1131
Хто Росія спирається на?
Ветеран Великої Вітчизняної війни Михайла Степановича Степанова з Верхнього Чебули дали накопичені кошти дітям. Довжено 100 000 рублів в Центр реабілітації Смени, а 30 000 рублів на фізичний офіс місцевої школи.
Ідея благодійної допомоги виникла з Михайла Степановича не від бухти-велахти, фронт-лінійного солдата підійшов серйозно і ретельно. «Найпершому він хотів подарувати подарунок дитячому будинку і прийшов з тим, що наша голова соціальної безпеки. Він сказав: «Іріна, хочу допомогти вихованцям». Вона відповіла, що в її відділі не було дитячих будинків, але реабілітаційний центр. І ми запросили Михайла Степановича до Смени, що нам потрібно. Він запитав нам, щоб вибрати те, що було необхідно. Питання кількості піднялися, а потім Михайло Степанович сказав близько 100 тис. рублів. Звісно, ми були в шоку і залишили на тривалий час. Тепер він наш великий друг, ми йдемо до нього, спілкуватися. Велике спасибі, – поділився з «Газета Кемерова» головою центру «Смена» Валентиною Кузнецовою.
З пожертвованими грошима, дитячий центр придбав оповідання-рольові ігри, проектор з екраном, спортивною стіною та сухим басейном. Це не підрахунку дизайнерів, ляльки, роликові ковзани і скутери. Всі ці діти мали придбати влітку.
А за новий академічний рік, фронтовий солдат зробив ще один подарунок, в цей раз до місцевої школи, зокрема до фізичного кабінету. У цьому році відзначає 20 років від мого класу Михайло Степанович. З тих пір діти змінилися і дружба з ним продовжила. Хлопці допоможи йому домашню роботу, запрошують його до годин, встановлюють столи на свята. У класі є куточок, присвячений передній біографії Михайла Степановича, - розповіла вчитель фізики Ірина Пестрецьова. Подарує нам подарунки другий раз. Минулого року він пожертвував обладнання на 10 тис. рублів, цього року на 30. З його допомогою в офісі з'явилися 10 лабораторних наборів «Електрика», комп'ютерний блок вимірювання «Л-мікро», датчики магнітного поля, температури та електричної провідності розчинів. Ми замовляємо це обладнання в серпні, тепер його шлях від Москви. Вони сказали, що вони прийдуть протягом двох тижнів. й
Сам Степанов тепло згадує, як допомогло школярам, як взимку діти очищають сніг і перетягують дерево, а влітку вони очистили картоплю з колорадських жуків. Михайло Степанович пояснює свою благодійність: «Я люблю дітей». «Я дуже шкода за покинутих дітей, це життєрадісна, що їх так багато». У сім'ї, ніхто не відхилений, я допомагаю їм, якщо це можливо, і ці гроші були виділені спеціально для підтримки тих, хто потребує. й
Гранпа не має наміру зупинитись. «Я також маю сиріт в лінії, там близько п'ятдесят людей. Я був в ньому кілька років, але не існує можливостей, щоб допомогти ще, і цього року я думаю, що я досягне їх, він сказав.