Всесвіт не піклується, чи ми чи ні.

Моя найдавніша дочка, Марина, розповіла мені про її однокласник, який був «смаком знову». І захворить його матері. Я знову хворий - це рецидив лейкемії. А однокласник з'явився в своєму класі тільки на тиждень до цього літнього відпочинку, перед цим - лікарі, хіміотерапії. «Хлопчик. Він малює так красиво, помітно, спокійно, сказав Марина. І ось ми знову поїхали. Ми подарували йому гроші на лікування, Марина захопила тисячі, а потім приклеїла на двері нашого входу оголошення про збір грошей. Як і для «хіє маму занадто хворе». Вона має рак, теж. Етап четвертий. Немає одного, вона один і син. І мій дочка запитує, "Чому це так з ними?"

Чому це? Іноді в таких ситуаціях питання «за що?» Друге питання має на увазі, що є вагомі причини, чому люди вражають катастрофами. Це дуже сильне переконання, що йде до давніх часів і одночасно до нашого дитинства, і я кладу його таким чином: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Якщо добре - ми чекаємо "відверті", якщо погано - всі види неприємностей. "Світ" можна легко замінити богами, Богом, батьками або просто дорослими. Якщо ця фундаментальна ідея спрощена трохи, то виходить, що якщо щось погано буває до вас, то має бути причина для неї. А чим гірше, що відбувається з вами, тим більша причина повинна бути. й

Ця ідея називається «Бельєф в простому світі». Що таке правосуддя? Це ідея відповідності людським діям і перерозподілу його за ці дії. Більшість людей погоджуються, що якщо людина працює важко і сумлінно, він повинен заробити більше, ніж хтось, хто працює мало і погано. Ще одне, що в «мані, маленькі» або «добрі, погані» кожен включає в себе своє значення, але основний принцип залишається незмінним: перерозподіл повинен відповідати заслугам. У релігійній картині світу, роль судді, яка визначає справедливий розподіл перерозподілу, грає Бог.

Ми постійно стикалися з тим, що в нашому світі справедливість є надзвичайно рідкісним явищем, а крім того, дуже суб'єктивно інтерпретовано. Що таке «справедливість» жирової хвороби дитини? Релігійна людина, яка вірить в просто світ у людини, повинна піти в ряд логічних хитрощів, зробити багато пропсів своєї віри, які називаються «теодним», або «регулюванням Бога». Це спроба пояснити, чому так багато помилок і несправедливостей, які відбуваються в світі з добрим почуттям. Є багато спроб, і всі вони повні або угоди з совістю, гіпокризією або кінцевою відмовою відповісти на питання «за що, Бог?». Концепція карма, відмінне і необхідне право вічного правосуддя, просувається трохи далі. Якщо ви страждаєте, ви зробили щось в своєму житті. Ми в будь-якому місці.

Тут ми приїжджаємо до основного результату віри в простому світі. Це потерпілий сечовий міхур (або "імплімування"): Якщо ви відчуваєте себе поганим, це ваша вага. Погані люди погані виключно через їх лінь. Якщо ваша квартира робиться, «Чому не на вікнах» або «що є вхідними дверима з замком, який можна розбити в хвилину?» З вини. Якщо вони ріпакували, нічого не провокують. Потерпілий потерпілий - це спроба впоратися з жахом, який виникає в свідомості людини, коли величезний, страшний і абсолютно непередбачуваний світ починає бити в нього, в цю закриту свідомість. Що може статися з вами? Ні, дума занадто страшна, і свідомість чіпає ідею контролю так знайомі з дитинства від батьків або більш свідомо від прихователів різних смуг. Якщо ви правите, ви не будете покарані. Це, ви можете керувати цим світом, головне, щоб слідувати інструкціям, і якомога більше, ніж можна мені з водою, породити човен і т.д. Таким чином, tyrants (domestic and State), встановлення жорстоких і часто неможливих правил поведінки, покарати винність за порушення, кажучи: ви винний, порушують правила, так оплатити. Якщо ментанти/рапси успішні, потерпілий вірить, що вони повинні бути благними, і навіть не підніме питання про те, чи законними є правила і дії для захисту цих «порушень». Отже, фокус переходить від перпетатора до жертви: Що ви неправильно?

У той же час звинувачення жертви стає значно сильніше в ситуації безладності, коли люди відчувають неможливості допомогти стражданню людиною: чи вони самі бояться, або вони не можуть допомогти. Тоді, як захист від почуття власної гідності, ідея виникає, що «так не страшні» – тобто вони не заслуговують багато допомоги, і навіть співчуття, тому нам нічого не доведеться робити з ним. Якщо жертва страждала безневинно, то так.

Тож ідея, що світ просто має ряд ускладнень:

(а) Ідея існування «право» та «невинної» поведінки, з подальшою ретрибутцією.
(б) Управління світом через «праву» поведінку. «Я хороша людина, тому я повинен бути обережним. й
з) Точність жертви: потерпілі жертви є результатом його неправдивості, не зовнішньої допитності. Якщо ви не зробили, що нічого не сталося. й

Природні, щоденна практика життя людини неминуче зачаровує різний вигляд світу. Книга роботи є однією з перших спроб подумати про те, що Бог є просто (припустимо в цій книзі, хороша людина робота була, по суті, жертва довільності на частині Бога і сатину). В результаті був ще один, і дуже старий, ідея того, що світ схожий: світова турбота про нас, але цей світ божевільний, непередбачуваний і, найчастіше, непристойний. Немає правил, нічого не буде зберігати від довільності. Зробіть все навколо.

Це світ, від якого не можна захистити тебе. І ось головний наслідок – синдром бездопомоги: незалежно від того, що ви робите, нічого не допоможе. Людина присвоюється статусу непристойного, ненадійного від будь-якого жертви, який безповоротно докладати будь-які зусилля. Для тих же, хто і маніпуляторів, ця ідея також є родючою - це питання про те, чи може стати жертвою або може якось впливати на те, що відбувається її, продекларовано незаконним і непристойним. Ви жертву довільності, і приїдете до умов з ним. Ніщо допоможе. Політ і як. Або мріяти про планету, замінюючи себе. Зупинити планету, я отримаю! Це світ травми, світ відбитий в свідомості почуття абсолютної неможливості протистояти. Просто лежачи, замкнено і чекайте, щоб твоїм життям.

Це два краї: «просто світу» і «великий світ». У той же час вони народжуються загальним нещастям і страхом величезного Всесвіту і силами, що працюють в ньому, тільки в першому випадку ви приховуєте за ілюзією універсальних правил, а в другому випадку ви вже віддасте і сподіваємося просто на милосердя. Але в обох випадках світ піклується про нас, це заважає нашому житті, регулюючи його.

Вже третій погляд на те, як працює світ, і я особисто тримую (і досвід) Це концепція небайдужого світу. Всесвіт не піклується про те, чи є ми чи ні. Вона просто живе власними законами, шліфуючи її млинцями, які не пощастило, щоб бути на шляху. вона не переглядає нас, вона не може навіть дізнатися, що ми є. Якщо він робить, це не з нефрит. Це просто картки.

У цьому світі немає солодощів, а не стрижнів для поганої поведінки. Ви можете розрахувати і деякі з яких ми не можемо. У цьому світі немає питання для чого? або переплановані питання про те, чому скраби гинуть в багатства і в їх ліжко, і хороші чоловіки в бідності і тренчі. Деякі з них робили це і інші не робили. Неможливий для цього світу, щоб встановити умови в стилі «Я доброзичливий – так ви повинні мені...», але там не потрібно скуштувати з жахом, сподіваючись на неминуче покарання від зла і повнопотужного Всесвіту. Дуже добре передає відчуття цього Всесвіту такого афоризма: «Час проходить» - так ми скажемо через неправильну ідею. Час назавжди. Ви прийшли. Ми йдемо через це, і немає способу його змінити. Не існує способу маніпуляції цим світом, зберігаючи правила; він зв'язався з цими правилами нашої, на всій цивілізації людини, існування якого є миттєвим.

Що може людина робити в небайдужому Всесвіті? Що він завжди зробив це. Ми не можемо змінити світ, але ми можемо принести його до нашої уваги. Я не можу зробити інших людей, які люблять мене. Але я можу показати себе таким чином, що є можливість, що я кохаю. Я не можу змусити іншу людину бути зрозумілою для мене. Я можу бути зрозумілим для себе, і це дасть іншій людині шанс стати зрозумілою для мене. Ми не можемо усунути нещастя і неприпустимості від світу, ми можемо лише зменшити ймовірність їх. Ми не можемо контролювати світ. Це не так, як це в "простому світі", але вона пропонує шанс, що не існує в світі божевільності. Боги і демони залишили нас самостійно. У такому світі я маю право запитати наступні питання: що я можу зробити себе, щоб зменшити ймовірність стати жертвою певних явищ цього світу; як я можу впливати на світ, щоб стати невеликим сейфом. «Зроблення жертви» втратила свою силу тут, тому що питання завжди про те, хто виступає, не хто реагує на вплив. Хто атакує, не той, хто захищає.

На місці «живих правил, а потім все буде дрібним» і «неважливо, що ви робите, все безпосередньо, поки світові зміни» настає ще одне, відоме правило, з однією зміною: «до чого можна, і будьте що відбувається». Не в силі, щоб зупинити маму і рак сина і вилікувати його. Або боротьба з злочином. Створення світового миру... Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

- Дад, чому це відбувається до нього?
до Просто буває, дочка. Не важливо, якщо ви добре або погано, ви заслуговуєте або ви не заслуговуєте. Буває ... опубліковано

Автор: Ілля Латипов

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: tumbalele.livejournal.com/