Поїздка в Косово

Написання автором, sevka1:
Я все одно маю дитину. Але після консультацій з дружиною і читанням форумів, було прийнято рішення проїхати в будь-який шлях. Завдяки контактам, ми забронювали готель в Косівській Митровиці від Белграда (20 євро за номер + сніданок (!) і погодилися з Джованом (податковий драйвер) на поїздці до Косово.

Прийміть автобус в Белград і після 7 годин, які ви приїжджаєте туди, автобуси пропускають кожну годину і половину. Дорога проходить через Kraljevo, потім вздовж Ibar до місць надзвичайної краси. З автобуса можна побачити фортецю Маглича, пам'ятник сербським солдатам, які потрапили в Першу світову війну, а сама долина дуже красива. Ми повільно підходимо до кордону з Косовим. Приміщення легко переходить - не перевірить, тільки водій спілкувався з прикордонними охоронцями з двох сторін і поїхав на. Погодинно через гончару після кордону зустрілася Мітровиця, вздовж шляху є сербські села з православними церквами. Це ще Сербська земля, біля дороги є ознаки гірських монастирів. Наскільки я розумію, життя в Сербській Косово не регулюється жодними органами, ані сербською, ні Албанією. На дорогах багато автомобілів, і, як я розумію, вони не соромляться від водіння п'яти. Сама дорога хороша, в російському стилі немає люка.

Сербський будинок в Косово

У Мітровіці ви не можете сказати, що ви перебуваєте в передній частині міста – юні дівчата (14-15 років), діти проходять через вулиці в темряві. Лоти ресторанів. Є навіть ювелірний магазин. Серед визначних пам'яток є фортеця, храм, побудований замість храму, спалений албанами на іншій стороні Ібара.
Також є пам'ятник музеям і пам'ятник російському консулу Григорію Щербіну, вбитому албанами в 1903 році.
Добре, ми перевірили в готель (званий Bebe, розташований на вул. Лол Рібара, навпроти поштового відділення). Готель є досить пристойним, але з тарганами) і невеликим прогулянкам по місту. У серці в цілому, але в Косово вони особливо вітається.

З ранку до нас приїхали автобус таксі Джован. Йован – серб, але живе в албанському кварталі (хоча на “сурі” боці Ібару) і має Косово-плиткові плити на своєму автомобілі, тому він може піти в Приснітин без проблем. Йован сказав нам не говорити про російську мову при перетині місту з постом KFOR. Ми перехрестили міст без проблем, наш ескорт сказав, що до Албанів і ми переїхали.

З іншого боку Ібара починається ще один світ. У албанській частині є багато зруйнованих і спалених православних храмів, розбитих могил в сербських кладовищах, покинутих, знищених і демонтованих сербських будинків. Поруч з ними новозбудовані Албанські палаци в стилі Московської області 90-х.

Ще один Сербський будинок

Навіть в Албанській частині Косово, є неймовірна кількість сміття, всі палі лежать вздовж доріг (навіть в Пристині, не кажучи вже про заміський край).
У будь-якому місці є вузький шлам, багато незакінчених будинків, вітер разом з сміттям продається через вулиці хмари цементного пилу.
Албанські та американські прапори літають.

Краківський пейзаж

KFOR конвої періодично стяжки. Ми побачили американці, італійці, греки, німці, чешки.
Ми поїхали в Обіліч, косово-польське поле.
У Косово, Показ вніс храм, побудований в 1939 році, як звичайні поховані Албанами. Вони побачили фрески з військовими гарматами.
Агер, короткий, накопичився.

Краківський пейзаж

Далі ми пішли на Граканіку (про сербські застібки).
Дуже красивий монастир, оточений тільки Сербами. Зважати спокійно)
Повернулися до Мітровиці через Приштину.

українська

У Пристіні вони побачили пам'ятник Біллу Клінтону і невеликий Статут Ліберти на даху готелю Вікторія.
Так, Косовари не дотримуються правил.
Поверніть увагу на зустріч через тверде або на коло, щоб перейти до третього виходу в прямій лінії - як зазвичай) Повернувшись до Сергія Косова, ми все одно проїдемо на ньому, пішли до Лепосавича і Бганка, подивилися на храм і гірський монастир відповідно.

Готель Вікторія, Пристін

Вони повернулися до Митровики, коли він був темним.
Для інформації, така поїздка (від 10 до 17-30) прийшла до нас в 150 євро, я вважаю цю ціну розумною. Йован говорив і продемонстрував багато, як керівництво. Так, ми не пішли в Газіместан, Джован сказав, що це підняло багато зайвих питань від охоронців KFOR і албанської поліції.

Увечері цього ж дня ми побували про Сергія Лубаса та дружину Наталії з Криму. Любаш, як він визнав нас росіянами в одному з кабачків Мітровічі, відразу почав запрошувати нас до свого дому і не заспокоївся до тих пір, поки вони пішли. Він був водінням і, як поширений в Косово, п'яний.

Вранці я зустрілася з Йованом. Про те, що автобус з Мітровіка до Ніші проходить обходити гори, через Копаонік і йде на тривалий час. Йован запропонував взяти нас на Мердару, і там до Ніші і ближче, і немає гір. Ми домовилися.
Ми доходимо до Мердару швидко і довелося перехрестити кордон на нозі. До того, як ми, нарешті, перекреслилилимо. Албани відпустили нас без проблем, захотіли поставити свій штамп, але ми змогли відійти. Про те, як ми отримали Косово, як ми прийшли до Мердару, що ми зробили, що ми робили.
В кінці запитали питання «Чи я говорю російською мовою?», до якого я відповів питання «Чи ви говоримо сербською?») Але ми пропустили нас без труднощів. Я відповідав всі питання чітко, чітко, і всіляко про-сербських футболок і листівок з видом на костовські церкви.
Досягнувши найближче село на нозі, ми припинили вантажоперевізник, поїхали на Ніш, переїхали до неї - і ми втретє місто Сербії! Я!

Старий закон.

Зареєструватися

Джерело: