Чому пити молоко з медом?

Я пам'ятаю як дитину, коли я не можу спати довгий час, хворий від холоду або заморожувати під час довгої осені прогулянок, мій бабуся зробить мене склянкою теплого молока з медом. Я був питтям, потеплінням, знежиренням, і готовий до наступного ранку.

Моя бабуся, не думаючи двічі, названа цим напоєм «Молок Богородиці», адже за легендою, молоко, яке малюка Мар'яна приготувала і чудотворні властивості, як і великогабаритний напій. Корисно - один, смачний - два, але що ім'я!

ДепозитФотогалерея

У цілющих властивостях молока з медом не сумнівається, а в застосуванні цього напою вночі - і ще більше! "Сайт" Скажіть мені чому. медомон Це так корисний, особливо восени, і як приготувати цей цінний напій так, щоб він приносить максимальну користь.

Основні інгредієнти напою - молоко і мед - незамінні джерела цінних речовин для організму, вони відмінно доповнюють один одного і відмінно вбираються в такому вигляді. Молоко - продукт, який був замовлений для використання природи!

До складу входять незамінні білки, жири та органічні кислоти, багаті вітамінами А, В, С, Д, кальцій, калію, фосфор, мідь, натрію та інші мікроелементи. Крім того, молоко містить триптофан - речовина, яка підтримує гармонійний психоемоційний стан і хороший сон.

ДепозитФотогалерея

Мед, своєю природою, є відмінним антибактеріальним і імуностимулюючим продуктом, який є профілактикою і панацеєю для багатьох захворювань. А якщо ви змішуєте молоко і мед на одному склі, ви отримаєте дійсно чудотворний напій!

При змішанні всі корисні властивості молока і меду зберігаються, вітаміни і мікроелементи відмінно поглинаються, а калорійність 100 г молока з медом не перевищує 100-150 ккал.

ДепозитФотогалерея

Готуємо напій не складний, потрібно просто погріти склянку молока і додати столову ложку меду там. Але щоб зробити напій дійсно корисним, потрібно дотримуватися деяких правил. Спочатку довести молоко до кипіння не варто, тому що в занадто спекотному молоці мед втратить свої корисні властивості.

Оптимальна температура для введення меду в напій 40-50 ° С. По-друге, мед є найсильнішим алергеном, тому діти радять зменшити кількість доданої меду принаймні двічі (1 ч.л. на склянку молока буде більш ніж достатньо).

Молоко - вечірній напій, а також для гарного травлення рекомендуємо пити його перед сходу або після 6 с. Але краще всього, перед сном! Випивання молока з медом вночі дозволяє ефективно боротися з безсонням, нормалізує сон, справляється з холодом на стадії перших ознак, економить від кашлю, загоює від заспокійливого горла і зміцнює імунітет.

Одним з найбільш корисних напоїв в осінньо-зимовий період є молоко з додаванням меду і різних спецій.

1. Люди, які страждають безсонням, для розслаблення нервової системи і спокійного сну, лікарі рекомендують пити молоко зубцями і розсіяним перцем. Крім того, гвоздики є найбільш потужним антисептичним, і краще всього проявляється своїми корисними властивостями, коли він вологий і холодний зовні.
  2. Якщо ви страждаєте від нестачі настрою або сезонної депресії, пити склянку спекотного молока з медом, кардамоном і фенолом на ніч. Добрий настрій і довгоочікуваний мир не займе довго!

ДепозитФотогалерея
  3. Для лікування застуди, стимулювання імунітету і підвищення засвоюваності молока, додати щіпку ірмеричної до вечірнього напою. Спеції очищають кров і шкіру, знімає запальні процеси в суглобах, зміцнює кістки, підвищує імунітет і бореться сезонними інфекціями.
  4. Імбир очищає тіло токсинів і покращує імунітет, а горіх додають мед-мілкПідсилює пам'ять, загоює головні болі і знімає безсоння.
    Р

ДепозитФотогалерея
  5. Дуже корисно додавати шафран до молока, але краще робити це вранці. Регулярне вживання такого напою допоможе поліпшити складність, розгладити шкіру, зняти жовч від тіла, поліпшити пам'ять і навіть продовжити вичерпну молодь.
  6. Кіннамон, як шафран, краще додавати до напою вранці, тому що він відмінно здивує, прогріває і збуджує. Крім того, кориця додається до молока з медом допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок і жовчного міхура.

ДепозитФотогалерея

І хоча б не так багато протипоказань при загоєнні напою, в деяких випадках це може зробити більше шкоди, ніж добре.

1. Молоко з медом не рекомендується при непродуктивності лактози: замість цілющого ефекту ви отримуєте здуття, метеоризм і, гірше, діарея.
  2. З меду є найсильнішим алергеном, з великою обережністю необхідно дати йому молодим дітям, а також особам, схильним до часті алергічні реакції.
  3. Не рекомендується використовувати мед з молоком для осіб, які страждають від сечокіазу. Неважливо, як корисний напій, його використання може посилити перебіг захворювання.
  4. Молоко з медом і діабетики не рекомендується, хоча в деяких випадках лікар може дозволити нерегулярне споживання цього напою.

ДепозитФотогалерея

Якщо раптово застуджують непристойні або занурені безсоння, не поспішайте бігти в аптеку і витрачати кошти на дорогі і не завжди ефективні препарати. Погляньте на кухню - є все необхідне!

Загоєний напій молока і меду, п'яний вночі, забезпечить звуковий сон, знімає застуди, піднімає настрій і навіть допоможе схуднути. Я рекомендую!

Не забудьте поділитися статтю з друзями, вони неодмінно знадобляться наші корисні рецепти для лікарських напоїв на основі молока.