Гімалаїнові мисливці.

Подорожуючий Іван Дементієвський приваблює своїх подорожей не тільки враженнями та сувенірами, але й красивими фотографіями. Дякуємо йому, ми зможемо піти в Непал, де кожен весняний морський мед диких Гемалаян бджоли.
26 фото + листи
через дементєвський

Навесні цього року після дуже важкої експедиції до Дель Па я провів тиждень в Катманду, а потім зробив коротку подорож з хлопцями в районі Анапурного масиву. Ми зуміли потрапити в село і дивитися резидентам збирати мед на скелях. Тема була настільки цікава, що в січні ми повернулися до Непалу. Експедиція піде в косу Тераю, де ми будемо "діг" тема далі.
На території Національного парку «Анапурна» ми поїдемо на місце. Ці місця відомі багатьом туристам, походи навколо Анапурного масиву є одним з найпопулярніших в Непалі. Тим не менш, тепер ми можемо сказати, що походи там, як це було п'ять або десять років тому, є те, що минуле. У будь-який час швидко будувати дороги, вести комунікації. Я вірю, що незабаром весь шлях навколо масиву буде дорогою (навіть, крім найскладніших секцій, і є тільки один - Торнг Ла 5430 прохід). Так само дорога буде одним днем до Ло Мантана і місця, які ми йдемо. Але це не так скоро.
Може, це кінець сезону, але все ще туристів на головній трасі. Після декількох годин ми перетворюємо в горж, і картина відразу змінюється.
Шляхи стали пустельними і якщо село знаходиться десь, то тут немає гостьових будинків. Але дорога побудована тут, частина шляху до с. пройшла через неї, а після екскаватора і будівельної команди працювали, серед скель знову простяглися звичайної змії вузького шляху і все впав на місце.
Увечері ми доїхали до села, де туристи, якщо є, дуже рідко. Спочатку вони намагалися влаштувати нас в наметах, але виявилося, що я і колега в наметі просто не підходять, ланцюгова пошта була короткою, і весь натовп кладемо нас в незакінчений будинок. Знезаражений себе хребтом (який знає - він буде розуміти те, що я маю на увазі), пішов до ліжка.
У два дні стріляти. Я принаймні запланував два дні, ще один вступний, другий, вже працює з урахуванням нюансів і специфіки. На жаль, другий день не сталося. Перші дні травня були на календарі, а загальний удар заварився в Непал. Для того, щоб не потрапити в цей регіон, нам довелося скасувати другий день зйомок і піти в гори вночі (ми зробили забіг на Пункхлі). І все ж ми подивимося на бджіл і мед...
1,1 км Це класичний, без якого в Himalayas не може. Причепи петлі, що перетинаються один з одним, після чого набирають кількасот метрів, потім різко падають на річку, скидаючи тип або більше. Спочатку така петляційна ходьба дратівлива, але якщо ви намагаєтеся і вводите в медитативний стан і самоконтемпляція, скоро світ навколо вас змінюється.

2,2 км Кінцева точка нашої поїздки – це село. На фото основна площа, яка, мабуть, 200-250 кв.м. Природно, вся село знаходиться на площі. Вечір, вихідні, як не поговорити. І ось ми!

3. У На ніч, по свічнику, у нас є вечеря. І тут багато романів.

4. У А вранці вся село заливається на вулицю. Починалися гори.

5. Умань Майже всі чоловіки приходять. Вечірній солдат, який якось закінчився в с. А ось сам прерогатив від похилого. Вони ще жартували, що молодий повинен працювати, і старий чоловік, що старий чоловік, якщо все відбувається, давайте йому старим чоловіком і не молодий і сильний чоловік.

6. Жнівень Ми переїжджаємо в першу групу, яка несе все, що потрібно спустити скелі, а саме плетені троси і канати і дерев'яні сходи. Перед тим, як приходять всі учасники, мотузки замочують в воді і перетворяться в сходи.

7. Про нас Щоб бути чесним, спостерігати його трохи страшно. У наш час високих технологій є різне обладнання для альпінізму. Все ручної роботи. мотузка була замочена менше години.

8. У Ми не відходимо. Ми дивилися навколо і з'ясували те, що і де стріляти. Ми дали білі бджолині капелюхи. Ми були свого роду спангами про це, але коли керівництво було трохи в лобу, ми швидко вийшли з шестерні. Виявилося, що бджоли теж відреагують на темні речі, а потім поганий час - Я зносила темну куртку. В результаті я отримав пальцем з бджіл (відеокамера також чорна).

Джерело: