Blogger paaladin пише:
Тут я сидів тут, читати LiveJournal, і я відчуваю себе шкода для Мусковітів, які з їх бізнесом повністю забули, що вони повинні працювати своїми руками. І в цілому, здається, що технологи в країні загинули... і ті, хто не вмирав, загиблий захід. В цілому я вирішив зробити портативний портативний повітряний фільтр-людифікатор з непроваджених матеріалів. Тут в новинах напишіть, що вогонь в Брянській області, в лісах, радіоактивних ґрунтах спалюють, і будь-який filth вдається. Таким чином, цей фільтр буде дійсним прототипом для системи фільтрування спереду.
Що потрібно зробити:
1) Ємність для води з шириною бічної стінки більше 10 см, а зручна шия для кріплення вентилятора.
2) Комплект вентиляційних пластикових труб. Я використовував адаптер 5 по 10 см, так як він зручніше закріпити гнучкий шланг для забору повітря зовні приміщення.
(3) Вентилятор для ванних кімнат з захистом від бризок IP44. Я використовував його в 220-му столітті, але в умовах автономного укриття можна спробувати 12-го століття, з живленням і резервним акумулятором. Звичайно, потужність буде менше.
(4) Бандаж або марауза.
(5) Ізоляція пластикова та тканина.
(6) Ніж, маркер, різак.
20 докладних фото виробничого процесу
Етап один. Корпус.
Визначте, де у нас буде вихід повітря і вхід. Я використовував каністра 17 літрів, яка колись була в країні. Її шия рівно 10 см.
Вприскування повітря здійснюється на боці, точно в середині резервуара. Приміщення в нижній частині для зберігання рідини. Якщо ми плануємо поставити каністра на сонці і використовувати його як зволожувач, то простір зверху буде грати в руки, тому що повітря від фільтра не пройде відразу до виходу і встигне взяти з собою деяку вологу. В основному середній грунт.
Встановіть впускну трубу на призначене місце і позначте отвір граничного маркера. Не забудьте, що позначається зовнішнім діаметром, тому ніж вирізається акуратно всередині розмітки. Каністра легко розрізається, головне - мати хороший ніж. Я рекомендую розмістити каністра на ляпас, ретельно і міцно тримати його лівою рукою. Право на промивання отвір ножем, і прийом ножа з зворотним захопленням (лиза самому собі, вниз, маленький палець найближчий до леза, великий палець охоплює кінець ножа) обережно вирізати отвір, витягнувши ножа на себе строго перпендикулярно площині каністра. Ні в якому разі не робимо скелястих або пилоподібних рухів так, щоб ножа не зламалася.
Етап два. Увійти
Візьміть вхідну трубу, виштовхуйте всередині отриманого отвір, щоб всередині є сантиметр чотири труби. Потім після центрування беремо тканину стрічку і намотуємо два або три повороти по трубі. Видаліть труби і зробіть ще кілька поворотів в спіралі до внутрішнього кінця. В результаті ми отримуємо конусоподібне загущення на трубі, що дозволяє міцно встановлювати в каністру.
05 мар
Р
3-й етап. Фільтр.
Візьміть марлю або бандаж. Я використовував нестерильний медичний зв'язок з шириною 14 см. На внутрішній трубці вводу покласти пов'язку в кілька шарів. У пов'язку необхідно покривати краю вводу з запасом, щоб його можна закріпити по периметру.
Намагаючись уникати паралельного укладу смужок, я зробив V-подібну укладку, кожен прохід трохи зміни кута перекриття (дивний малюнок зірки без розриву олівця з паперу). В теорії оптимальне укладання - 15-20 шарів. Якщо більше, то вентилятор буде важко впоратися з віддачею повітря. Менше - весь ефект фільтра зникне.
Наприкінці укладання ми залишаємо хвостик, що дорівнює п'яти разів відстань від верхньої частини вхідної труби до нижньої частини каністру.
Ми складемо цей хвіст чотири рази. Це буде шнур живлення нашого фільтра.
р.
Заблокувати фільтр скотчем. Хвіст повинен лежати по всьому діаметру фільтра, ідеально між шарами.
Поставте фільтр всередині каністра. Заливаємо каністра водою до дна впускної труби.
13 хв
Якщо є ущільнювачі, рекомендується пропустити їх місце з'єднання впускної труби і каністри.
Етап четвертий. Висновки.
Спробуйте на вболівальнику на шиї каністра. Якщо у вас є контейнер без шиї потрібного розміру, наприклад, звичайний рідкий каністра, то просто зробіть отвір в його верхній частині навпроти введення, необхідного діаметром. У моєму випадку, шнур живлення вентилятора прибув з боку впуску повітря, тому довелося вирізати частину шиї для видалення шнура.
Отримати вентилятор. Якщо вона менша в діаметрі, ніж шия / отвір, то робимо так само, як і з впускною трубою - робимо клиновий обмотки і щільно закріплюється. У моєму випадку діаметри були майже однаковими, тому я зробив своєрідну «спідницю», обгортаючи вболівальник з тканинною стрічкою з невеликою толерантністю. Ця «спідниця» слугує печаткою між шиєю і вентилятором.
Встановлюємо дизайн на каністру, заповнюємо краю спідниці всередині.
Акуратно робимо кілька обертань зі звичайною стрічкою спочатку по каністру, а потім переключіть до вентилятора. Кілька разів пропускають під проводом і над ним, ущільнюючи отвір.
Це те, що ми закінчуємо продуктом. У нормальному режимі він служить для домашнього фільтра пилу і зволожувача. Головне не забувати додати воду, а іноді змінити забруднену пов'язку. У разі надзвичайних ситуацій це може допомогти зменшити забруднення повітря в домашніх умовах. Для забору повітря можна підключити гофрований шланг / пилосос труби і принести його зовні. В результаті фільтроване повітря буде входити в будинок, а через надмірний тиск створений, повітряний відтік буде проходити через слоти / вентиляційні отвори / слабо закриті двері, замість звичайного відтоку нефільтрованого повітря.
Природно, для кращого ефекту необхідно розрахувати кубічну ємність повітря в приміщенні, розмір вентиляційних виходів і так далі. Але я думаю, що люди, які закінчили вищу школу, не мають проблеми. Нагадуємо, що тільки одне просте правило - для належного функціонування припливу і відтоку вентиляцій, розмір повітряного впуску / виходу повинно бути 1 до 2, за умови, що вихід повітря проходить пасивно.
Я сподіваюсь, що мій ремесла в стилі «Навмілі руки» буде корисний людям.
Джерело: