Олександр Чебан пише:
М'які кольори раннього ранку, залишки хижаних туманів в річках і... мертве місто Прип'яті біля Чорнобильської АЕС, мабуть, не більше диссонансу, ніж тут. Побачити з висоти 10 тис. м мене пам'ятають емоції, які я відчув, коли я відвідував Прип'ять у 2006 році, тому що зверху ви можете побачити багато деталей. Місто, яке розморожує восьмих, і зараз поступово здаляє до прилипання лісу. З точки зору емоційного навантаження, Прип'ять на парі з Авшвицом серед усіх місць, які я відвідав.
Ранковий туман над Києвом обл. відразу після зльоту
доб.2
Гостомель аеродром, базовий аеропорт найбільшого світового літака An-225 Mriya:
Великими площинами є Ан124 Руслан, Мрія знаходиться в ангарі з нижнього права, хвіст помітний на фото.
р.
За 15 хвилин після зльоту я помітив об'єкт ЧАЕС і через 2-3 хвилини пізніше я бачив Чорнобильську АЕС і Прип'ять. Дуже ранній ранок і зйомки від висоти 10 тис. метрів не дуже вигідні умови, тому ці фотографії більш фотофактор, ніж прийнятна якість.
Об'єкт "Чернобил-2" 27 років тому був верхній секретний об'єкт, що дозволило контролювати рух всіх видів надземних цілей не тільки над Європою, але і дозволило виявити запуски потенційного ворога в Північній Америці. У зв'язку з такими здібностями цей комплекс був названий Дуга-1 (Чернобил-2 Довгий-Терм радіоцентр). За наявною інформацією, ZGRLS споживали близько 10 мегаватів. Очевидно, що будівництво ЗГЛС біля атомної електростанції пояснюється великим енергоспоживанням об'єкта.
Дата і місце будівництва перших ЗГРЛС: 1975, Комсомольськ-на-Амур Перший експериментальний включення ЗГРЛС Чорнобиль-2: 1980. За деякими джерелами вартість інвестицій склала семи мільярди радянських рублів. Для порівняння, це вдвічі дорожче, оскільки будівництво Чорнобильської АЕС. Поблизу радіолокаторів, побудованих неподалік міста Чорнобиля, був створений гарнізон, де мешкали військові та їхні сім’ї.
Повне закриття інфраструктури міста Чорнобиль-2 не проводилося відразу: до 1987 року було змочено. Але з часом стало зрозуміло, що не можна використовувати її в умовах зони відчуження. Головні вузли системи ЗГРЛ були демонтовані і прийняті в Komsomolsk-on-Amur.
У квітні 2012 року українські базові стрибки вперше зробили стрибок з станції.
І це Чорнобильська атомна електростанція і місто Прип'ят, всього в декількох кілометрах між ними:
Трохи над атомною електростанцією в цій картині "Червоний ліс":
У результаті Чорнобильської катастрофи десятки тисяч га лісу зазнали потужного радіоактивного забруднення, загальною довжиною близько двох кілометрів на захід від станції і в безпосередній близькості від Чорнобильської АЕС. За ступенем радіаційного впливу було створено чотири уражені зони. Перша зона є зоною повної смерті хвойників з частковим пошкодженням твердих порід (так званий червоний ліс). Рівні абсорбованих доз (за підрахунками науковців) для зовнішнього гамма-випромінювання у 1986-1987 рр. склали 8000-10000 рад, з максимальною потужністю впливу 500 мР / год або більше. Площа цієї зони становить близько 4.5 тис. га. На ніч вибуху в одиниці 4 ці дерева піддавалися потужній радіації, яка зробила їх неприродно червоним.
Це те, що 4-й блок виглядав як після аварії:
Це 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС та оригінальний «саркофаг». Будівництво Шелтера приймала 400 тис. куб. м бетонної суміші і 7000 тонн металоконструкцій. Зроблено якомога швидше – 206 днів. 90 000 людей були залучені до будівництва Шельтера. Згодом структура дала неофіційне ім'я «Саркофагу».
В даний час через небезпеку руйнування саркофагу над 4 енергоблоком Чорнобильської АЕС триває робота з перетворенням Шелерського об’єкта в екологічно безпечну систему. Ця робота запланована у 2015 році.
Новий об'єкт буде твердою сталевою структурою з висотою 108 м і довжиною 150 м, яка буде будувати процес будівлі і допоміжні конструкції:
р.
І місто Прип'ят себе:
Р
Центральна площа міста Прип'ят (фото з чотирнадцятиповерхового будинку, тепер не доступний через загрозу згортання):
Рослина дуже близько:
Палац культури "Енергія":
Колесо Феріс і парк розваг
2857992
Р
Джерело: alexcheban.livejournal.com