Бобсліс Ірина Скворцова про реабілітацію після трагедії в Німеччині

Кілька років тому кар'єра спортсмена Ірина Скворцова закінчилася назавжди буквально в миттєвому режимі. У зв’язку з похибкою судді чоловіча бригада на повній швидкості збита в жіночу бригаду з 21-річною Ірина Скворцова, яка почала трохи раніше, і здавалося б, що дівчина не змусить її зробити. Як справжній спортсмен, продовжив боротися. У цьому звіті про те, як її життя змінилося після страшної трагедії.

Всі залишилися непристойними, крім Ірини, які постраждали від травм "несумісні з життям". Ірина поспішала до місцевої лікарні, а потім до клініки Мюнхен. Так що дівчина не вмирала від болю, удару або втрати крові (повністю 24 літрів крові потім заливали в неї), лікарі кладуть її в стан штучної коми на місяць і половину. Через чотири місяці в реабілітаційному центрі Ірини переведено в реабілітаційний центр. У десяти місяців вона провела в Німеччині понад 50 операцій.

Рік тому Ірина позбавлялася від свого коляска. Зараз вона проходила на крихах, приводить до себе авто, працює тележурналістом VGTRK, а також стала гостям у Сочі 2014 Олімпійських іграх.
Нижче наведено свій рахунок минулого чотири роки.
Не пам'ятаю ДТП. Я тільки пам'ятаю прокладку в боні в листопаді 2009 року і прокинувшись 13 січня наступного року. І як ми поїхали, як ми зустрілися, мозок був вилучений.
Моє життя - це мрія. Іноді я навіть сумніваюся: ви коли-небудь пішли, бігти, танцювати? Я пам'ятаю ті почуття дуже добре. Коли я вийшов з коми, найгірше не те, що я лежав в трубах в інтенсивному догляді, але що я прокинувся через Новий рік! Як це було так багато планів і я перезапускаю! Лікарі не скажуть мене, що було неправильно. І поступово дозовано інформацію. До квітня - до тих пір, поки не сталося - Я серйозно думав, що я повернувся в бобслі. Я жив, тому я, ймовірно, не вбити себе. Я мав стимул: чотири роки до Олімпіади - це свято для спортсменів. Я планував все: два роки для відновлення, два роки для підготовки. «Чи можу я підняти барбекю, моя стара вага?» Вони дивилися на мене дивилися і ходили від мене. Після нещасного випадку, тільки мій голова (крім запорів), руки та груди були непристойними. Далі все скручується. І навіть сьогодні, якщо я побачу себе в дзеркалі, я роу. У квартирі я позбавлявся від всіх дзеркал. Після коми все було розпочато з нуля. Я навчився знову дихати. З машиною штучного дихання, легені працювали в повному обсязі.

р.

І ось, один! Вам потрібно, але ви не маєте сил. На очах я кажу, "Повернути його в, я буду глухий!" ? Я не хочу говорити про біль. В першу чергу знеболюючими речовинами дано раз на годину, потім рідше, щоб не викликати звикання. Анестезія тривала тільки 20 хвилин, що залишилися 40 я з'ївся з болем - постійним, і тьмяним, і гострим, не проходячи. Коли я був в інтенсивному догляді, я довго сердився з Богом: «Для чого?» Чому? Я хочу, щоб я не відчув цей випадок, чому я хочу жити так? Я ще не можу відповісти на ці питання. Він сказав, що Бог тільки відправляє те, що людина може призвести. Згодом гнів пройшов, залишався тільки вологість. Єдине, що тримали мене від коментування самогубства, що мій хребт був непристойним і мій нога був збережений. Якщо я не знаходився, я знаходжу, щоб вбити себе прямо там в ICU. У квітні 2010 р. перейшов на реабілітаційний центр. Я навчаюся ходити. До того, як я взяв крок, я працював в моїй голові: "Нехай я кладу свою ногу тут, і я буду рухатися руки, як це." Я використовую для неї довгий час.

І в один день я впав на гальку - мій нога пішов, і я не міг нічого робити. Коли я зрозумів, що спорт був над, і це було катастрофою. Всі мої мрії, всі речі, які я прагнув до двадцяти років мого життя, були загиблими і відкинули. Ви не можете запустити, ви не можете ковзати, ви не можете стрибати. Підбори і спідниці я любив так багато ніколи не допускається. Тоді чому жити? Я сидю в колясці, і я був роумінг і я не планував нічого іншого.
Негайні цілі вже за шість місяців. Один - вийти з колісного крісла. Так, я не відчуваю мій нога, я не рухаю ноги, але я маю кісточку, маю акцент. Велике, тому я буду практикувати. Я навчився ходити, мити себе. Попадання, але все ще повторюється. Приймав не менше півгодини, щоб розбити контур і потрапити в ванну, наприклад. І ще один сорок хвилин, щоб думати про те, як вийти з мокрої лазні.
І здається, що щось було вже, коли всі раптові - бум! - операція, потім знову, позапланове. Все з нуля. За кілька тижнів ви з дії, і м'язи забудуть все, що навчилися знову. За місяць. Вона не говорила з лікарями, відповіла всі питання "Я не розумію," Я не вмив мене волосся, я нічого не хочу, я дивився телешоу, я не ходив до соціальних мереж.

р.

Психологи прийшли на допомогу. Я використовую для того, щоб психолог був психіатром, і мені не потрібно. І тепер я знаю, що не можна поділитися всіма болями з сім'єю або друзями. І допоможе психолог. Тексти пісень, а це означає: Він нейтральний, він не піклується, що ви. Журналісти швидко маркують мене «Сила». Але я не сильний, це просто маска - кладемо і пішли. Я говорю: «Посмішка, це анонім.» Я знаю, що я буду обговорювати за спиною: вони кажуть, що вона була дана квартира, є автомобіль, вони закликають телебачення, вона отримала гроші на лікування, і все не вистачає для неї, все йде десь. Я не сходження. Я не запитав про будь-які інтерв’ю і не мусить працювати. Я не запитую про допомогу. Якщо є джем трафіку, я їду на крильцях на метро. Коли не було авто, я переїхав на трамвай, мікроавтобуси. У транспорті я ніколи не попросила відмовитися від сидіння, тому що отримання пізніше навіть важче, ніж сидячи вниз. Я зазвичай стояти на двері і дивитися їх сканування. У Німеччині, навіть якщо ви йдете без голови, вони не зірватимуться. Якщо є недолік, ми відразу ж розглянемо його. Дуже неприємний.

Але іноді вона відрізняється: Я на метро, настрій нулі, і раптом хлопець або дівчина приходить: Ви Ірина? Чи можна Я фотографую з вами? Я маю посмішку в вухах, заряд радості на весь день. Нема в тому, що я коли-небудь збираюся знову.

Моє наступне завдання полягає в тому, щоб обійтися без кришок. Я отримав ліцензію водія минулого року. В першу чергу я не був прийнятий в будь-яку рушійну школу протягом тривалого часу, потім інструктор не розумів, як навчити мене. Я не можу відчувати праву ногу, я управляється однією лівою стопою. Але це океї.

Я взяв іспити без комісії, чесно. Після отримання ліцензії, наступного дня я вийшов з міста на автомобілі. Зараз я 25 років, і більше, ніж що-небудь, я хочу отримати одружений і мати дитину. Тим більше, що лікарі кажуть, що я можу народжувати кесарану секцію. Без спорту, я ніде.
Зараз я навчаюся в педагогічному інституті фізичної культури (ПІФК) в магістратурі, обрала спеціальність «спортивний психолог». Я зацікавлений. І я знаю, як важлива психологія в стресових ситуаціях. Другий день відкрив Олімпіаду в Сочі з президентом Володимиром Путіним.

Джерело: www.forbes.ru