Дівчата з Індії, які страждають рідкісним захворюванням, що викликає рясне зростання волосся, пройшли лікування в московській клініці пластичної хірургії протягом 3 місяців.
Я дивлю, що наші фахівці можуть допомогти, якщо ви і я не можу вилікувати.
Московський інститут пластичної хірургії та косметології отримав три незвичайних пацієнтів з Індії – сестри Савіта, Моніша та Савтри Санглі, які страждають на рідкісне вроджене генетичне захворювання гіпертироз, також відомий як «синдром вовк».
Дівчата з невеликого села в Махараштра прибули в столицю на початку червня. Російські фахівці повинні визначити причину серйозних захворювань, через які органи і особи молодого індійського жінки практично повністю покриті товстим волоссям.
Три пацієнти віком 24, 19 та 16 пройшли до цього літа. Справа вкрай серйозний і незвичайний: вроджений гіпертрихоз впливає тільки на одну людину в мільярді. По-перше, Савіта, Моніша та Спаси були направлені на тести до ендокринолога, щоб встановити причину розладу. У найближчому майбутньому відомо, які методи лікування будуть необхідні для полегшення стану дівчат і повернення їх на можливість нормального існування в суспільстві Валентина Змазова, заступник генерального директора з медичної роботи Інституту пластичної хірургії та косметології, розповів Новини про життя.
У Москві зацікавилися долі сімейства Санглі після оповідання «вершкових сестер»
Довгий час працівниками російської медичної установи переговорили з адміністрацією району, в якому живуть дівчата. Разом, Савита, Моніша та Спасі, отримали перші паспорти та візи.
Важко уявити, як довго прийматиме лікування. Ми очікуємо ендокринологічного звіту, від якого будуть залежати подальші дії. Дівчата залишатися під нашим наглядом, - сказав Валентина Змазова.
Згідно з сім'єю, дівчата з раннього віку намагалися впоратися з проблемою за допомогою спеціальних кремів, які знімають волосся.
Однак всі їх спроби були в зв'язку з тим, що незабаром після процедури волосся почали рости ще більш інтенсивно.
Сестри успадкували хворобу від батька, яким матір їх, Аніта Самбгаджи Раут, одружений, коли вона була 12. Згідно з індійською традицією, молоді дівчата не можуть бачити їхню фантастику перед шлюбом. До весільної церемонії вона не знає про хворобу свого майбутнього чоловіка.
Захворювання перетворилося на життя Савита, Моніши та Спасі в нічний час: їхні однолітки забрали їх у школі. Стара дівчина вже втратила свою роботу кілька разів через її відтворювальний вигляд.
Згідно з мамою, вона неодноразово попросила індійських дерматологів допомогти дітям, але жоден з лікарів не приймав цей випадок.
Коли ми дізналися, що вони готові допомогти нам в Росії, вони не можуть чекати цієї поїздки. Я не можу заспокоїти їх, тому ретельно вони збираються за кордоном. На жаль, російські фахівці дали нам надію на нормальне майбутнє для наших дочок.
Джерело: lifenews.ru