Нью-Йорк очима Довлатов: 30 фото з місць, де мешкав письменник

Р

Ми запрошуємо Вас побачити, як виглядає другий за величиною російськомовного району Нью-Йорка, погуляти трохи по вулицях і подивитися на квартиру де Сергій Довлатов колись жив, а зараз живе дочка Катя і дружина Олена.Веб-сайт Він публікує захоплюючу статтю від LiveJournal blogger Samsebeskazal, яка живе в Нью-Йорку і пише про історію, повсякденне життя і мешканців цього міста.

На фото - Нью-Йорк, як Довлатов побачив його з вікна його квартири. На підвіконні знаходиться Ленінградська папка з рукописом «Збереження», в нижній частині площі, в якій жив він, а на горизонті кладовища, де похований.

Практично в самому серці Нью-Йорка, королева має невелике розташування під назвою Forest Hills. Він не виходив з інших. Не найдорожчий, але не можна назвати дешевим. Не нудно, але, звичайно, не найкрасивіший. Це типова спальна зона Нью-Йорка. Що Нью-Йорк, який не впаде в лінзу кінокамер і маловідомих людям, які живуть поза нею. На своїх вулицях є абсолютно нормальний різнокольоровий набір мешканців, а світ, як прийнято в Нью-Йорку, може радикально змінитися на іншій стороні перетину.

Якщо ви подивитеся на карті, ви можете побачити, що площа розділена на дві частини. Широкий королевський бульвар нарізає його в невисоку південну і багатоповерхову північну частину. Півдня завжди була найпрестижніша частина, Північна - дешевша. На півночі набагато менш привабливо зовні і будується з нескінченно монотонними цегляними будівлями. Після життя в королевах, нові будинки в Санкт-Петербурзі здавалося мені корона міського планування. Після того, як ця частина лісових пагорбів привабила радянські поселенці третьої хвилі. Вони обирали його через баланс між низькими цінами будинків і порівняно низькими показниками злочинності. У «70-ті роки останнім був дуже актуальним.

Ми є шістьма цегляними будівлями в супермаркеті, що використовується переважно російською мовою. Що таке, останні радянські громадяни. Або, як говорять газети, сторонні переселенці.
Наш мікрорайон простягається від залізничної доріжки до синагоги. Трохи на північ - озеро Медов, південь - Квінс Бульвар. Ми в середині. 108th Street - це центральне шосе.
Ми маємо російські магазини, дитячі садки, фотостудії та перукарні. Російське агентство. Є російські юристи, письменники, лікарі та дилери нерухомості. Є російські бандери, божевільні і простуденти. Є навіть російський сліпий музикант.
Місцеві жителі розглядаються як іноземці. Коли ми почуємо англійську, ми занурюємо. У таких випадках ми сильно запитуємо:
- Говорити російський!

Історично, в 80-ті рр. Лісові пагорби стали другим за величиною російськомовного району Нью-Йорка. А якщо аудиторія опинилася на пляжі Японія, який прийшов з Одеси і малих радянських міст, кинулася в Америку, як правило, вірили, для красивого життя і різноманітності сортів ковбасних сортів, лісові пагорби стали притулком для інтелектуальних людей, які також не відчули до різноманіття їжі, але обробляли це більш філософсько і стримано. Однак в кінці все було прийнято рішення про дружбу і наявні сімейні зв’язки. Люди пішли на місця, де було простіше, щоб вони поселилися, і де люди люблять їх жити.

Уже тоді між цими двома ділянками була тріщина, яка пізніше перетворилася в реальну хасм. Яскравий скажений до океанського узбережжя з зубами і швидко почав приймати своє життя, швидко наповнивши російськими магазинами, ресторанами і атмосферою нескінченного бенкету. Життя в лісових пагорбах було значно більше вимірювань і було набагато більше Нью-Йорка. Місцеве населення, яке проживало тут, в той час був половина єврейських і половина все ще: італійці, латиноамериканські, азіатські, чорні і ін. Багато євреї приїхали до Нью-Йорка з Німеччини після Другої світової війни і, хоча вони не були ортодоксами, розповіли Йдиш на додаток до англійської.

Центр життя вул. 108-а Охарактеризовано Довлатов в «Приваті». Він був біля неї, що багато реальних або фантастичних персонажів його творів.

У зв'язку з тим, що деякі локальні мови говорили про наш шлях. Китайський динер вітає мене:
- Добрий ранок, Солженіцин! (Він отримав «Солоценіс» річ.)
американці тут переважно німецькі євреї. Третя еміграція, з рідкісними винятками, є єврейським. Знайти спільну мову досить просто.
Що тепер і тоді місцеві жителі запитують:
- Ви з Росії? Ти говорить Yiddish?
Крім євреїв в нашій області живуть корейці, індуси, Араби. Ми маємо порівняно кілька чорних людей. Більше Латина
Це загадкові люди з транзисторами. Ми не знаємо їх. Однак, тільки в разі, ми розгубимо і страхуємо.
Кошая Фріда скаржаться:
до Вони підуть на власну бідну Африка. й
Сама Фріда знаходиться з міста Шклов. Я волію жити в Нью-Йорку ...
Якщо ви хочете познайомитися з нашою зоною, то підберіть біля канцелярського магазину. На перехрестях однієї сотні восьмих і Sixty Four. Приходьте якомога швидше.

370580

10 років і ситуація в області змінилася. Економічне відновлення в країні, трансформація будинків в кооперативи і бум на ринку нерухомості Нью-Йорка призвело до того, що вчорашні переселенці почали продавати різко вищі ціни на квартири і переїхати на інші частини міста і держави. Багато пішло до острова Довгий. Хтось отримав старе і переїхала з дітьми. Хтось пішов до кращих світів.

У своєму місці почали приходити нові поселенці - вони були євреї Бухари (Вікі), які втікали на початку 90-х з загострення міжетнічних відносин в Таджикистані та Узбекистані. Бухара Євреї є дуже барвистою сумішшю Середньої Азії та єврейських традицій. Нью-Йорк має найбільшу спільноту з Ізраїлю, а більшість з них живуть у лісових пагорбах. Я думаю, що такі ж родинні зв’язки, які традиційно дуже міцні, а також наявність синагоги в області та за допомогою локальної єврейської громади. Сьогодні, Бухара Євреї повністю змінили площу. Він став багатшим, він став більш дорогим, він став більш престижним, він залишився російськомовним. Але він був абсолютно різним.

Хто б подумав, що завдяки євреям Таджикистану та їх радянського минулого, у нас буде другий за величиною російськомовного району в найбільшому місті США.

З часів Довлатов майже нічого не залишилося. Старі магазини та ресторани, як закриті, так і змінені їх реєстрації та власники. Якщо раніше слово «кошер» можна знайти в одному або двох закладах на вулиці, то тут знаходиться майже всі «обмежені кошери». У суботу, коли 108-й Вулиця, просто йде на ектин.

Це один з небагатьох решток магазинів з цього часу. Увечері, гендери підлітків завжди зібралися на в'їзді, приваблюють можливістю купити пиво і сигарети в нічний час.

Поруч - магазин з смішним ім'ям. У Французькому актору, який не п'є кологне, але, очевидно, не знаю, як.

Площа наповнена артефактами. Тут ви відчуваєте себе як доктор. Livingstone, який пішов на експедицію до диких африканських земель, втратив протягом трьох років і раптом зустрілися Генрі Стенлі під манго дерево.

р.

Ресторан Kosher розташований на території Балтії.

Ресторани запрошують на смак «пілля, манти, шашлик та інші страви єврейської кухні».У вас є щось неймовірне. На кухні ресторану «Бухара». Вони є виконавчими, працьовитими і зловживати все на літа. Включаючи іноземні мови. Отже, лісові пагорби, мабуть, єдине місце на землі, де ви можете зустрітися з мексиканською говорою Таджиком.

Коли ви йдете на 108th, ви не пустили ідеї, що Нью-Йорк є досить дивним містом. Ви подивитеся на це і важко зрозуміти, що було довге і що сталося тільки вчора. Що з '80-х і з 2000-х. Сучасна історія Нью-Йорка як перші лінії Біблії: Антоніо замінив Джон, Натан замінив Антоніо, Міша замінив Натан, Соломон замінив Міша. Земля обертається на віссі, а міські зміни, поки що залишилися однаковими. Це як киплячий горщик супу, вода з овочами та м'ясними відварами всередині, але вогонь опікує так, щоб нічого не заплітає над краєм. І суп краще смакує.

Пекарня, де Катерина Довлатова працювала кілька років, поки ще в школі, знаходиться в одному місці, але вона виглядає дуже різною.

р.

Барбершоп став італійським магазином з моцарелою і ковбасами, магазин став російський магазин Березка #1. Таке серйозне перетворення в половині століття, але ніхто не запам'ятовує, що сталося тут вчора. Це робить березу вічною.

Румори швидко розподіляють. Якщо Вас цікавить новина, стенд біля російського магазину. Кращий з усіх - біля магазину "Дніпро".
Це наш клуб. Наш форум Наша збірка Наше агентство новин.
Ви можете зробити посилання тут. Дискусії останньої статті газети. Прийміть охоронець, хауф або, скажте, платний вбивця. Купити автомобіль за сто доларів. Купити Валокордін вітчизняно виробляється.
Зустрічайте веселу і невибагливу леді.
Вони кажуть, що вони продають марихуани і гармати тут. Зміна іноземної валюти. Вони роблять підозрілі пропозиції.
Ми знаємо все про людей в нашій області.

Але світ змінюється. Монет і Міхет замінили Кеен Ю і Раймонд. Я впевнений, що вони так мудрі і зрозумілі, що вони легко знайти нового власника в магазині. Я хотів би, що це китайський ресторан, але швидше за все, це буде інша аптека або стільниковий магазин.

доб.

Будинок, де Довлатов мешкав на куті 108-ї вулиці та 63-ї їзди. Це третій Нью-Йорк квартира Довлатов. Вони вперше оселилися в Флюшінгі (нині Китайтаун), потім переїхала до 65th, а потім тут. Це те, що більшість життя письменника Нью-Йорка відбувалися. Це незаперечна цегляна будівля, побудована в 1950 році, тверда зовні і дещо перекривається всередині. Вражає вікову та управлінську систему. Недоліки будинку граціозно покривають панелями, які висять недороге відтворення картин світової класики. З цього нагадує село Потемкін в мініатюрі. У центрі села розташувався фонтан провулок Венеції. Критий кран розкриває своє справжнє походження. Неважливо, що кладка змивається, і цвіль на цегли. Але під час очікування ліфта можна помилуватися роботами Монет. Що відсутня класична музика з клею колонок. Зовні будинок практично ідеальний, і якщо ви не знаєте всіх деталей, ви можете вірити солодкі виступи агента з нерухомості і купити квартиру там. Це не рідкість для місцевих будинків.

Ви вводите ліфт, як астронаут на Байконур. Відлікуйте, запустіть кнопку і скоро ви знайдете найдивовижніший знайомство у вашому житті. Після того, як час, в карнизах над дверима, місцеві підлітки кладуть сигарети, приховані від батьків. Вони повинні допомогти один одному, щоб досягти. Сигари високого Довлатов регулярно вивозили і копчені. Підлітки були загадані.

Двері, як індивідуальні в американських квартирах, веде безпосередньо в простору вітальню. У невеликому куточку є багато книг і письмових столів. Ліворуч - диван і телевізор, праворуч - настінний шафа. Довлатов працював практично на самому проходженому місці в квартирі. Життя завжди кип'ятіння. Моя бабуся спостерігала на телебаченні і кимось ходила. Як людина сидить на комп'ютері в кутку маленької вітальні, я не розумію, як можна було працювати в таких умовах. Якщо у мене є дитячий перегляд мультфільмів, то робота вже вгору. Я починаюсь, щоб носити навушники. І ось мама, дружина, два діти і собака.

Довлатов любив прикрасити робоче місце з усіма сортами дорогих дрібних речей. Спочатку над столом висить величезний портрет своєї дружини Лена, який він взяв, а потім поширив картину. Фото молодого Нора, ще одна фото її з улюбленою собакою Глаша, жарт з назвою «Ройські ведмедики», ілюстрація до російського Playboy, мультфільму на Grisha Polak, карикатура Леніна. Два роки перед смертю з'являться ущільнений жовтий конверт з на стіну.

На підставі всіх моїх заходів є любов до замовлення. Пристрасть до замовлення. Іншими словами, ненависть хаосу. Хтось один раз сказав: «Якість є найкращою заміною генія». Про мене

А тепер на робочому столі Довлатов ідеальне замовлення. Штаки книг, тому що я спійманий Олени розбирання шафи. Вона запропонувала видалити їх, але здавалося мені, що з книгами таблиця виглядала як живий організм. Власник пішов, але дерево, що висаджується, продовжує нести плоди. Вони виростають і піднімаються на письмовий стіл і в шламових рядах заповнюють практично всю площу в шафах.

Календар робочого столу 1990. Немає нот на 24 серпня.

Габаритний зображення

На столі є рукописи книг, листи та робочі матеріали.

На стіні висить пожовтий час від часу правила паркування в Нью-Йорку на свята 1990 року.

Руки, які використовували Довлатов. Він написав все спочатку вручну, а потім передрукував на машинці. Я прокинувся рукописних листів. У Нью-Йорку Довлатов дуже сподобалося, що ви можете зробити копію на кожному куті і не потрібно використовувати копіювальну.

Довлатов мав дві книги, заголовки яких увійшли: Соло Ленінграда на підлозі та Соло Нью-Йорка на IBM. Художній пристрій. Працює на повністю різних машинах. Першим був старий автомобіль з величезною кареткою, яка була прізвища «Мерлін Монрое». Не пам'ятає свого штампа. На жаль, Мерлін впав на стіл і зламався. На наступний день, батько Довлатов, донат, дав йому свій автомобіль. Це була олімпіада, яку Довлатов використовували до відправлення з Ленінграда. Він був Довуд, теж, але його дружина, Олена, набрав на нього. Олімпія не витримала руху і загинула в Відні в руках Ю. Алешковського. Наступною машиною був Адлер, який Довлатов придбав в Нью-Йорку з сина колеги своєї дружини шість місяців після його прибуття. Він був майже новим. вона на малюнку. Це де написано всі його американські твори.

Ще одна частина замороженої історії. Портфоліо Довлатов. Всередині все ще є речі, які кладуть там в 1990 році.

74040734

Найкраща біографія Довлатова написана ним:

«Я народилася в неоднорідну сім’ю. Він був медіокрем студент. Він був виведений з університету. Він служив три роки в таборі. Він написав історії, які він не міг публікувати. Він був змушений залишити свою батьківщину. Я ніколи не був багатим або процвітаючим в Америці. Мої діти є чудовими, щоб говорити російською мовою. Я хочу говорити англійською мовою. У рідній Ленінграді збудували дам. Я не знаю, що йде в коханій Таллінні. Життя короткий. Чоловік ледь. Я сподіваюся, що все це достатньо, щоб я можу продовжити вивчення літератури.

Привітний мультфільм, на якому Бродський зображений Довлатов. Він був дуже переміщений цим кресленням, але змалював краще, ніж Бродський, і тому злегка замочував його більш схожість.

333 р.

Рой Медведєв (Viki). Рис. С. Довлатов.

Мультфільм Леніна, намальований Довлатовим у 1980 році.

Малюнок Довлатов з двома гніздовими ляльками – це все, що залишається проекту, викопавши «російське плене* бій». Ляльки з статевими органами повинні прикрасити кришку першого випуску. Вибрано макети, вироби були написані та ілюстрації - ручні фотографії просто вирізати ножиці з американських журналів. Мило скомпільовано англійсько-російський словник постільної білизни. Геніс написав протяжну статтю на ер*тичному мистецтві. Довлатов складається лірична історія про оральний се*. У Філадельфії було зареєстровано інвестори. На цій долі російського пленеру*бой безпечно завершився.

Наліво над столом, в кадрі, повісить одне з найважливіших для Довлатов як мистецтвознавчий письменник - відповідь Курта Воннегута до його листа.

Шановний Сергій Довлатов,

Тексти пісень, а це означає: Я люблю тебе занадто, але ви зламали серце. Я народився в цій країні, безболісно служив її під час війни, але ніколи не вдалося продати єдиний сюжет до Нью-Йорка. І тепер ви прийшли і -- бум! -- Ваша історія друкується прямо. Щось трапиться дивний, я розповість вам.

Я привітаю вас з великим оповіданням, і я привітаю Нью-Йорка, щоб остаточно публікувати дійсно глибоку і універсальну історію. Як ви можете побачити, історії в Нью-Йоркі відображають радість і пасови верхнього середнього класу. До вашого вигляду були кілька оповідань, опублікованих в Нью-Йорку про людей, які не є постійними читачами того ж Нью-Йорка.

Я чекаю багато від вас і вашої роботи. У вас є талант, який ви хочете подарувати цій божевільній країні. Ми щасливі!

Ваша колега,
Курт Воннегут.

р.

Хочу подякувати Олену і Катя Довлатов, без якого цей пост не був можливим, і всім, хто бере участь в цьому простому, але дуже важливому проекті.

samsebeskazal.livejournal.com/296494.html