Колокація, загальний і не дуже

Нещодавно я був цікавий, щоб розмістити мій CubieTruck в дата-центрі, щоб побачити, як це буде відбуватися під бойовим навантаженням. І... нічого не сталося, тому що дата-центр я перевернув не готовий розмістити таке нестандартне обладнання. А щоб зробити дуже короткий ескіз того, що люди хочуть поставити на колокацію.

Так, Mac Mini малюнок знаходиться на серверній стійці. А ще далі.

Перше місце в частоті розміщення (після класичних серверів стійок, які я не доторкнувся в цій статті) - настільний комп'ютер. І хоча площа розміщення настільних конфігурацій з його елегантністю нагадує гараж або склад, цей сервіс затребуваний.

Природно, попит генерує постачання. Багато невеликих і середніх дата-центрів візьмуть на свій звичайний комп'ютер для розміщення без проблем. З фото, я спостерігала в двох виконаннях: склад (як на фото вище) і стійка, коли спеціальний 19" палет просто встановлюється в стелажі, на якій поставляються інженери системи. Нижче і вище цього піддону, звичайні стелажні сервери можуть бути добре розміщені. Друга реалізація дозволяє краще видалити тепло і виділяти вогонь в будь-якому випадку. І складська версія спалює дуже добре ... До речі, деякі компанії (ми не вказали пальці), які забезпечують виділені сервери економ-класу, також розміщують свої сервери на складній основі.

Розміщення Mac Mini в дата-центрі ще не набув популярності (принаймні, не чули про це). Але в Сполучених Штатах є цілі компанії, які спеціалізуються на цьому розміщенні. Як з настільними комп'ютерами, є два варіанти розміщення. Розміщення в 19-й стійці ви вже бачили. Ось як виглядає стенд:

Я думаю, що армію яблунь вирощують на слину після цього малюнка. Для тих, хто ще не ховав, контрольний постріл.

Багато людей, які працюють з Macs, мають підвищене відчуття естетики, або просто Mac коти роблять все краще, але виглядають приємніше, ніж настільна стійка. Деякі компанії, які надають цей сервіс, навіть розроблені спеціальні стелажі для розміру пристрою.

Так, я дивую, що це виглядає так. Я не знайшов фото, але на форумах я зустрів питання, де можна покласти на ноутбук, а також відгуки людей, які вже зробили це. Зокрема, одна людина згадувала, що його провайдер полюбив споживання енергії. Але попит насправді невеликий, тому не варто входити в деталі.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. ARM в основному використовується для мобільних телефонів і планшетів. Але виробництво мікрокомп'ютерів, таких як CubieBoard активно набирає імпульс. А в той час як Cubieboard 1 і 2 можна використовувати в основному в проектах DIY, 3-й версія досить до невеликого VPS з точки зору продуктивності.

Молодий французький стартап, NanoXion, що спеціалізується на різних рішеннях для хостингу та хостингу обладнання, нещодавно почав розмістити CubieTruck (3 версія CubieBoard) на своєму сайті. Навіть спроектовані шасі для розміщення на стійках:

Власне, це не те, що ви не повинні надсилати свою Кубі французьким. Це більше, ніж оренда виділеного мікросервера. Тим не менш, ті, хто хоче розмістити свою Кубі на коло, можуть добре скоро витягуватися (І, наприклад). На даний момент ця технологія тільки розвивається, але розробники оголосили препарати для виходу нової моделі на основі 8-ядерного чіпсета UltraOctaA80. Інтерфейс SATA і портується на ARM збірки Linux і багато інших переваг, які я розповість про трохи пізніше, дозволяє розглянути цей напрямок як досить перспективним.

Я поговорю про польові випробування мого CubieTruck в окремій статті. Якщо хтось погоджується взяти його на пару місяців (докладно в межах України, щоб зробити його легше відправити) на бойовий тест, я буде безглуздим.

Джерело: habrahabr.ru/company/ua-hosting/blog/221799/