Не вдалося муфти Лева Рохліна

Я не захотівся, щоб бути чесною. Я думав всіх. Хто може бути проти нього? У Кремлянському полку, погани його, прямо через Спаська вежа з двома валізами, повною з жалюзі, прикріпленими, ледь закритими - ці валізниці! Відвертий полковник Ніколяй Баталов стрибає з його крісла, розкидає його броки на боки, і ви розумієте: валізи були дійсно величезними, і в них були дійсно багато жалюзі. І в Кремлянському полку потрібні вони, бо вони не бояться,
Зараз Баталов працює директором «генеральних питань» одного з хімічних рослин Волгоградської області. У той час був першим заступником командира 8-го армійського корпусу, а потім очолював регіональну гілку армії. І був прийнятий до майже кожної деталі плану, щоб обирати потужність. Він може говорити про це абсолютно безкоштовно, тому що не існує кримінальної справи на тих подіях, офіційно не було ніякої конспірації. І що саме він перевозиться у валізах через спасську вежу вже не цікаво до будь-якого слідчого.
до І так, у мене є ці валізи, а інший комрад має багато боєприпасів, продовжує Баталов. - Пройшов, зліва. Підготовка... І ми виходимо, щоб бути притулками! Ми не змовились. Що спали нас.
до За цей час Рохлин і його внутрішня коло підпорядковано загальним відеоспостереженням і дротом, поза сумнівом. Це, кожен знає, що він готував... – колишній Генеральний Головнокомандувач повітряних суден Владислав Ачалов, інтерв’ю з яким ми записали лише кілька тижнів до його несподіваної смерті.

Лев Рочлін
Ребел загальний
Лев Рочлін був дійсно приготував військового муфти. Це, мабуть, єдиний прецедент в пострадянській історії, що може називатися «реальною військовою конспірацією». І якщо ми займаємо її більш широко, то для всієї російської історії після повстання Після всього, за останні два століття, у всіх революціях, муфтах, застрахах, армії, якщо вона відігравала будь-яку роль, це була роль додаткових.
У 1997-1998 рр., що відлякув Кремля та інші опозиції. «Ми відчуємо ці Рохлини!» Борис Єльцин прокинув у своїх серцях, а народні депутати від Комуністичної партії сприяли виведенню повстанця з посту Голови Комітету Верховної Ради.

У державній Думі військовий генерал, який обстріляв Грозний в першій кампанії Чечена, отримав на списках досить офіційного руху «Наш дім — Росія». Але швидко зламався зі слабкою сторінкою влади у видах (голова НДР Черномидин Рохліна у колі своїх асоціацій нічого, але «павук»), залишила фракцію і створювала рух за підтримки армії, оборонної галузі та військової науки (ДПА).
Оргкомітет організації руху у складі колишнього міністра оборони Ігоря Родіонова, колишнього командувача повітряно-десантної бригади Владислава Ачалова, екс-КГБ голова Володимира Крючкова та низки не менш помітних відкладень з помітним впливом та з’єднаннями серед силових сил.
Тоді були поїздки в регіони, персональна площина, корисно надана одним з лідерів військово-промислового комплексу, зустрічі з губернаторами, обрамленими залами у великих містах і найбільш віддаленими військовими гарнізонами.
- Я був на декількох ділових поїздках з Рохліном, в Казані та інших місцях, згадував генерал Ахалов, почув виступи, побачивши, як він був сприйнятий. Він був надзвичайно суворим. Для того, щоб почути це з федерального депутата сьогодні неможливим. А потім всі боялися – не тільки Кремля, але й Комуністична партія, ЛДПР.
до Ачалов продовжується. Звісно, спочатку не було планів для збройного захоплення влади або озброєного повстання. Але потім навколишнє середовище його штовхнув. Оскільки леапфрога в державі набирає темпи, зростає просто катастрофічно швидко. Ви пам'ятаєте 1998, прямо? Навесні Кірійенко був прем'єр-міністром, а в серпні був за замовчуванням. Уявіть, що б сталося в Рахліні не загинув у липні. Не виключено варіант залучення армії.
Про будь-які додаткові деталі Ахалов не розповідав. Він додав, що Рохлин «купив на Волгограді 8-й Корпус в будь-якій матерії». Rochlin був в команді цього корпусу з 1993 року. З ним він пройшов «перший чечен». І навіть коли він став депутатом, він приділяв йому особливу увагу: він регулярно зустрівся з офіцерами, особисто переповнивши питання заморожування і облаштувавши корпс, перетворюючи його в одну з найбільш бойових формувань.
- Два роки після смерті Рохліна я розмовлявся з офіцерами цього Волгоградського корпусу, вони сказали мені щось, і, на основі цих оповідань, щось може стати дійсно там, говорить Станіслав Терехів, голова Союзу офіцерів, які також в один раз був частиною оточення Рохліна.

План супу: армія
- Деталі, потім ви хочете, Colonel Batalov дивиться на мене продумано.
Рано вранці ми сидимо в барі готелю Волгоград. Я вказую, що майже десять років і половина пройшли, всі статути обмежень вийшли, і багато речей можна сказати відкрито. Нарешті, полковник погоджується:
- Добре. Як був цей захід навіть запланований? Вони захотіли захопити живлення. Потужність! Не було ніякого «протесту» Не серйозний. Тут, в центрі Волгограда, на площі осені бійці і площі Ренесансу, було заплановано виводити сили корпа.
- Літературно люблять Декантистів на Сенат?
- Право. Але Єлцин тут не мав сил, які були в Санкт-Петербурзі з Миколаєм І, які розстріляли повстанці з молотком. Прийняття до корпусу не було сил на всіх. Добре, внутрішня сила бригади в Калах. Ще один військовий батальйон. І не буде ніхто, щоб зупинити нас, якщо ми дійсно вийшли.
до Що далі?
до Після виконання рифів відбувається повідомлення про інші військові одиниці. Ми підтримуємо в різних місцях. Я не знаю всю схему. Що я знаю. Ось Кремльський полк, охоронний полк, був навпіл: частина команди Рохліну, частина президента. Цей полк не може запобігти нам, навіть якщо ми прийшли безпосередньо до Кремля. Головний запасний пункт військових сил був просто куплений - вони дали гроші тим, хто потребує його, хороші гроші, і каже: "Всі, в цей час охоронці будуть видалені." Я залишаю, і ось ваш зв'язок зі світом. Не можна говорити про країну, з усіма військами. Ми мали два транспортні літаки, скажуть, в Тихому океані, моринці, два батальйони, два або три дні на аеродромі.
- Чому? Щоб літати до Москви?
- Так! І те ж саме в Чорноморському флоті. У Севастополі настало готову бригаду морських піхотинців. Природно, Рязанська Вища школа ВПС. Анулювали тренери. Повернулися до Рязан. Бо Рязан - два сотні кілометрів від Москви. Школа була сто відсотків для нас. І була угода з керівництвом Таману та Каттеміра, що вони принаймні не попсують нас.

План супу: громадянин
до Це був твердий проект системи, який відповідає всім вимогам того, що називається «системними інженерними проектами» в галузі науки, Петра Хомяков, колишнього радника Рохліна, підводить наукову основу для невдалого зближення. На цій темі є класичні роботи. Те ж саме Дженкінс. Основна частина проекту в цьому випадку є військовим дійством. А навколишнє середовище реалізації – масові протестні дії, інформаційні дії, політичне забезпечення на землі, економічне забезпечення. І навіть зовнішній супровід. На основі цього ми проаналізували потік товарів у столиці. І наявність потужних, активних ударів у населених пунктах по цих маршрутах. Заплановано, що напередодні виступу армії, ударники нібито спонтанно заблоковані дороги, на які були доставлені деякі товари до Москви, відсутність яких призведе до соціальної напруги. Як сигарети. Присутність Курєва посилить ситуацію в Москві, буде збільшення негативних відправлень.
- Як ви знаєте всі ці маршрути?
- Від Московського міського залу! Лужков був прямим учасником проекту «Рохлін». До речі, в день засвідчення загального на 11 ранку, нарада була запланована між Рохлином та Лужковом, щоб уточнити деякі деталі. Московські ЗМІ, на Команді Лужкова, б відлягали Кремля за тютюнову кризу.
У команді Рохлін Хомиков був відповідальний за розвиток механізмів соціально-економічного забезпечення дій армії. У той же час був політичний спостерігач RIA Novosti, а також доктор технічних наук, професор Інституту системного аналізу російської академії наук. РР знайшов його в Грузії: у 2006 році він приєднався до російської наднаціоналістичної організації Північного Братства, а після голови Братства Антон Мухачев був заарештований, втік в Україну, де він прагнув політичного притулку, а звідти до Грузії.
Паралельно з створенням товарного дефіциту заплановано масові демонстрації.
- Все було написано. Хто відповідає за те, що після прибуття в Москву? Мости, залізничні станції, телеграфи. Не складно паралізувати роботу апарату, говорить Микола Баталов. Прийшла і відключила підстанцію – це все, немає зв’язку. І решта така ж. На телебаченні «Єлцин переповнений, переповнений – це його абдикція». Чому? Він отримав паяльну праску, він обов'язково зареєстрував розтирання. І СЕС є ідіотами, шкода за вираз, що шок і не знаю, що вони бажали. Ми знаємо, що ми хотіли, і що нам потрібно зробити. Один тисяч п'ятнадцять людей в один день прийде до Москви тільки з Волгограда. Це буде достатньо, щоб паралізувати всі установи. Я мав принести тисячі і половину. Я вже писав: хто поїздів, які автобуси.
до Де з'явилися гроші?
- Рочлін зробив. Він колись сказав: «Це $24,000 для чоловічої номінації». Багато з них допомогли від серця. Наприклад, глава залізничного депо, коли я прийшов до нього запитати про допомогу – перевозити людей до Москви, говорить: «Ми підберемо пару автомобілів до пасажирського поїзда, ви будете натурбувати людей там». В автобусах стоячи, холодильники з їжею. Директор одного з рослин розповів мені: «Це підключений холодильник, наповнений тушкованою. Все з мого заводу, все купили. Другий холодильник відрізняється їжею для вас. І, наприклад, мер Волги сказав: "Я дам сорок автобусів." Ну, сорок не виходив - він повинен дати близько п'ятнадцять автобусів. Євген Іщенко був колись мером, після чого він був ув'язнений під далеким текстом. Я зустрівся з ним в 1998 році, і я сказав: "Ми повинні трохи допомогти, люди повинні одягатися таким же чином." Я не знаю, тисячі п'яти комплектів уніформ. Я пішов на автомобіль - У мене є вісім, джугул - розвідувальність маршруту, проведеного: куди стояти, куди заправити. На шляху я шукав на АЗС, нафтових депох. Він навіть приготував спеціальні квитанції - що коли ми беремо владу, ми повернемо гроші - стільки, скільки заливаються сонячні панелі.
Де був фінансовий супровід Лева Рохліна? Звісно, дійсно з підприємствами військово-промислового комплексу близько до нього, які потім постраждали від завісу державного оборонного замовлення.
«Рохлин мав дуже чітку програму для підтримки виробничого бізнесу, у розвитку якого я та колеги Інституту системного аналізу російської академії наук взяли участь – активно консультую з ними», – розповідає Петро Хомиков. Таким чином, бізнесмен-виробники підтримали загальний і в будь-який спосіб таємно допомагали йому. Таким чином, більшість страйків цього періоду були організовані ними самі, звичайно, без їх публічності, і вони домовилися з загальним на час і місце цих ударів. На травневі свята 1998 року під прапорами руху на підтримку армії відбулася серія виступів. Він також був зондом армійського середовища - як поточні офіцери різних підрозділів підтримують заходи, як команда цих підрозділів відноситься до цього. Все було перевірено. В кінці походу військ на Москву буде політично тріумфувати. І кожен полк, який просунувся біля Москви, перетвориться на поділ, підтриманий колонами буквально сотні тисяч нападників.
Зовнішня підтримка мала вийти з Заходу. Не з НАТО, але з Олександра Лукашенко.
- Я не брав участі в організації цієї події, але я знаю від інших членів команди, яка була секретна зустріч між генералом Рохліном і Лукашенком в лісі на кордоні з Білорусі. - Ви знаєте, цікаві: коли Лукашенко дав прес-конференцію в RIA Novosti і пішов в зал, Рохлин став в осідлі, проходячи Олександр Григорійович. Вони не скажуть hello. Але ми обмінялися такими значущими видами! Він був зрозумілим тільки тим, хто на предметі і стояв. Тоді, коли журналісти, які ви не знали, сказали, що вони сказали, що hello, загальний посмічений і відповів: "Що ви?" Ми не зустрілися. Ми стояв два ноги, і не скажеш слово один одному. й

Поганий rehearsal
Перша спроба говорити була запланована на виступи червня. Лев Рохлин знову прийшов до Волгограду.
- Після лазні ми обговорювали всю матерію командирів, що залишилися вранці, а в чотири ранку все було обурочено тут: ми заблокували бригаду внутрішніх військ. Так само, з Калаха, згадує Ніколаї Баталов. - Я кинувся до Лева Яковльевича, кажучи: "Так і так, що робити?" Ми вкриті. Але вони не знали, де було командне повідомлення. KP вже вступив в поле, двадцять автомобілів, зв'язку і все інше. Рочлін каже: «Відступаємо до оригінального». Я збираюся до Москви. Ніщо буде працювати – вони підв'язують всіх. Подія мала бути перенесена. Він не жив на два тижні... Я на восьмому — кладемо Лев Яковльевич і поїхав до Москви, праворуч до держави Дума. «Я нічого не знаю». Він накрив нам, поки він живий. А потім я назвав FSB. Але я пішов на посаду заступника командира трупи, на той час і тільки очолив відділ ДПА. І були загаровані офіцери. Хтось був пожежний, хтось переніс. Допомогло послухати всю нашу розмову в цій бані.
до Ви були написані?
- Я. Всі вони знають. Це коли Рочлін в парній кімнаті безпосередньо спілкувався з ким-небудь – ці записи вони не мали. Ми вирушили на себе. Гаряча - обладнання, очевидно, не працює. А в аудиторії всі чули ...
Після інциденту знамениті корпси розбили. Так само, як і його посадових осіб, загрожують столиці. У Музеї битви Сталінграда ми не змогли знайти рифовий банер, який спочатку відображається. Виявилося, що він запитав до Москви, Центральний музей Збройних Сил Збройних Сил України, і передавався до відомого архіву. Так що нічого в Волгограді про корпс не нагадує.
«Я Казанццев (Віктор Казанццев, в той час командир військ Північно-Кавського військового округу. – РР) потім особисто сказав: «Путчист, ви не будете служити мені, піти в Трансбаялія», – згадує колишній начальник зв’язку 8-го корпусу Віктор Нікіфоров.
Він є однією з тих, хто підозрює причетність до страхового випадку. Незважаючи на те, що Никифоров тепер заперечує це.
- Як тільки Лев Яковльевич пролетив тут, вони влаштовують, як зазвичай, збираючі офіцери, він каже. - Випивання. Я не був там, на жаль. А потім почалися гарячі голови: «Що таке Москва, ми подрібнимо її, люди піднімуть!» настрій бореться після Чечня. І було безтурботне повідомлення Рохліна, що «розділи всіх з нами, а авіація буде підтримуватися». На кухні сидять люди. І хлопці KGB-FSB слухали їх. І Рохлин сказав: «Нікіфоров має все, має склади, обладнання.» І я дуже гарне районне обладнання, майстерня, склад. Не брати Москва, але захищати Батьківщину. Я не був на зустрічі! І все ще в ФСБ перетягни, а через рік з армії викнула. Тільки тому, що Rochlin - це моє ім'я.
Слова Віктора Нікіфорова можна інтерпретувати різними способами. Ви можете подумати, що він був залучений до конспірації, але навіть зараз, через 13 років він боїться його визнати. Або ви можете вірити йому, а потім він виходить, що Генеральний Рохлін не повністю розумів, чия підтримка йому і хто не зробив, і став хостом його внутрішнього кола, який запевнив його, що армія підтримувала свої дії безумовно. У будь-якому випадку шанси на конспіратори більше не так очевидні.
до На жаль, Рочлін став недосвідчений політик. Ми будемо говорити прямо, дещо прямо вперед, згадуємо лідера Союзу офіцерів Станіслава Терехова. Я теж пряма, але я відчуваю, де є траєктор, я відчуваю себе в моєму кишечнику. Рохлин відчував його або не, але там були занадто багато дивників навколо нього.
20 липня заплановано другий рішучий результат. 3 липня Лев Рохлін був вистрілений мертвим.
Комітет з питань сальвації Росії
Чи є конспіратори реальний план дій, якщо вони виграли? Так і ні. Але перші організаційні кроки уявлялися.
- З точки зору політичних реалій, був проведений перехідний період. Військово-революціонарна диктатура! – Петро Хомяков надзвичайно відвертий. Але Лев Яковльевич не хотів затримати цей період. Заплановано негайну збірку. А потім повні конкурентні вибори. Не було сумнівів, що він і його команда виграли це голосування досить чесно.
до Слід було п'ять людей в перехідному уряді, каже Микола Баталов. Я військовий і це супер демократичний для мене. Але я не знаю, хто п'ять.
- Ну, Рочлін повинен бути одним з них?
до Ні, ні, сто відсотків! Він не хоче бути в передпліччій потужності. Ні диктатор, ні лінійка. Небо. Він є інструментом, що виконує завдання перевищення Єльцину та його клініки.
П’ять людей у владі, Комітет із заспокійливості Росії. Всі рівні. Немає голови. У регіонах, через структури ДПА, створюються установи «потужних годинників». Виконавча влада, законодавча влада, військо, міліція та все інше закриті на них. Так, скажемо, що я мав бути таким «поглядом» у Волгоградській області. Генерал Ліевтента буде мати свою владу. Якщо він хоче, він повісить полковника генерала. Так було щось для боротьби. Але це мене, фігурно.
За словами Баталова, конспіратори турбувалися навіть з таким, здавалося б, вторинним питанням, що запобігає анархії і хаосу після примушення:
до Ми навіть думали, що незважаючи на те, як були бджолині, як ми можемо запобігти цьому з самого початку? Небагато? Ви подрібнили щось десь, і натовп буде йти на розмах. Хто хоче це? Ми не хотіли нічого.

Постріл в захворюванні
3 липня 1998 р. Рохлин загинув на дачній ділянці в с. Клокове, Московська обл. Прокуратура заявила про те, що з дружиною Татарою знялися сплячі генерали. Це сімейна боротьба.
Підтримувачі загальної думки, що це помста Кремля і спроба запобігти військовим діям. Владислав Ачалов безпосередньо викликає вбивство «політи», говорить про те, що після смерті Рохліна в лісі були виявлені «горяння корпсів» – так ліквідатори або ті люди, які брали участь у цій операції. Петро Хомяков:
- Безпека була ламблемою. Три вбивці, які приховані в горищі. Вони загиблились і залишили дачу. Потім їх ліквідували відразу в лісовому висадці, розташованому в 800 метрах. Тіло носили з бензином і встановлюють на вогонь. Відбувся 29-градусний вогонь поза. Тоді, у всю серйозність, сказав, що корпси кладуть там на два тижні. Idiot версія!
Колон Баталов - він був на дачній ділянці напередодні вбивства і повернув туди ранок після нього - більш стриманий і впевнений, що «Тамара Павлова швидше за все загинув», але він затвердив, що «не вбивця, просто вбивство зброї». Вона була в лікарні протягом трьох місяців, зомбі. Вона могла бути ін'єкційна, оброблена, тому вона зняла чоловіка. й
В кінці справа Рохліна була зведена на гальмах. У 2005 році Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу генерального суду про тривалу судову перевірку, зазначивши, що довжина судового розгляду, яка тривала більше шести років, стала порушенням Європейської конвенції з прав людини щодо «прави на справедливу судову експертизу протягом розумного часу». Після того, як Наро-Фомінський суд вирокував Рохлін на чотири роки в тюрморті, але прочитав затримання в ремандю в цей період. Рохліна був випущений і вирок не був відпущений. Таким чином, статус quo, який зручний для всіх і все одно зберігається, був фіксований. Вдова, але вони не шукають інших вбивців.
- Для мене головне, що Тамара Павловна безкоштовна, пояснює юрист Рохліна Анатолій Кучерена. Все ще не так важливо зараз...
Дослідження в неспроможній муфті не закінчилося. Від будь-якого віку не було відправлено. Все обмежувалося хірургом офіцерів і розбиттям 8-го армійського корпусу.