Schrödinger's Cat - це захоплюючий експеримент

«Schrödinger’s Cat» – це ім’я розважального експерименту, сценованих, як ви, ймовірно, здогадували, Schrödinger, а також, лауреатом Нобелівського лауреата фізики, австрійського вченого Ервіна Рудольфа Йозефа Олександр Шредедер.

Вікіпедія визначає експеримент наступним чином: У закритому ящику поміщається кот. У ящику є механізм, що містить радіоактивний нуклеус і контейнер отруйного газу. Параметри експерименту вибирають так, що ймовірність того, що ядер розпаде в 1 годину становить 50%. Якщо нуклеус розсіює, він активізує механізм - відкриває ємність газу, а кішки гинуть.

За даними квантової механіки, якщо ядро не спостерігається, то її стан описується надпозицією (змішенням) двох станів - дискінтегрований нуклеус і нерозпадний нуклеус, отже, кішка сидить в коробці як живий, так і мертвий одночасно. Якщо відкривається ящик, експериментатор повинен бачити лише одну конкретну державу: «Ядро зламаний, кішка мертва,» або «нулюс не загинув, кішка жива. й

Читати далі:Найдовший експеримент з історії науки

Виявляється, що на виході ми маємо живу або мертву кішку, але в потенціалі кота є живим і мертвим одночасно. Таким чином, Schrödinger спробував довести обмеження квантової механіки, не застосовуючи певні правила до неї.

У Копенгагені інтерпретація квантової фізики — зокрема цього експерименту — індексує, що кішка набуває властивості однієї з потенційних фазів (живо-деад) лише після втручання з процесом спостереження.

Це, коли конкретний Шредінгер відкриває коробку, він з абсолютною точністю доведеться вирізати ковбаси або викликати ветеринарний. Кіт обов'язково буде живим або раптово мертвим. Але до тих пір, поки не існує спостерігача в процесі – конкретна людина з неприпустимими віртуозами у вигляді пам'ятки, а принаймні чітка свідомість – кішка буде в підвішеному стані «кращий небо і земля». й

Стародавній пристойний про кота, яка ходить сама по собі, в цьому контексті набуває нових відтінків. Безсумнівно, кішка Schrödinger не найперспективніших істот у Всесвіті. Ми бажаємо кішка щасливого результату і перетворимо на іншу цікаві проблеми з таємничим і часом безглуздим світом квантової механіки.

Який звук є дерево восени в лісі, якщо немає людини поруч, який може почути його? Тут, на відміну від чорної та білої долі нещастяної/щасливої кішки, ми зіткнулися з різнобарвною палітрою спекуляції: немає звуку / є звук, що це, якщо це, і якщо це не так, чому? Це питання не можна відповісти на дуже просту причину: неможливості виконання експерименту. Після всього, будь-який експеримент передбачає наявність спостерігача, який здатний сприймати і вивести висновки.

Читати далі:Найдивовижніші факти про очі, які ви не знали

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І якщо його не можна сприймати, то не існує. Як тільки ми залишаємо приміщення, всі його змісти, разом з самим приміщенням, перестаємо існувати або, точніше, продовжуємо існувати тільки в потенціалі.

У той же час є вогонь або паводок, крадіжка обладнання або незапрошення гостей. Крім того, ми маємо в ньому різні потенційні держави. Я прогуляюсь по кімнаті, з якою я стикався, інший я дивлюсь на вікно, третій говорить про дружину на телефоні. У цьому житті навіть наша раптова смерть або радісна новина у вигляді несподіваного телефонного дзвінка.

Уявіть собі, що всі можливості приховані за дверима. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Смішні, це не так?

Що таке? Це смішний, це цікаво, але що насправді змінює? Наука скромно мовчить про це. Для квантової фізики такі знання відкривають нові шляхи розуміння Всесвіту та його механізмів, але ми, люди далеко від великих наукових відкриттів, така інформація, здається, без використання.

Що таке неправильно? Якщо я, морталь, існують в цьому світі, то я, безсмертний, існують в іншому світі. Якщо моє життя складається з серії провалів і заспокійливих, то десь є - щасливі і щасливі? По суті, немає нічого не за межами наших почуттів, таких як немає місця, поки ми входимо в неї. Наші органи сприйняття тільки оживляють нас, малювати в мозку картину світу по всьому світу. Що дуже поза нами залишається загадкою за сім печаток.

Джерело: /users/78