Сергій Сотніков – героя нашого часу

Чоловік на фото – Сергій Сотніков.

Він є головою Іжми, один раз невеликого аеродрому. Так, такий же Іжма, де не так давно трапилося диво, а літак Ту-154М зробив надзвичайну посадку. Звісно, кожен знає, що пілоти, льотні інженери, навігатори та мандрівників були присуджені Президентом Росії - двома командирами з Зіркою Героя Росії, решта з Замовленням Заручника. Але це не про них сьогодні. Історія Іжемського аеродрому є сумним і, очевидно, типовим. У 1978 році в якості порту Пегорського аеродрому (Pechora є сусіднім районним центром Комі). Часами для авіації були золоті: дорога до Іжми не була (тобто немає, навіть бруду), і всі перевозилися по річці або літаку. У 1993 році була побудована дорога до залізничного вокзалу, а роль авіації різко знизилася. І вже в 1997 році Сергій Сотніков став головою аеродрому, який в той час через глибоку відповідальність посадових осіб, вішуючи між двома власниками, а порядок погіршився. Через рік аеродром розсмоктувався, тепер його називали гілкою, з рейсами 2 рази на рік ( місяць і половина навесні і восени). І всі ці 12 років Сергій Сотніков, сподіваючись на відродження дрібних літаків, тримали ходовий шлях в порядку.

- Що я? - Сюрпризований Сотніков. - Я просто не відпустили. На конях більшість гною падає, висихає, вітер піднімає вертоліт - все летить в очі. Розпорядок. Або колода знизиться, буде лежати, люди кинуть пляшки. Я очищав його для себе. Щоб зробити це приємним.

З тієї ж причини Сотніков двічі зрізав вербове висихання в суглобах між пластинами, не дозволяв грибних прибиральників залишити машину на зльоті, влаштували ріфт з брата, який зрізається деревом і кладуть їх на бетонні ...

Ту-154 тепер біля засмаги. Як нагадувати, титанічна робота не була виконана в ваговому стані. Більше 70 життів врятували зусилля Сергія. Але не схожий на те, що він називається героям. І він повернувся до роботи...

Джерело: