Adobe Creek названа річкою Adobe Creek, яка протікає за дому засновника John Warnock.
Адідас – на честь одного з засновників Adi Dasler
Apache – Спочатку компанія займається постачанням програмних патчів. З цього прибули А ПЕТЧи, які перемістили в Apache. Індійці мають власну версію.
Apple є улюбленим фруктом засновника компанії Steve Jobs. Упродовж трьох місяців футилійських спроб знайти ім’я для нового бізнесу, він дав свій партнер ultimatum: «Я ім’я Яблука, якщо ви не збираєте себе краще на 5 годину». Apples Macintosh - назва яблука, що продається в США.
Кан. – на честь Кванона, буддійської богині. Він був змінений до Canon, щоб уникнути релігійних протестів.
Касіо - на честь засновника компанії Kashio Tadao (Kashio Tadao).
Cisco стоїть для Сан-Франциско.
Compaq - Compaq (маленька інтегрована частина)
Корель названий засновником компанії, доктором Майклом Копірландом. Підходить до лабораторії досліджень ГУПленду.
Daewoo - засновник компанії Kim Woo Chong (Kim Woo Chong) назвав компанію скромно, "Великий Всесвіт", тобто як він перекладається з Кореї.
Фуджи названий найвищою горою Японії, Фуджі.
Ім'я Google походить від слова Googol, значення одного з 100 нуль. І написав Google на перевірку, що засновники цього проекту (в т.ч., до речі, колишнього російського — Сергія Бріна) з першого інвестора. Після цього вони називають пошуковим двигуном точно так.
HP (Hewlett-Packard) - Засновники Bill Hewlett і Dave Packard, щоб вирішити, ім'я якого буде першим в назві. Як ви можете побачити, Білл виграв.
Hitachi є японська для dawn.
Honda – назва засновника Соіхіро Honda.
Медвелл – назва засновника Марка Медвелла.
Засновник Hotmail Джек Сміт вийшов з ідеї доступу до електронної пошти через веб-сайт з будь-якої точки світу. Коли Saber Bhatia прийшов з бізнес-планом для сервісу, він пішов через всі слова, що закінчуються в "пошті" і в кінцевому підсумку опрацьовував на гарячому аркуші, оскільки назва, що міститься в буквах HTML.
Hyundai – Корейська для «презенту» (час).
IBM — міжнародні бізнес-машини.
Intel - Bob Noyce і Gordon Moore захотіли назвати компанію Moore Noyce, але до того ж вже була мережа готелів з такою назвою. Так вони вирішили зупинити коротку для інтегрованої електроніки.
Кавасакі – засновник Shozo Kawasaki.
Кодак – улюблений лист Джорджа Східмана, засновника компанії. Він шукав слів, які починаються і закінчуються цим чудовим листом. У всіх алфавітах «К» написано таким же чином. В кінці було обрано Kodak, нібито це звук, що виробляється камерою при зйомці.
Когаку.
LG є першим листом двох корейських брендів Lucky і Goldstar.
Lotus – Mitch Kapor, засновник компанії, практикований медитація. Зайдіть назву (Lotus Pose).
Microsoft – це програмне забезпечення для мікрокомп’ютерів. Він був написаний як Micro-Soft. Після чого було видалено кашу.
Засновник Ятаро Івасакі в 1870 році. У японському це означає «Три діаманти». Назва також відображається в логотипі компанії.
Засновник Motorola Павло Галвін отримав назву, коли його компанія почала виробляти радіо для автомобілів. Багато виробників аудіо-компонентів закінчилися «олою».
Фундація Mozilla є наступником Netscape Navigator. Коли Марк Андреесен, засновник Netscape, створив браузер для заміни Мозаїка, компанія назвала його Mozilla (Mosaic-Killer, Godzilla).
Набіско (оригінально Національна бісквітна компанія) змінилася до Набіско в 1971 році.
Нікон, спочатку Ніпкон Когаку, означає японські Оптики.
Nintendo є композитом 3 японських персонажів "Nin-ten-do", які можна перекласти як "Хайвен небесної роботи".
Ніхон Санджо був відомий як Nichon Sangio, що означає «японська промисловість».
У фінському місті Nokia розпочато виробництво гумових виробів.
Новел придумав дружину співзасновника Джорджа Канова. Вона помилково думала «Новелл» означає «новий» французьким.
Засновники Oracle Larry Ellison та Bob Oats працювали над консалтинговим проектом для CIA, зашифровано Oracle. Проект був пізніше закритий, але ім'я залишився.
Санйо - "Три океани" в Китаї
SAP, Systems, Applications, Products in Data Processing, було засновано 4 колишніх співробітників IBM, які працювали в групі систем / додатків / проектів.
SCO від Santa Cruz Operation.
Компанія Siemens була заснована в 1847 році від Werner von Siemens.
Sony – з латинської “Сонус” (звуковий) та “сонний” (сланг).
Subaru - назва сузір'я. Також відображається логотип компанії.
SUN заснований 4 університетських друзів, короткий для мережі Stanford University.
Suzuki названий засновником Michio Suzuki.
Toshiba був заснований після злиття Токіо Денкі (Tokyo Electric Co) і Shibaura Seisaku-sho (Shibaura Engineering Works).
Тойота названа засновником Sakichi Toyoda. Пізніше було змінено до більш привабливого Toyota. У японській мові складається з 8 букв (пощастило число в Японії).
Інвентар Честор Карлсон хотів відобразити слово "сухий" в ім'я (з тих пір було тільки вологе копіювання). «Хер» сухий в греки.
Yahoo був покочений Джонатаном Свіфтом у своїй книзі Подорожі Gulliver. Це було ім'я репульсивного, дегустуючи чоловіка. Засновники Yahoo! Jerry Yang і David Filo вибрала назву, оскільки вони назвали себе yahoo's. Назва стоїть на Yet Ще один ієрархічний позавідомий Oracle.
3М - Міннесота гірничодобувна компанія