Маленькі магії. 2,2 км

Катерина Грін народилася 7 листопада 1901 року в Ташкенті. Вона пішла в реальну школу. Тоді батько, Василь Іванович Зелено, передано з Ташкента до Москви і Катерини присвоєно В.П. фон Дервіс гімназії. Вона стала актрисою досить випадково: вона ходила по Москві і побачила оголошення: «Захист до театральної школи». З 80 осіб вступили до школи тільки 22 осіб, в тому числі Катерини. У 1919 р. закінчила Московську театральну школу на Вільному театрі.
З початком Громадянської війни Зелена родина перейшла в Одесу, де молода акторка отримала роботу в місцевому театрі «КРОТ» – «Конфлерські лицарі Театру». Після цього Катерина стала Риною - її назва не вписала на плакат театру.

529590

Рина Зелена повернулася до Москви. Працює в Московському театрі «Не лягли», потім в Петрограді «Балаганчик». У 1924–1928 рр. була акторка Московського театру Сагарі. З 1928 р. – акторка театру рецензій в Будинку друку (лат. – Театр поп і мініатюр). У 1930-х роках вона виступала на сцені з оповіданнями про дітей, працювала на радіо.
Вперше Рина Зелена зірвала в 1931 році в першій радянській звуковій картині «Подорож до життя», де вона спанувала вірші в бандиті Жиган. Восьмий рік пізніше вона і Агня Барто написав скрипт для фільму Засновник. Зелений буквально на колінах писав кілька сцен про tarator Arisha, які вона грала. А історія старої жінки, яка пішла на пити воду, потім захоплюється - "Чого не фортепіано," актриса, як правило, прийшла з на ходу.
На одному з концертів виникла пальмова: акомпания, з якою Зелена повинна виступати не прийшли. Адміністратор запровадив актрису «до чого». Пройшов на сцені і в невизначеному пологовому голосі читати Мойдодер Чуковського. Отже, в 1929 р. народилася нова роль, яка пов’язана з мільйонами глядачів і слухачами. Вогнетривкість Рини Зеленої як виконавець «дитячих монологів», особливо в довоєнні часи. Якщо дитина побігла на кухню і витісняла: «Ріна Грін!» – кухня була порожньою. Сусіди, які побігаються з репродуктивними кімнатами. На неї прийшли тисячі листів, і ті, хто сприймав її як звичайна дівчина захотіла бути друзями з нею (телебачення з'явилася набагато пізніше, і багато знала свого голосу), і ті, хто знав, що вона була поважна акторка Рина Зелена. До участі у заході взяли участь десятки піонерських таборів, сотні шкіл. Вона виступала перед солдатами, академіками, спортсменами, вчителями, подорожуючими до найширших куточків Радянського Союзу. Кожна стаття про Рина Васильевна згадувала свою подорож до Північного полюса.

Рина Зелена була пристрасним спортсменом. вона була захоплена тенісом, зануренням в чотири, гімнастики, ковзани та більярд в компанії Маяковського.
Вона була симпатична, непрактична, і завжди дивно, де її колеги отримали свої гроші. Її кишеня завжди була порожньою - роялті були миттєво проведені на сім'ї, друзів і суспільного життя. Як люди пришивають, укладають валізи, варять їжу - все це було незнімним до рині. Вона змінила квартири, щоб не ремонтувати їх. Коли вона була голодною, вона розповіла її сім'ю, «Чого часу мене годувати». й
Друга світова війна знайшла мініатюрний театр, де працювала Рина Грін. Міністерство культури вирішило не евакуювати фортепіано, але продовжити екскурсію невизначено. Рина Васильєвна попросила до фронту і незабаром вона вже виступала з фронтовою концертною бригадою Аркадій Райкін. Восени 1945 року вона відвідала Берлін і навіть підписали Реіхстаг.
Перший чоловік Володимир Блюменфельд, адвокат. Другий архітектор Костянтин Топурідзе (автор фонтанів у Виставковому центрі «Дружба народів» – кам’яна квітка і т.д.), проживали близько 40 років. Зелений не мав власних дітей. Вона підняла два сини Топурідзе. Після смерті чоловіка вона почала рости. «Після шістдесяти Рина Василіївна хвора багато, зануривши багато операцій, сильно пропущених,» згадувала прогин актора Катерини. Вона буквально перетворилася в стару жінку в кілька років, стала дуже жирною. Але вона була настільки гарною в її юності, грала спорт, одягнена дуже ефективно. Після хвороби Рина Васильевна почала одягатися скромно, просто бути невидимимимим, і було дуже соромно її нового зовнішнього вигляду. Але це те, що масовий глядач знав і любив!
Актриса була дуже щаслива, коли вона запропонувала грати роль черепахи Тортиль в кінофільмі «Авантюри Буратино». Головне тому, що її персонаж має співати. А Рина Василівна любила співати. Коли радіо зараз оголошує «Романс Тортиляса». Виконує Rina Зелений, я відчуваю себе тенора в опері, - сказав актриса. До речі, пісня Tortilla повинна бути віршем довше:
Я думав щастя там.
Просто витримайте лапу.
Але осіннього листя
Літні дні пройшли.
Старий вік не радий після всього.
Люди розповідають правду.
Я щасливий.
3 роки тому
«Що таке пила?» Яка лапа? Я не маю ніяких ніг! Я не співав.

Остання роль, яку акторка відігравала в кіно панс. Гудсон. У 1986 році, коли Зелено було вісімдесят дев'ять років, а з цього приводу розповіла режисер Ігор Масленков: «Новий виклик мене Ruin Green». У програмі, присвяченій їй, актриса запропонувала, що її кіно кар’єра закінчиться. Традиційно вона розім'ялася, «Це було стільки меблів, скільки закривається». У майбутньому Зелений майже не пам'ятав цю роль. «Немає нічого сказати про цю роль, теж», – скаржився Зелений. Якщо фільм був названий Шерлок Холмс і панс. Гудсон, який буде різною історією.
Реальне задоволення Рина Зелена досвідчена під час звучання мультфільмів, де вона часто мала голосувати молодим героям. Рина Васильівна ніколи не обмежує себе готовим текстом. “Як шаблон!” вона відреагувала і ретельно перекручує роль з його нотами і виправленнями в шкільному зошиті. Саме завдяки їй, що до цього дня Вовка з Тирти-Нінтського царства Фрога, яка шукає тато, цуценя, яка спробувала зрозуміти, хто сказав: «Мау», а циркове диво Лосхарик користується популярністю.
Наприкінці 1980-х років Рина Зелена тільки зрідка перейшла на творчі зустрічі, записує на радіо або диктовер мультфільмів. Вона побачила практично нічого через астигматизм, ледь пересувається після перелому шиї стегна, щоранок зробив лежачи гімнастики. Вона була знебочена старою віком, але її почуття гумору не змінилася «Ду мене покарала з довготою», - актриса часто повторилася. Після того, як ходьба, Rina Green застиглася і впала в кущі біля доріжки. Я не збираюся самостійно і чекав когось, щоб передати. І коли вона чекала, вона сказала, Зверніть увагу. Ось Rina Green! Вона впав!
Одним з останніх появ у публіці став творчий вечір Марії Миронової. Ведучий вечір став мікрофоном, а Rina sat indifferently поруч з нею на стілець і нарізаний. Тільки один раз, коли друг почав в деякі дуже незламні спогади, кажучи: «Нехай Рина не дасть вам лежати», «Зелена бахрома: «Нехай, чому...?» Отримуй своє здоров'я!
Останні роки свого життя актриса проживала в центрі Москви, на Смоленському бульварі, разом з її niece Tamara Eliava та її чоловіком Юрієм Хмельницького.
1 квітня 1991 р. Ліна Василіївна отримала звання Народного артиста СРСР. Але це був день, коли вона йшла. Поховали на Введенському (німецькому) цвинтарі в Лефортово, Москва.

Володимир Басов
Народився 28 липня 1923 р. у м. Уразова (Валунський р-н, Воронежська обл.). З спогадів Басова про дитинство і підлітковість: Моя мама дала народження, можна сказати, проходячи через - в місті Уразова. А потім, як це, з хлопцем під нею рука, вона проїда по всій країні. Ми відвідали Туркіб і Волга, жив у Липецьку, Воронеж, Курськ... Моє батько, червоний комісар, філософ, тренінг, воював Басмачі в Центральній Азії, і в кінцевому підсумку мій мама і я прийшов до Марії, біля Кушка, південної точки Радянського Союзу. Його батько подається на кордоні, матір його пограти причастя для дітей військового персоналу. У віці семи років я пішов до школи, але я не думаю, що це було цікаво – все, що навчався першокласникам, я здавна відомий з сільських уроків моєї матері.

У тридцять-перший рік після трагіальної смерті мого батька ми переїхали до мого дяка, до міста залізниці по Нижньому Новгородській дорозі, і я почав відразу піти на третій сорт, проходячи перший і другий. Незабаром маму призначено секретар районної газети в Калінінській області, і я закінчив четвертий клас в Кашині. У літній період він залишився з Тітом біля Сухумі - він захоче його так багато, щоб він вирішив залишитися там протягом п'ятого року, а потім він взяв шостий. У с. Олександрово, Горького району було завершено сьомий клас - мама знову стала книжкою-кар'єром. А потім Москва – десять років, а вечори Художня школа ім. 1905 р. ...
Влітку 1941 року Басов прийшов до ВГК, щоб дізнатися правила вступу до цієї навчальної установи. Він сказав, що документи потрібні для цього, які іспити подолати. Басов залишив впевненість, що він прийде. Але війна займався планами.
Володимир Басов пішов на фронт у липні 1941 р. По-перше, лейтенант Інтенсивного сервісу Басов служив головою клубу 4-ї окремої мотострілецької бригади, для відмінної організації аматорської мистецької діяльності в умовах бойових дій був присуджений медаллю «Для бойових заслуг». А потім його військова доля робить гострий поворот, а Володимир Басов став міном. З 23 лютого 1945 р. повернулася до служби після поранення. У складі капітана та заступника начальника оперативного відділу 28 окремого артилерійського дивізіону проривного резерву Головного командування.

У 1947 році Басов знову прийшов до VGIK і вступив до режисерського факультету студії Сергія Юткевича та Михайла Ромма. У 1948 році приєднався до КПСУ (Б).
Після зйомок першого фільму «Школа зали», Володимир Басов отримав «зелене світло» в кінофільмі та знімав фотографії один за іншим: «Справа пам’яті», «Перший джейм», «Екстраordinary Summer», «The Case at Mine Eight», «Life Passed by», «Золоті будинки».
Один з кращих режисерських творів Володимира Басова був фільм «Шільд і Слово» (1968). У ряді своїх фільмів він виступає автором або співавтором сценаріїв. Його робота різноманітна в темах і жанрах - від історичних і революційних фільмів до пригодницькі фільми. Серед кращих адаптацій творів радянської літератури: «Школа заготівлі» О.П. Гайдара, «биток на шляху» романом однойменної назви Г.Є. Миколаїви, «Сільце» Ю.В. Бондарьов М.А. Булгаков. Володимир Басов, як правило, знімається фільми на швидкості, абсолютно незрівняний для радянського кіно за 2-3 місяці. Серед радянських режисерів, він був, мабуть, єдиним режисером, фільморобством якого був чітко встановлений як у Західному кінотеатрі.

Як кінорежисер, Володимир Басов дебютував у своїй кіношколі Кейдж у 1954 році. У 1964 році в трек-записі Басова з'явилася епізодична, але досить яскрава роль у фільмі Георгія Данилія «Я прогуляю по Москві». Актор Євген Стеблов сказав: Митець, який повинен відтворити цю роль, і він потрібно замінити терміново. Директор Володимир Басов, який потім озвучив свою картину, в цей момент випадково проходив через студії тону. Данелія запровадив його, щоб допомогти нам і зірвати в цьому епізоді. Таким чином, в нашому кінотеатрі з'явився блискучий актор. В цілому, Володимир Басов зняв понад 80 фільмів, переважно в епізодичних ролях. У кожному з них вдалося принести стільки нестандартного і незабутнього гумору і енергії, що його персонажі назавжди залишаться в пам'яті аудиторії, незважаючи на те, що герої Владимир Басов, найчастіше, були лише кілька хвилин в кадрі.
Дочка Elizaveta Базова: «Дад був реальним dandy, любив піжонію». Наші батьки взяли нас за кордоном влітку (мій батько може дозволити це). І я пам'ятаю, коли ми прийшли до міста, то перше, що ми кинулися в магазини, де мій тато вибрав свої дивовижні костюми, сорочки, величезну кількість людей, що переплетені навколо нього, адже в Європі Басов був відомий, його фільми були успішними там. Він не може жити без автомобілів і покинути їх блискучо. Починався з «Москвич», а потім один після того, як він змінив «Волга», яка в ці дні просто не дала нікому, і він приніс їх безпосередньо з заводу. Він повернув машину, виходив до того, щоб зігріти її до години до виходу. За кордоном він придбав спеціальні дзеркала, корпуси коліс та інші дрібні речі для неї. й
Син Олександр Басов: У 1984 р. відбувся перший удар. Після того, як він почав відчувати себе поганим, класти більше, ходити з паличкою, але вдалося працювати, пішов в студію. Плівка ґрунтується на виставі «Сім'я кричить в океані». Він написав скрипт для Agatha Christie, але він був режисером іншого режисера. Дуже дякую за Voloda Dostal, який потім вийшов з посади директора-консультанта. До смерті батько отримав не тільки пенсію, але й повну зарплату. Іноді він просить отрути, коли він хотів симпатію. За його словами, підтвердість була трагедія. Він завжди був рухомим чоловіком, не ходячись, але літаючи. У ванній кімнаті відбувся другий хід. Він пішов, щоб поголити, що він завжди зробив себе, хоча поганий вже, але всі спроби поголити його з опорою. Поки він впав і загинув миттєво. Перед очима. 17 вересня 1987 р.
Заслужений працівник мистецтв РФСР (17.03.1964). Народний артист РФСР (7.01.1977). Народний артист СРСР (14.10.1983).

Марія Виноградова
Марія Виноградова народилася 13 липня 1922 р. в м. Наволоки, Іваново обл.
Вперше зірвав в кінотеатрі в 1940 році на студії "Союздетфільм", у 1943 р. закінчила акторський факультет ВГК, з 1945 р. стала акторкою Театр-студії кінорежисера, де відігравала багато ролей підлітків, найвідоміших з яких був Старий хлопчик, а з 1949 по 1952 рр р. працювала в трупи драматичного театру радянських військ Німеччини.
Марія Сергеевна грала близько 100 ролей в кіно. У радянських та пострадянських періодах російського кінематографу було однаково популярно. Вона може бути побачена в зображеннях всіляких очищувачів і госпітальників, кастельних і контролерів, сільських аунцій і міських старих дам. У той же час, ролі та назви, гідні свого таланту, часто обходилися Виноградовим. «Найпопулярніше незаслужений художник» – назва режисерів Марія Виноградова перед її першим і єдиним титулом заслуженого артиста РФСР.

Актриса часто запросила на дублікати іноземних акторів. Марія Виноградова звучать фільми, які знімали Audrey Hepburn Gina Lollobrigida і Sofiko Chiaureli. В цілому вона мала близько 200 дублікатів ролей. У мікрофоні на 10-12 годин на добу.
Марія Сергіївна дуже популярна в анімації. Вона була улюбленою акторкою аніматорів: її голос озвучив близько 300 персонажів. «Марія Сергеевна, Муся... Як ми любили її! – сказав народний артист УРСР Лідія Смірнова. Це не людина, це вихор, темперамент. Все було відварено в ній, вона завжди дрочить кудись: зйомка, концерти. Я не пам'ятаю свого стоячого або сидячого, вона була в рухах весь час. Як добре ім'я летючої застрягти її! Вона прикрашала будь-який прохідний епізод своїм талантом, бо вона фантазувала і приніс багато від себе. Вона була другою, як ніхто інший. У театрі не закохався. Марія Сержевна не була красивою, але вона була настільки чарівною, що вона здавалося красивою.
Марія Виноградова загинула 2 липня 1995 року в Москві. Багато людей не вірять. Хто бачив його два дні до на Мосфільмі мало часу кажучи, Як? Чи? Не може бути. Вона може лежати в ліжку протягом трьох днів, і на четвертому, щоб зупинити зйомки, і ніхто не міг подумати, що вчора вона була дуже підвішена. Новини її смерті повністю нездійсненна.

Анатолій Обухов
Народився 26 травня 1935 року в Москві в робочій родині. Батько загинув в перші місяці війни дві діти залишилися у догляді матері. Сім'я була зіркою, а діти іноді загрожують. Учням, Тлям і Ніною навчають свою матір'ю.
З раннього віку Анатолія Обухова була намальована на все, що пов'язане з мистецтвом - він змалював, санг і займався аматорською художньою діяльністю. Протягом багатьох років він вдосконалив свої навички - навчився грати в різні музичні інструменти, відмінно виконують романси, під керівництвом заміського клубу, відмінно писав картини, складені оповідання і есе.

У 1954-1958 рр. навчався в Інституті Плеханов, але пішов з інституту. Він нічого не знав про економіку, тому він вирішив зв'язати своє життя зі стадією. У 1964 році закінчив театральну школу ім. М.С.Щепкіна і став артистом Малого театру. Але Малий театр не любив його - дуже серйозний і академічний. Обухів, як життєрадісна людина, знайшов заявку на свою майстерність в театрі Гоголя, який любив нескінченно. І всім в театрі любили Анатолій Матвєвіч.
На сцені актора Шон в різних жанрах. Відіграв як основні, так і вторинні ролі. Брав участь у численних концертах, відіграли у творах Шукшина.
У кіно він виконав ряд маленьких ролей і незабутніх епізодів, завдяки яскравому фактурному вигляду. Обухові відіграли поахи, алечері, торговці, п'яниці. Але навіть в цих образах він був помітний. Наприклад, в комедії «Чи не буває!» Його Гість сміється відвертаючу суміш, підготовлену Савель Крамаровим, а фраза «Я Гріша!» «Сьогодні старі чоловіки і одна дівчина»

У 1994 році Анатолій Обухов прийняв запрошення Ніколая Губенко за роль у театрі «Комонавітність правозахисників Таганки». Повернувшись додому після іншої репетиції, актор відчував і втратив свідомість. У зв’язку з дзвінкістю робітників метро та однодумців Анатолія Матвєвіча кладуть на підлозі близько години, доки він був визнаний колегами з театру. Він був занадто пізно.

Леонід Плешков
Леонід Петрович Плешаков народився 5 лютого 1932 р.
У той же час він був талановитим журналістом, незалежно від того, що найскладніші проблеми були підняті в своїх матеріалах, власне, принципова думка завжди звучала в них. Саме тому багато публікацій, будь то Комсомолка, Смена, Огоньок, вважають її честь публікувати свої статті. Він, маючи велику команду слова, може сказати більше і цікавіше, ніж його однодумців. Саме тому міністри, режисери, актори, і найрізноманітніші люди з далеких сходить до нього.
Бажаєте жити в житті. Він зробив образи своїх персонажів яскравими і незабутніми, а багато ліній поділилися на котирування. В цілому він зірвав в 11 фільми.
У епізоді, коли Горбуньков втратив дар мови, зустріч по кроках туалету з похмурим типом з медальйоном у вигляді черепа на грудях, був знятий в підземному туалеті, який знаходиться на в'їзді до ЦПКІО. Горький, з Ленінського проспекту.
"Дай! Ви отримали світло? Він навіть не зробив його в кредити фільму, але через 20 секунд на екрані його зображення стало 100% впізнаваним. Цікаво, що короткий епізод був знятий за 4 години!
У файлах Mosfilm знала, що якщо вам потрібна кольорова ведмедя людина, це Леонід Петрович.
Леонід Петрович помер у березні 2004 року.

Анатолій Подшилов
Народився 20 квітня 1945 р.
Закінчив драматичну студію на драматичному театрі ім. М. Горького. На сцені БДТ дебютував у 1961 р. у ролі Юнгі у виставі «Діти загіна» на основі гри А. Корнейчук. У 1965 році вступив до театрального трупа.
Найвідоміша робота в кінотеатрі була роль гіпси Гомоносцева в фільмі «Республіка Шкід». В основному грали епізодичні ролі. Пам'ятайте хоча б маркер з ротом вовка від «Переваги Шерлок Холмса» і поліцейського в «Іван Васильович» з фразою, яка стала крилом - «Тамбов вовк ви бояр». В цілому він зумів зірвати в 18 фільми.
На одному з зйомок освітлювальний апарат знизився на голові Анатолія Подшівалова, що викликало пухлину для формування на місці травми; після операції він став різною особою, зміни відбулися на його зовнішній вигляд. Актор не може діяти в кінофільмах, він продовжував служити в BDT, але може тільки піти на сцені в екстраси. Загинув 10 серпня 1987 р.

р.