Український священик малює храми, хоча він не має художньої освіти

Перша церква Апостолів Петра і Павла у невеликому містечку Хмельник у Вінниці не може похвалитися багатою історією. Шрина була побудована в декілька років тому, але зараз приваблює парафіян і туристів з усього регіону, які хочуть побачити живопис храму в першу чергу.

Родзинкою церкви Петра і Павла є її інтер'єрна прикраса. А точніше, що всі картини всередині роблять священика самому у вільний час від поклоніння, і він не має художньої освіти! Це ім'я священика Івана Пукаса, і ми будемо говорити про нього сьогодні.

Картина храму – це різновид молитви

Як священик сам помітить, спочатку він взяв кисть, бо він просто хотів зберегти гроші. Після того, як найнятий художник повинен бути оплачений, і церква парафія невелика і не багата. Іван Пукас не мав художньої освіти, але Бог повністю задовольнив його талантом, важкою роботою і спрагою для навчання. Так, за допомогою Божої допомоги, живопис храму почав пересуватися спорадно.

Тепер найняти художника з боку священика не хочеться знати. Кожен автор має свій неповторний рукопис! Якщо кілька людей, які займаються розписом церкви, буде помітно і гармонія в храмі буде знищена. І так всі фрески виготовляються однією особою.

Український священик малює храми, хоча він не має художньої освіти р.

«Коли митець дивиться на стіну, він вже знає, що він хоче пофарбувати на ній», - розповідає Іван Пукас. - Спочатку я зроблю олівець ескізом. Перший Я малюю загальні пропорції, потім я отримую деталі і тільки тоді я отримую до кольорів. Займає близько тижня, щоб створити одну ікону: вона займає шість днів, щоб працювати над живописом і іншим, щоб створити декоративну раму.

На додаток до живопису, священик також освоєно художній різьблення по дереву! Він особисто зробив іконостас, а також інші деталі інтер'єру. Виготовлені стовпчики були особливо складними. Для їх виготовлення спочатку необхідно міцно приклеїти три дошки, а потім ретельно працювати з різаком. Якщо ви обдурите на будь-який з етапів, стовпчик може легко розтріскуватися. Але кожен стовпець - це місяць болючої роботи!

Іван Пукас вважає, що спочатку важко для нього працювати в лісах під куполом: страх висоти забрав його пальцем. Але поступово він звик до таких умов праці і зараз, фарбування стелі на висоті десять метрів, тільки палички з однією рукою за ручками.

Якщо ви подивитеся на забарвлені скриньки протягом тривалого часу, глядач також може отримати запаморочення з захопленням. Таким чином, така запаморочення може виникнути не тільки через силу мистецтва, але і через те, що коли ви закочуєте голову назад, ви можете вичавити судини. Цей стан в медицині називається Синдром Сістину Чапель.

Український священик малює храми, хоча він не має художньої освіти Р

З його ентузіазмом Іван Пукас інфікованих місцевих мешканців. Так, парафіятель Тетяна Марчук вишиті іконки і банери для церкви, і її чоловік виготовив вал для них. Коли Святий батько набирає приклад, інші парафіяни працюють легше і надихнули. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.