Вона врятувала життя 2,500 дітей, вибравши їх з гетто. Пронизливий сюжет Ірини Сендлера. й

Алас, часто буває, що ми пам'ятаємо назви політиків або акторів з нашого улюбленого серіалу (навіть тих, хто відігравав епізодичні ролі!) і не знаємо про тих, хто має право внести звання героя нашого часу. Так що сталося з цим старим ангелом в м'ясці, добра-натурдований бабуся Irena Sendler. До кінця ХХ ст. ніхто навіть не міг уявити, що жіноча подяка в ім'я людства.

У 1999 році кілька школярів, підготовка чергового звіту за День Перемоги, знайшли сайт, де згадувала Ірена в лавці. Яким здивувати студентів, шукаючи принаймні деякі відомості про жіночий герой, вони дізналися, що вона була живою. Діти навіть зуміли відвідати стару леді чотири рази до того, як вона пішла на небо.

2007: Ірена відправника була номінована на премію Нобелівського миру. Але після цього вона не отримала її, оскільки присуджена нагорода була надана псуванню президентських виборів, віце-президент США Аль-Гер для гірок на глобальному потепління. . й

Хто це жінка, що світ дізнався про десятки років після її подяки? На початку Другої світової війни Ірена працювала в муніципалітеті Варшави. Зважаючи на свою позицію, вона таємно перевозила їжу, гроші та ліки всім мешканцям Варшави гетто протягом двох років. Коли німецькі органи затягували правила в 1941 р., щоб заборонити неєврей від введення в гетто, вона зуміла отримати прохід від місцевого відділу охорони здоров'я. Ірена зуміла отримати більше 2 500 дітей з гетто та врятувати життя.

Ірена була членом організації «Зегота», що фінансує єврейську допомогу, присвячену відновленню гетто мешканців. Ви можете уявити, як ця крихка, маленька жінка ризикнула її життя, допомагаючи дітям втекти смерть. Втеча були різноманітними: деякі діти були виведені через каналізацій і підвалів, інші були вивезені в вантажівки з мішками сміття, дуже крихітні хлопці навіть змогли здійснити в пакеті інструментів. Як ірієна пізніше прийнята, водій вантажівки завжди мав собаку з ним: як тільки дитина почала торкнутися або кричати, тварина б вигнало, щоб відволікти увагу на на нації.

Інколи Ірина зуміла вивести дитину німецькими офіцерами. Кожна з цих операцій була нарахована на другий - в будь-який момент була гідна вага золота. Найскладніший тест, згідно з Іреною, не було страху захопити гарячу перед німецькими окупантами. Найважчішим завданням для засвідчення батьків, щоб довірити її життям своєї дитини. Здавалося б, що небес сам відправив цей ангел на всі євреї Варшави: це часто трапилося, що батьки рятувальних дітей відправили в газові камери наступний день або постріл. . й

р.

Ім'я кожної дитини порятунку від клатчі нації, а місце, де він був відправлений, Ірена писав на папері, яка помістила в скляні баночки і похований в саду. Іноді вона була єдиною ниткою, яка допомогла знайти рятувальних дітей. Тож про подвиг Ірини написано виставу «Життя в Банку», яка неодноразово заснувала відомі театри світу.

519660

На жаль, не всі в світі так само, як це безстрашна жінка: хтось заперечив героїну. Нази бити кульприта до смерті, розбити ноги і руки. Але навіть це не поламало відвагу Ірину: нації не почули слово від неї про деприблизні рятувальних дітей. «Я мовчав. Я б не гинув, ніж стати нашою діяльністю, вона згадує. Ірен був готовий до вмирання, але це не для нічого, що кажуть, що є Бог у світі. Зегота організація (для якої жінка працювала) похилилася одна з охоронців, після чого він покладав ім'я відправника на список тих, хто вже загинув. З тих пір, хто жив під різною назвою все її життя.

У 2008 році у віці 98 років її серце припинило бджільництво. Вона ніколи не виграла Нобелівську премію миру. З іншого боку, вона стала дещо більш цінним, ніж ця нагорода. Він був Ірена відправником, який зміг подолати універсальний зло і смерть. Про дивовижний подвиг полоки був знятий повнометражний фільм «Брати серце Ірини Сендлера». Ви думаєте, що ця історія заслуговує на глибоку повагу? Звертайтеся з друзями.

за допомогою igenno ru