.

На льоду не було. Я спробував виїхати з шляху швидко, щоб отримати його з погляду. Я був боятися, що я хотів би повернутися до нього. Я знаю, що я залишила життя – тепла, їжа, дах над головою.

Він прийшов до пароплаву Володарського на час: наступного дня вітер розігнав лід навколо нього, і він отримав Діксон на власній. Тоді мій шлях до Таіміра.

Таймир ... Як багато разів з'явилася ідея моряків про це – продовжити вздовж берегів Сибіру на схід! Тільки в 1878-1879 рр. можна було пройти цей маршрут російсько-словецької експедиції на чолі з Є. Nordenskjöld, а ще через два роки зимою. І перший рейс в одну навігацію зробив тільки в 1932 році відомий «Сібіряков». Два роки до цього рейсу Таімір піддав мене до важкого абодеального.

Наприкінці жовтня 1930 року я перехрестила Піасину, найбільшу річку в Таймирі. Через шість років, Норільськ почав будувати на ньому. Річка нещодавно заморожена, лід був тонким і слизьким. Біля протилежного берега я впав на свій велосипед і зламав лід. Зняти з отвору дуже складно. Льодова крихта під руками, зламала під вагою тіла. Коли я відчував льоду, я поширив руки і ноги. Я ніколи не забув, що день. Сонце не було видно на тиждень, замість нього на дзеркалі льоду відіграло червоне скло середніх світанок. Вони вийшли трохи. Я відчув, як мій життя з ними. Вологий одяг відразу заморожують і льодять в холоді. За силою волі я зробив себе рух. Акуратно, відштовхуючи руки, як ущільнювач з фліпперами, прокинувшись по льоду в велосипед, перетягнувши його від небезпечного місця.

Після цього льодового шрифту Taimyr нагороджено мене. Як я потрапив до берега Піасиної, я прийшов на трохи сноуборда. Вони роздягалися з тушів оленя, стоячи в снігу. Був горою шкіри. Акуратно, напередодні льоду, родом дикої дерини було перевозено на інший берег, а Nenets захопили їх у воді. Полювання було успішним, деякі з м'яса залишалися на складі.

Я вперше занурився в середину стека оленої шкіри, щоб зберегти тепло. Тексти пісень, а це означає: Одяг зберегти мене тепло від мого тіла. Після їжі морозива я впав дупа. Уранці він прокинувся здоровим і життєрадісним, відчуваючи стрибок сил. Незабаром я зустрівся з собакою. Власник команди - Nenets дав мені трохи їздити і запропонував, як дістатися до Хатанга.

Я бачив мамонт кладовища в Таймірі. Величезні тушки прилипають з землі від берега океану. З великою складністю я змогла виготовити і витягти з землі найменший туш. Я подарував йому кісточка-різак в Чукотці. Він побачив туш на тарілках і на одному з них розфарбував кит, вальс, ущільнювач і виставив напис: «Похід мандрівника Глеб Травін». Ця мініатюра тепер зберігається в мистецтві Pskov та історичному музеї.
Що я знаходжу радість під час подорожі?

Перш за все, в русі до поставленої мети. Я проходив іспит щодня. Він пережили, він пережили. Неприпустимо, смерть. Неважливо, наскільки важко було для мене, я поставив собі, що найважчіше було все ще. Подолала небезпеку, я відчув велику радість, знаючи, що я був одним кроком ближче до мети. Знаходиться небезпека, як приплив після припливу. Це була першорядна радість істоти, радість свідомості емансипації сили.

У Арктики я мав жити і діяти дуже по-різному, ніж у тазі або у степу. І для цього необхідно постійно спостерігати і вчитися як з тварин і тварин.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Про нас Не було. Побоюючись, що я не досягла мети. Але все це було забуте, скажеш, перед красою заморожених айсбергів. Ця краса наповнена радою і міцністю.

Не менше радості приносили знайомство з людьми Північної.

Я послухав шуман один раз. Я запросив старий Якут, з яким я провів ніч у яранзі. Стара людина допомогла мені зафіксувати тріщину кермо. Замість рульового керма він запропонував бочку старої норвезької гвинтівки, попередньо згинаючи її на вогонь. І я повинен сказати, що новий кермовий круг не вдалося. Поки вона збереглася на велосипеді, експонується в музеї Пскова. Я не знаю, як подякувати старій людині за її фіксацію, і він нічого не хоче прийняти. В кінці Якут все ж приймав, що він катувався черв'яками. Я подарував йому ліки, що я взяв з мене просто у випадку. Працював ліки. Стара людина розповіла весь табір про це і, бажаючі порадувати мене чимось іншим, запропонував піти в шаман.

Як загартував оленя і взяв мене на гори. Яранга шаман була більшою, ніж інші жителі. Він вийшов з ладу в жирному світлі. Якути вже сидять у яранзі. Шаман шок тринкети і вимірюється забитий в табурурин, поступово прискорюючи ритм. Він танцював, гумлі співати, і тих, зібраних в яранзі, виховали його, їзда.

Я дивився на тіні шамана, що падає на стіну. Він був, якби він був гіпнотизуванням своїх слухачів зі своєю грою і рухами, і це здавалося мені щось, як кобра, що перед мною в горзі на кордоні з Афганістаном.

Я був їздити по цій горзі в сильному склі. Він отримав темний. Я освітлюю ліхтар, сподіваючись отримати через горж, перш ніж він був абсолютно темним. І раптом світло спалахнув перед мною. Я вдарив гальма, стрибнув і заморожувати з сюрпризом. На хвіст з переднього колеса стояв хвостик кобра. Розблокування капюшона, вона скеляла голову. Світло масляної лампи було відображено в очах.

Повернувся назад і тільки помітив, що на стінах грядки були закручені змії. Паралізований страхом, перейшов у повільний рух і тримав очі на брублі. Вона була перед мною, як відправника. Я зробив кілька кроків назад, кожен з яких був жирним для мене. Кобра не переїхала. Потім я обережно перевернув велосипед і сидів на ньому, заливаючи холодний піт. Ноги натискали на тумби з усіма їх можливою, і здавалося б, що велосипед виріс на землю.

Поки старий Якут, який привели мене до шамана, витягнув рукав до виходу. Я не знаю, що він хотів. Тільки його очі сказали, що він був знежирений.

На вулиці Стара людина сказала, що шуман не любив мене. Шахман зробив всю історію під його тамборином, так як якщо у мене було ще два супутники, але я загинув їх і вмирив їх. Стара людина не вірила: він не тут, він прийшов на ці місця з далекого півдня.

Тоді шуман вийшов з яранги в хутряні пальто, прокинувшись на голе тіло. Тепер в світлі я міг бачити обличчя краще. Надросла з товстою чорною бородою, надріз очей не сплуталася.

«Доктор, пов'язувати мій пальчик!» Він сказав у сльози голосу. Він не був Якут.

- Я лікар, як ви людина!

Я стрибав до старої людини в слоні, і він кинув реіндемер з усіма його могутнім.

Через кілька днів я досягла російської Усти на Indigirka. У цьому селищі, що складається з десятків рубаних хати, живих російських мисливців, які торгували хутром тварин. На сотні кілометрів вздовж узбережжя океану розміщені свої "мухи" - величезні пастки колод. У ротах річок я походив по мисливських викопах, колодах або ярангах, покритих газоном. Вони можуть знайти деякі дерева і деякі продукти харчування.

Я був здивований м'яким співом російських устяків. У старшому віці відроджувалися юнаки, як баштами. Від них я дізнався легенду, що їх село існувало з часів Івана Террецького. Він був заснований Поморами, прилітають сюди з заходу на кочаї - маленькі плоско-знизені вітрильники. Помори, в свою чергу, були рідними І я сам Псковіч, щоб росіяни-устряни були майже сільськими.

Я був дуже вітати. Я був гість в кожному будинку, їсти ікру, святковий странгіна. Він відвертий цегляний чай і сказав всім, хто знав про життя в Центральній Росії і вздовж полярного узбережжя. І розповіли їх про Псковити, піонери північних морів, які відвідали ці частини, Дмитро і Харітон Лаптєв, про Врангеля.

Я жив у російській роті кілька щасливих днів. Не було вчителя школи, тому я подарував географію. Вони слухали мене з великим інтересом, неодноразово запитуючи мене, щоб розповісти про теплі землі. І звичайно, я поїхав на велосипеді всі.

А ті щасливі дні були змащені бандицями. Поблизу села загинув вчителя Комсомольського, що повертається в школу з районного центру. Разом з іншими мешканцями с. Я пройшов в пошуках банди. Лідер був захоплений. Виявилося, що мій старий друг - "шаман". Він був, як він виявився пізніше, колишній офіцер з охороною.

З мисливців в російській Устиї я дізнався про дрейф відомого норвезького полярного дослідника Роал Амундсена в 1918-1920 рр. на кораблі «Мод» біля островів Ведмідь на сході Сибірського моря. Перерва на схід, Роальд Амундсен і його супутники зробили зупинку на острові Чотири пальці. Я вирішив знайти цю парковку. Дорога на острів було запропоновано мені мешканцям російської Устиї, які прийшли взимку під час полювання на острови Ведмідь.

Я підійшов до острова Чотири пальці з північно-східного боку. Тут, на великому скелі, був дитячий майданчик. На ньому я знайшов довгоручний норвезький осей, порошений снігом, чотири чайні чашки і темну винну пляшку. Він був ущільнений сюргутом. Через склянку можна побачити намітку: «Амундсен».

У моїй пам'яті ще була свіжа новина смерті цього мужчини, який підкорив Південному полюсу в 1911 році. Roald Amundsen помер в 1928 в Barents Sea. радянські рибалки випадково половили в області його смерті плаває і танк літака, на якому він шукав збиту повітряне судно "Італія" з Новим на борту.

Я не доторкнувся реліквії Амундсена на острові Чотири стовпці. Далі до них я залишила свої реліквії: кілька кульок, деякі дробарки, зламані велосипедні частини і пляшка гліцеролу, де я поставив опис маршруту, який я взяв. Я ущільнюю пляшки шматочок стеаринової свічки.

З острова Чотири Піллери я знову пішов на материк. Підхід скелястого, преципітного берега, помітив біле місце від дистанції. Я бачу це місце для вогнища. Полярний ведмед. З першого пострілу я знімав її. На щастя, вона не відразу атакувала, але, взявши білий блиск у своїх зубах, піднявшись скеля з ним. Я не міг перевантажувати гармату через поперечний рукав. Я не збив її, і ведмедя сходження вище скелі.

Нарешті я збив пасма з бочки і знову згорнув. Ведмедя заморожують на сходовому скелі з подовженою шиєю.

Я ледь потрапив до мого прейму. І тоді я зрозумів, чому ведмедика не атакувала. Збережи її куб. Матернальний інстинкт був сильніше, ніж інстинкт предатора.

Я даю ведмедя лапою на льоді, освіжаю. Її шкіра була шість кроків довго. І ведмедя було дуже мало. Я зустрівся з ним на місяць і навпіл.

Ми стали друзями. Я назвав його Мешуткою. У мене було весело і тепло. Ми розсипаємо разом, зустрінемо. Пальто ведмедя добре похитий, добре прогріває. Тільки з сну зробив ведмедя намагатися прикусити свою руку іноді. Ви не можете відключити ваші рукавички.

Ми разом, переважно риба. Один день під час сніданку він трохи мій рука - Я сердився з ним і вирішив покарати його. Я кинувся його високим гумком, щоб він не міг бачити мене, і він отримав на його велосипеді і поїхав на щільний сніг настій. «Вакуліка» Вакулику! Я бачу.

Він зловив мене, згорнувся під переднім колесом і не пустив весь день. Я вгадаю, що я був дуже страшним, щоб бути самотніми.

Я проїду з ведмедем до Півка. Тут місцеві жителі - Чукчі не менше велосипеда, одружилися на дружбу чоловіка і ведмедя. Чукчі ведмедя є святим твариною.

У Півку я залишився з ним на власнику станції. Мишутка, як завжди, сердитися під час їжі, перевернувшись на підлозі чашу гарячого супу, який був оброблений його власником. Як покарання, я випрошував ведмедя в соку. Але власник був дуже хвилював про нього і прокинув мене, щоб покласти ведмедя шкіру в тіні, щоб Мішутке було тепліше. Уранці ми знайшли ведмедя. У мене були деякі ведмеді шкури, і я помилково кладу свою маму на нього. Я хочу сказати: «Вакулик!»

Я не загинув ніяких полярних ведмедів. Це був сором'язливий, щоб знищити такий величезний і рідкісний звір для декількох фунтів м'яса, які я можу їсти або взяти з собою на дорогу.

Я піклуюся про будь-яке життя. Я тільки загинув боб з потреби. Природа загинув мене, але мене загинув. Я поважав її, шукаючи розуміння і застосувати її закони.

У 1965 році опубліковано книгу А. Харитановського «Людина з залізом». казка забутого подяка. й

Türkçe, English, Русский, Українська...

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное