Історія спілкування.

Східний Сибір, CRB.
Я сидів на прийомі в ЖК, раптом виклик від лікарні: Лікар, терміново до нас! Самоконверсія - вагітна з болю в животі, з двома рубцями після кесаревого розділу!
Я кидаю прийом, бігти до лікарні, і я бачу - на дивані в ресівері є вагітна, сіра шкіра і тихо мони.
до Що відбулося? - Я запитаю, і я вже прокинувся живіт і зробіть обстеження. матки "в кінці", щільний, болючий. Деталі фруктів не визначені. Сердяні тони плоду не ясно чути - чи має дитина брадикардія, або мати тахікардію. Я відразу пам'ятаю, що ця жінка прийшов, щоб побачити мене в ЖК точно на тиждень тому, щоб отримати зареєстрований. І вона має два C-секції в її історії.
Моє болить живіт, пацієнт відповідає. Ми поїхали на сусіднє село з цілою родиною в нашому автомобілі. Він повинен мати гойдалку в машині. Немає сечі прямо зараз. !
до Що таке тиск? - Я попросив моїх посередників.
- сто і шістдесяти.
Поставте жінку на розтяжку і на руках в хірургії!
- Як ви робите? - Мій дівчинки cried. - вона просто прийшла сама!
На мою руку і на розтяжці!
І я прокинувся в резиденцію, і я падає на телефон: - Хірургія? Поверніть О.Р. зараз! Ми приносимо вам матку! «Жіночий Консультація?» Важко забрати картку Н.М., яку ми провели тиждень тому, і з результатами випробувань, довести все до операції! Не чекаю на мене, я збираюся до О.Р.
Порожня історія пологів і слідувати розтягувачу. У хірургії Васильч вже познайомився з нами, вимірює пульс пацієнта, оцінює звичаї (за умови пацієнта), спокійно просить мене: чи ми йдемо до дитини, або до матері?
Я відповів на круглі очі: Васильович! Яка дитина? Я повинен отримати мій мама!
"Окай" відповідав, і взяв пацієнта на операційну кімнату. Я бігу до кімнати резидента, запустив в помічник: Tol, давайте промивання, я далі!
Після... двадцять секунд і я промив, одяганий, до столу – розпочато! Відкрийте, подивіться: - ми в ранці корпоративно випромінених маток виглядає повністю викрадена плацента, нижній край якої щільно затримується в рубці по всій. У черевній порожнині близько п'яти сотень мілілітрів темної крові.
- Ох, Толя, допомога! - Я боїся! - Я здивився до помічника.
до Не боятися. Почнемо разом, і починаємо акуратно, з одним пальцем, витягніть тканину плаценти від краю рани. Не гірше.
«Всі вже скорочуються, праця» мене запрошують. І ми почали працювати. Вони приймали плаценту, не доторкнувшись до нижнього краю, відкрили фетальну сечовину, і вивели дитину, повністю білого кольору як аркуш паперу, без ознак життя.
до Це життєздатність, не встиг ... - сказав мій хірург - всі виведені через пуповинний шнур.
- Васильович, погляд, huh? Чи можна зробити щось інше? Ви майстер! Я попросив сльозотеча, ручаючи над безтурботним тілом до середини. Неонатолог.
Ми продовжуємо працювати. На голові нас чекали капелюшну екстирпацію, а зараз через десять хвилин важкої роботи, коли судини вже пов'язані, і можна було відреставрувати матку, ми чули деякі слабкі вичавки - не те, що кошеня, не що здавалося б... Але скрипка виросла і перетворилася в впевнену кричу дитини!
Ми були вражені, Василіч, це наш дитячий крітинг!?
Васильч переходить в операційну кімнату з щасливою посміханням: «Не скажеш, що я був майстер? й
Ми завершили операцію. У повному розриві матки, як матері, так і дитини були збережені! У нас є перемога!
Васильч, наша хороша фея і майстерня, пропущена 02.01.2013 у віці 52 років, що на щоденному миті 1 січня на ганку власного будинку. Яскрава пам'ять чудового лікаря і чоловіка Рудченко Володимир Васильович з колег і пацієнтів.
Р

Джерело: рибальська сітка