Як виростити ожину

Приємно їсти солодку чорницю влітку. Садова ожина є одним з тих культур, які можна вирощувати в будь-якому місці, проте час її розмноження в залежності від умов вирощування буде різним.

Чорниця потребує підтримки. Для дорослих кущів я зроблю двосторонні шпалери з відстані 120 см між опорами, які знаходяться на протилежних сторонах. Дріт розтягують на висоті 50 см, 100 см і 150 см. Молоді пагони прямо з куща ближче до землі і зав'язують їх так, щоб вони не захоплюють плодоно-збірні гілки.

Відразу після збору врожаю я вирізати родючі стебла, обпекти їх і всі рослинні залишки, очистити основи рослин, викопати грунт навколо них гофрами. А потім змульчуємо його з гумусом, торфом і хвойним падом з загальним шаром до 20 см, додаючи трохи мінерального добрива.

р.

Топ розведенняЯ розмножую ожину, вкорінивши вершини, коли пагони вже можуть зігнути до землі. Навколо куща злегка розпушують землю, посипають мульчою (гумус, торф) шаром 15-20 см, добре поливають і роблять 10-15 см пригнічення. Видаліть до п'яти листків з вершини втечу. Я роблю це акуратно, як верхня частина втечу крихка. У підготовленому грунті я строго вертикально кладаю втечу, заливаємо землею і ретельно віджимаємо руки. Для успішного кореня я зберігаю вологу грунту. На початку кореня можна судити по появі бічних гілок на пагонах. І утворюються потужні коріння в місяць.

Відокремити молоду рослину від материнського куща і висадити її в постійне місце можна восени і навесні. Я пересаджую розсаду комою землі.

Зелене розмноження різанняЯ використовую цей спосіб теж. Для висадки живців я готую клумбу, додайте підкладку гумусу і піску з золи. Поряд з ліжком я встановіть дошки висотою 20 см. Я ріжу ріжу на кінці червня з приборів цього року. Я збирав пагони рано вранці і відразу порізати їх на живці з трьома нирками, залишаючи нижній лист. Потім протримую живці на 12 годин в розчині Епіна. Дно ріжуча ріжуча покрита садовою варкою.

Я кладаю голову. На поверхні землі є тільки один бутон з листом. Зрізи мають рядки на відстані 10-12 см один від одного. Після посадки я воду і класти між рядами ляпник (можна гілки будь-яких інших чагарників), великі бур'яни - так, щоб грунт не висихав, а живці не перегрівають. Ви можете додатково покрити їх зверху поліетиленовою плівкою і нетканим матеріалом.

У сухій погоді я покрівля води 2-3 рази на добу. З'явилася молода листя вказує на розвиток кореневої системи. Я залишаю притулок до повного кореня. Від часу я додаю нові гілки.

Сильний, добре розвинений саджанці пересаджують на постійне місце в кінці серпня - на початку вересня. Я відправляю решту на другий рік. опублікований

Автор: Людмила Задорожня

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.agrobook.ru/blog/user/admin/opyt-vyrashchivaniya-ezheviki

Категории

Смотрите также

Новое и интересное