Група радянських військ в Німеччині, тис. дев’ятсот і вісімдесяти втрачених років. У місті Дрезден, наші військові запрошують німецьких офіцерів, щоб відсвяткувати 7 листопада в клубі-акт-холі. Дуже відповідальна подія - після проведення офіційної міжнародної акції з політичним кольором. Перша офіційна частина, потім бенкет. Для звіту від центру «центру» висвітлює лейтенанта. Як звичайно, в рамках свого звіту він підготував текст про успіхи нашого суспільного суспільства, зростаючу міжнародну дружбу між нашими країнами, важливою місією, яку ми здійснюємо в Східній Європі та ін. В якості перекладача звіту призначалася лейтенант, дуже розумний молодий, пристрасно закоханий в німецьку культуру і мову і погано адаптований до військової служби. Не побачає, що він ніколи не відрізнявся, і для того, щоб помітити (і, можливо, пропагував), він повинен був схожий на «зародний з Москви». З великим zeal, він одночасно переніс чотиригодинний звіт до своїх німецьких колег, які, взявши все своє, постаралися не закохатися і не викликати міжнародний скандал. На своїх обличчях німецькі офіцери виховали людей, і тому спробували відобразити цікавий вираз. Але до кінця чотиригодинного звіту навіть лейтенанта генерального говоріння стало відомо, що аудиторія була в передкоматозному стані. Для того, щоб злегка зловити ситуацію, у висновку він вирішив розповісти жарт. Молодий перекладач, щоб не пропустити ідеологічних фраз і краще передати сенс жарту гостям, спочатку прослуховував весь жарт, а потім вирішив перевести його. Після довгого пауза, з витертим голосом, він виявився на німецькій мові, що він вирішив розповісти друзям лише кілька років пізніше: Шановні гості! На укладення звіту, мій загальний сказав вам про те, що я не розумію навіть на рідній мові. Якщо у вас є будь-яка симпатія для мене, я запитаю вам, щоб не дати мені свої переваги і застосувати динамік. Зазвичай приправлені німці сховаться сміхом від своїх стільців і весело застосували кінець їхнього обробітку. Усе було приємно - звіт був успішним! Через місяць, Старлі змивають зірки капітана.
--img2---