Довгий вікенд в зоні

Радіація

Ми часто чуємо, що площа є безпечним. Коли ви відвідуєте це з доповіддю, щоб ввести будь-які будівлі, звичайно, немає причин, щоб турбуватися. Заборона на будівницьких візитах передувала заборона на дахи, а це поступово стала нормою для тур груп. Ці вимоги вже давно діють, але зараз вони стають більш частими. І це не дивно, коли ви подивитеся на все більш деклараційні споруди.

Тут буде 34 фотографії і багато тексту. Джерело

Школа 1 в Прип'ять. У центрі фото можна побачити сліди 2005 р. На задній частині будівлі, а також в нижній частині праворуч, можна побачити 2013 девастац.

Фрагмент весняної школи.

912724

(4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4)

До школи згорнулися, я пішов до підвалу. Я був в ньому один раз, але в цей час я зумів знайти номер з крос-рахунками і багато плакатів.

Але не все частіше погіршується стан будівлі є найбільшим ризиком, який ми можемо зіткнутися з зоною. Рівень радіації набагато більш сильний. Незважаючи на те, що середні значення фону багато разів вищі, ніж у містах, де ми живемо, фахівці все ще розглядають зону сейфом. Що робити, якщо деякі туристичні, небезпечні, відокремлені від групи по екскурсіях, і отримали в одну з забруднених приміщень? Наприклад, в підвалі Прип'ятської лікарні, де він мимовільно забирає, а потім дихає не радіоактивний пил, який охоплює форму вогнегасників, що лежачи там? У готелі є багато таких об'єктів. Ви, мабуть, чули про Юпітер, завод, який офіційно виробляв радіо і таємно військової техніки. Можливо, ви також побачили першу частину мого звіту, «Вони в зоні», де я був в підземній плиті, шукаючи сотні таємничих речовин, які там є. Цього разу я оглянув частину підвалу, яка втрачила увагу на мій перший візит, а також увагу мого дозиметра. У лабораторію вузьких коридорів і невеликих кімнат легко втратити орієнтацію і пропустити місця, які ще приховують радіоактивні секрети. Навесні підземні лабораторії були затоплені і частково заморожені. На щастя, я приготував для цього, і я отримав галоши, які я скотився до мого захисного одягу. Незважаючи на це, рівень води в деяких місцях так висока, що вода потрапляє в галоші. Я був щасливий, я вірю, що я потрапив в приміщення, де за металевою сіткою є кілька металевих коробок і шафа відносно швидко. Після декількох сотень метрів дозиметр каже мені, що рівень випромінювання зростає. Це знак, що я тут.

Відкриття одного з ящиків. Зміст виглядає як сріблястий пил, або деякі металеві зерна. Я вказав, що дозиметр приніс дозиметра до матеріалу. У мене є попередньо підготовлений пакет, в якому я збирав зразки таємничої речовини. Я хочу вивчити його походження спектрометром.

Рівень випромінювання таємничого срібного пилу досягає 1232 мкм/год.

Підвал в Юпітері. Заморожені газові маски.

р.

Але не думаю, що просто не відвідуючи підвал досить захистити вас від випромінювання. На території району є більш небезпечні радіоактивні сайти. Одним з них є право на електростанціях, де в катастрофі розкидані тисячі тонн радіоактивних матеріалів. Після вибуху та вогню утворилися світлові матеріали, що досягають верхньої атмосфери та повітряні струми поширюються до більшості Європи. Посаджені матеріали оселилися біля електростанції, забруднюючи десятки тисяч гектарів навколишніх лісів. Ліси діляться на 4 зони відповідно до рівня забруднення. Перша, найменша, але найбільш забруднена зона, охоплює 400 га лісових планацій, розташованих неподалік від електростанції. У цій області всі хвойники загинули і їх голки перетворилися червоними. Зайдіть назву Червоний Ліс. Незабаром після катастрофи було прийнято рішення вирізати і захопити всі мертві дерева. Збільшуючи ризик репродукції, наприклад, в результаті пожежі. Радіоактивне забруднення ділянки, що створюються проблеми поблизу доріг, що ведуть до електростанції. Порізка і заглиблення дерев значно знижується рівень випромінювання, які в даний час близько 20-30 мкм/год. Незважаючи на те, що дерева поховані під землею, радіонукліди, що містяться в цій біомасі, досягають новорослі дерева через їх кореневу систему, і викликають внутрішню опромінення і мутації. Чому радіонукліди концентровані в біомасі, виготовлені з похованих старих дерев так високо в радіації? Я вирішив піти в Червоний ліс і уважно дивитися на відповіді.

Тимчасове радіоактивне зберігання відходів - Червоний ліс

Перше, що здивувало мене, як легко було знайти місце, де випромінювання було дуже різним (на великому шляху) з раніше зазначеного фонового випромінювання Червоного Лісу (20-30 мкм/год). Після всього декількох хвилин пошуку, випромінювання під одним з дерев досягло 5000 мкм/год, близько 200 разів вище фонового випромінювання в лісі. Хороший старт, я думав, починаючи від закопування шматка радіоактивного грунту. Цей високий рівень випромінювання може бути результатом високої концентрації забрудненої біомаси (нафта), а також може бути сигналом, що фрагмент неорганічного матеріалу, наприклад, шматка металу, знаходиться під шаром грунту. Систематично перевіряє кожну частину землі з дозиметром, через кілька хвилин я знайшов набагато вище читання. Я знайшов щось. Я швидко виходив з лісу, а потім кладемо ділянку на асфальті, щоб зробити його простіше шукати далі. Розділіть шматочок навпіл і перевірте, яка частина більш радіоактивна. Я кидаю меншу забруднену частину біля і знову ділити більш радіоактивну частину навпіл, повторюючи свої дії знову і знову, поки в невеликому шматку землі я помітив невеликий, сірий зерна розміром насіння соняшника. До того, як я повністю очищав всю землю, я знайшов фрагмент, який випромінює близько 25 мСв/год (25,000 мкЗв/год), і, таким чином, приблизно 5 разів вище, ніж раніше викопаний і 1000 разів вище фонового випромінювання в Червоному лісі (або близько 100 000 разів вище фонового випромінювання в містах, де ми живемо). Але коли я повністю очищав фрагмент решти землі і прикладав дозиметр до нього, стрибнув кров'яний тиск. Дозиметр вимкнено діаграми. Спочатку дуже частий звук дозиметра перетворився в безперервний збиток. Я перевірю двічі, і я не можу його вірити - дозиметр показує більше 500 mSv/h (500,000 μSv/h). Тепер дозиметр змінює поріг вимірювання від mSv до Sv, але замість чисел показує чотири лінії (--------). У будь-якому випадку я збираюся повернутися сюди і знову проаналізувати ситуацію. - Я не можу допомогти. Я ніколи не бачив нічого, тому радіоактивного в моєму житті. Здається, що я випадково придбав фрагмент палива з реактора 4 (або фрагмента опроміненого графіту). Ніщо інше може бути так радіоактивним. Після того, як дозиметр продемонстрував 500 mSv / h, а потім змінив поріг до Sv і вийшов, випромінювання в фрагменті, ймовірно, вимірюється в Sv / h!

р.

461 mSv/h - Червона стрілка вказує на фрагмент палива з реактора 4.

Це лише тоді, коли я стикався з тим, що невелике, непристойне зерно може генерувати такий величезний радіаційний фон, який я почав дивувати. Це так мало, але це може генерувати стільки енергії. І недбалість лікування може викликати велику шкоду, навіть знищити. Радіація невидима, неприпустимо, без запаху, без звуку — без дозиметра, ми сліпі, і жоден з наших почуттів може виявити його. Я використовую для того, щоб дізнатися його тільки в теорії, тепер я пережив її в житті.

Більше чверті століття тому біороботи — миротворці, які очищали дах заводу радіоактивних вибухових виробів — перевершили те ж саме. Не тільки знаходилися з одного насіння, але вони перенесли повні лопатки ще більш радіоактивного матеріалу. Iodine-131, який вже дезінтегрований, або cesium-137, діяльність якого зараз в два рази нижче, ніж в цей час (його половина життя близько 30 років).

А потім, я почав сумніватися. Дозиметр I use (Gamma Scout) є одним з кращих на ринку. Але навіть він має свої межі. Перш за все, не призначений для вимірювання таких високих рівнів випромінювання. Це калібрований до 1 мСв, тому читання над цим значенням не можна повністю довірити. Скоро, з таким величезним перевантаженням, буде дозиметр більше або недооцінювати читання? На даний момент я не можу перевірити його. Отже, наступного дня, запозичила ще один дозиметр, який використовується операторами, які перевіряють забруднення автомобілів, що залишають зону. Я знову вимірювався, але на жаль, мої сумніви не зупиняються. Тому перед вступом до остаточних висновків я вирішив почекати повернення і уважно перевіряти записи, проаналізувати читання обох інструментів, зокрема читання на різних відстанях від зразка, і звернутися до виробника обладнання. І сподіваюся, я можу зробити це перед прем'єрою Зони 2 Альона.

Чорнобиль-2

Я люблю повернутися до місць, особливо місць, які цікавлять мене. Місця, які мають свої секрети. Один з них місто Чорнобиля-2. Місце, де знаходиться Дуга-3, є надгоризоновим радіолокатором, який я відвідав багато разів. Але я не бачив його повністю. Цього разу я вирішив закінчити роботу і піти на третій раз. І ви знаєте, що? Це ще не достатньо для мене!

Лекторний зал «Дог»

1296068р.

Один з приміщень у Головному корпусі, де працює радіо та телекомунікаційне обладнання.

Один з номерів керування генератором комплексу.

Чорнобиль-2 - це величезний комплекс, що складається з двох частин - бойової, де розташовані радіолокатори і військові споруди, а цивільна частина, де солдати, які займаються радіолокаторами, мешкають своїми сім'ями і дітьми. І ця частина - головна причина, яку я повернувся до цих місць. Не тільки знайти будинки, але і школи, саджанці, готелі, клуб з кіно, тренажерний зал і магазини. Ці будівлі закриті, захищені та недоступні для більшості, і ви все ще можете знайти дійсно добре збережені властивості там. Як працює фортепіано. Якщо я знав, як грати...

Дитячий майданчик комплексу Чорнобиль-2. Навіть іграшки мають воєнний контекст.

Магазин, де зберігаються залишки військової електронної техніки.

Багатофункціональний зал, раніше використовується для показу фільмів, концертів та інших заходів.

Вид повертається назад.

р.

Між військовими та цивільними секторами є футбольне поле, яке мешкає у вільний час. Але непримітний крок приховує секрет. Підземний притулок. Але я ніколи не змогла визначити, де він був прихований або де був вхід. Укриття може бути затоплений. Але це не проблема. Астер може помітити, що я нещодавно спробував дайвінг печери. А печери – це не єдине місце для занурення, звичайно, після навчання та отримання відповідного сертифікату. Так, якщо я можу знайти вхід, який буде великим.

Цього разу я вирішив піднятися на невелику антену, тому що я ніколи не був до нього.

р.

(20)

р.

(21)

(22)

(23)

Випадкові

Так як ми говоримо про скелелазіння, звичайно, кожен, хто відвідав Чорнобильську зону, побачивши башти охолодження. Якщо не від найближчого діапазону, то принаймні від дороги, що веде до електростанції. Я повернувся до цього місця багато разів, нічого краще, ніж слухати великі акустики всередині вежі. Кріплення стрілки, що літають багато метрів над охолодильною вежею, можна відмінно почути на нозі. При поході, в картинках або в кіно, всі пили охолоджувальні вежі. Але ніхто не бачив вигляд з охолоджувача, а точніше з вершини. Як мінімум з катастрофи. Завдання небезпечно, але допустимо при належному підготуванні. Єдиний спосіб дістатися до вершини вежі є сходової качки на її зовнішній вигляд. Сходження не є особливою проблемою. Серйозне завдання - прогулятися по дерев'яному підлогу вгорі, вздовж найвищої точки всієї будівлі. Я приурочила одну з моїх попередніх поїздок, щоб взяти докладні фотографії колодок, щоб привернути увагу до успіху і ризику всієї операції. Я був готовий до цієї весни.

(25)

Р

(26)

(27)

(28)

(29)

(30)

(31)

Фільм про захоплюючу подорож до вершини буде випущений найближчим часом.

Капуста

Пам'ятайте, що мій осінній звіт про подорож до зони під назвою «Герої невибагливої країни» (http://www.podniesinski.pl/portal/heroes-of-a-non-existant-country/)? У ній я описав історію пілотів, які взяли участь у ліквідації наслідків катастрофи. Я продемонстрував вам унікальні фотографії. Вони є унікальними, тому що отримання дозволу на вступ до кладовища є великим успіхом. Але тепер вони дійсно унікальні, оскільки всі вертоліти зникли. Так, вони пішли. Вони розрізати, деконтамінувати і закопати. Расоха офіційно припинила існування. Всі Восени ще десятки інших транспортних засобів біля декількох вертольотів. Вони також зникли. У величезній площі понад десять га, де колись стояв понад 1,500 автомобілів, тепер є тільки один. Частково зрізаний вертоліт. Якщо ви уявите, що це так багато автомобілів. Таким чином, фотографії я опинився восени, а також фотографії баржок у річковому порту Чорнобиля, отримали статус історичних фотографій. З точки зору бізнесу та фотографічної точки я буду щасливим, що тепер на фотографіях стане більш цінним. Але мої почуття, і над усім моїм прагненням зберегти всі ці санітарні місця, предмети, люди та їх трагійська історія від поливу, є найважливішим для мене.

4770840р.

Але це не кінець.

Як видно, що я провів більшу частину цієї поїздки не на фотографії, але на другій частині фільму. Ось чому я не можу писати про все, я свідомо пропустив кілька питань. Я не хочу псувати сюрприз! Я отримую більше і більше листів, які запитують мене про дату прем'єри зони 2 Alone. Ось що я скажу у відповідь: це швидкий підхід. Може бути не так швидко, як ви хочете, але якщо хтось запитує вас, що ви хочете Різдво, ви знаєте, що сказати. Звичайно, тільки для людей, які мають перший фільм. Є ще кілька...

Відповідайте, що це буде!

ПС ПС
Якщо ви фотограф (до 25 років) і хочете приєднатися до мене на одному з майбутніх поїздок до зони (осінь), відправте кілька слів про себе на арку (в) піднісінскі (точна) пл.
- Я зробив. Для якості перекладу я запитаю, що вам не потрібно занадто багато - Я скажу на результатах, виданих хромовим браузером і на власних скромних знаннях.

Джерело: