Відомий мандрівник розповів про історію Saleskhard, його мешканців та традицій.
День захисника України – це щорічне свято, яке збирає сотні мешканців тундри. Відпустка триває майже місяць і займає місце, де максимальна концентрація реіндеробних герметиків під час дотику - сезонні переправи з зимових пасовищ до літа. Крім того, ці свята дають можливість молодим людям зустрітися, так як племінні громади живуть окремо і часто відокремлені один від одного. Цей же принцип використовується для ігор Yordyn на Baikal, що я недавно говорив про. Я провів декілька днів у місті Продакшард та підготували деякі звіти про місто, рейндери та їхні традиції.
Два чартери прибули з Москви. На конференції з проблем малих народів Півночі, які відбувалися разом з Днем захисника України. З аеропорту ми відразу ж взяли на скульптуру, присвячену тому, що арктичний коло проходить через Saleskhard. У місцевих місцях ця географічна особливість вже не зроблена, тому стеля була висвітлена «Форк з ковбасою»:
В організації було добре: кожна група мала власний альтанки, кожна альтанки мала дві ювіляри. З точки зору логістики, було зручно, хоча це давало невелику увагу простої туристичної екскурсії:
Ми отримали сертифікати проходження арктичного кола:
10406
Температура повітря була близько -18 градусів, і так як з'явилася сильний вітер, холод був нестерпним. Я не шкодую, що не приймає булаву і гірськолижні окуляри: І місцеві жителі були досить комфортними - ви можете побачити, що вони вже звикли:
р.
Тоді ми приносили природний і етнографічний комплекс у с. Горнокняцевськ, демонструючи життя рейндерних герметиків:
Музей «Рабочий квартал Амури»
На підлозі є дошки, які не існують в чумі (як і вогнегасники). Поки ми були в реальних чумі, я розповім вам більше про це:
Кожна мова підписана:
р.
Багато місцевих жителів в національному одязі. Коли вони надягають на такий шруд, вони роблять різкий рух, щоб отримати руки вгору свої рукави - просто в цьому місці я спійманий на цьому фото:
р.
Ягоди зі стронгіною та морозивом:
Поблизу було мисливське ложе, яке вішали тваринні шкури і перелік необхідних для зимової риболовлі. До кожної людини, як «мережа» і «навантажувач», маловідомі посади, такі як «зуги» і «колеса»:
На жаль, у нас є багато прес-конференцій і телебачення: кожна людина в національному одязі викликала перемішання і інтерес операторів:
Повернувшись до нас, щоб поспілкуватися та знайти заявку на наш тур (430 делегатів та 35 журналістів):
990 Р
На зворотному шляху проходив радіолокаційної станції (прочитано, мабуть, колишня), поруч з якою пилила оленя. На снігопадах над коліном було бажання наблизитися і зніматися, але ніхто не хотів перетягнути в московський одяг (вже не встигнути змінити одяг)
р.
Як я сказав, що вітер був міцним і ви можете побачити його на шляху.
Тоді ми прийняли до місцевих музеїв, створених на початку століття місіонером Шемановського. Експозиція ґрунтується на різних етнографічних артефактах, пов'язаних з життям корінного населення, а також залишках старовинних тварин - мамонта і вовняного риносоросу:
У великій будівлі на першому поверсі - воском Чукчі, Ненець, Ханти, Мансі:
Ведмедя кинули гроші. Я дійсно не знаю, що точка, чи знає будь-який з читачів?
Ми покажемо електронну бібліотеку, яку ми пишаємося. Чотири комутаційні комп'ютери говорять, що ця бібліотека не популярна:
Найголовніший експонат – мамонт Люба:
Мамонт Люба (Mammoth Lyuba) Він був відкритий одним реіндеєром в верхній частині річки Юріябея на Ямалському півострові, і дав ім'я Люби на честь дружини. В цілому я думаю, що це досить неоднозначно назвати давньою мамою після своєї дружини. Але в будь-якому випадку, пошук у його збереженні перевищує всі раніше відкриті копалини мамонтів: тіло зберігається повністю, крім волосся і хофів:
Р
І це вовняні рині. Наскільки велика кількість знахідок кісткових залишків вовняного кореня на російському Північ:
У деяких офіційних будівлях міста є багато людей і не ресторан у місті. Попри те, що компанія «Салехард», хоча вважає столицею газу Росії, є невеликим містом, що є домом близько 40 тис. осіб. Майже в два рази більше, ніж в Дубна:
р.
І в черговий ранок ми пішли до реальних родів, які готували взяти участь у святі:
Джерело: sergeydolya.livejournal.com