Американські бренди, які приймають коріння з СРСР (14 фото)

Макс фактор. Відома компанія «Макс Фактор» була заснована рідною з Південної Росії Максимом Факторовим в 1930 році і досі займає провідну позицію в галузі декоративної косметики. Як і багато знаменитостей, Максим зробив свій шлях від бідності. У віці восьми років він став акценатним стоматологом, спробував себе в якості театрального макіяжу митець, торгував косметикою і навчався мистецтву приготування рецептів змінити зовнішній вигляд людини.

У віці двадцяти років він відкрив свій перший парфум-магазин в Рязані, а потім, переїзд в Москву, його перший магазин, де разом з звичайними товарами, спеціальні, ручні креми, парфуми і рум'яні. Ця косметика отримала особливу популярність серед акторів театру. Фім не тримав себе очікування - Максим Факторинов став постачальником імперського театру, а потім царської сім'ї! У 1904 р. вступає до Сен-Луїс, а потім в Лос-Анджелес, він відкрив косметичну компанію під новим іменем MaxFactor. У 1914 році він придумав нову кремову основу для кіно акторів, буквально перетворюючи тонування обличчя. Компанія відома своєю рекламі: «Всі дівчата з Max Factor Cosmetics можуть виглядати як зірка фільму». Max Factor залишається одним з найпопулярніших брендів світу.

Голлівуд і метро Goldwyn Mayer. Голлівуд, фактично, також був створений переселенцями з СРСР. Засновниками кіностудії Warner Brothers є чотири брати Воронова з Білорусі (ака Warners). І знаменита кінокомпанія Metro Goldwyn Mayer була створена Luis Bart Meyer, née Lazar Meir з Мінська і Samuel Goldwyn, née Shmuel Goldfish з Варшави.

Chevrolet Corvette. Російський творець легендарного американського спортивного автомобіля Chevrolet Corvette Zachary Arkus-Dantov був народився в 1909 році в Росії. У 1953 р. Захари побачили прототип Chevrolet Corvette і цю зустріч зробила останнє враження на нього. Він написав листа до головного інженера Chevrolet Ed Cole з баченням того, що має бути майбутній виробничий автомобіль, прикріпивши детальні технічні розрахунки. Лист був настільки вражаючим, що провідний інженер Maurice Ollie запросив Захарію, щоб приїхати до Детройту. У травні 1953 року Arcus-Dantov приєднався до Генеральних Моторів, підрозділу Chevrolet, де розробив найвідоміший спортивний автомобіль в Америці. На першому з травня 1953 року почав свою роботу помічником. Діяльність, гоночний досвід та інженерні навички дозволили Захарію швидко перемістити кар’єрні сходи та вести спортивний автомобільний відділ. Протягом своїх років в Chevrolet він зробив величезний внесок у успіх бренду.

Lei Strauss джинси. Народження відомого джинсового бренду мав руку не тільки Леві Страуси, а й іммігрантів Російської імперії Якоб Джофіс. У 1869 році відкрився швейну студію в Рено. Матеріали для замовлень, які він придбав з продавця з Сан-Франциско Леві Страусів, які займалися виробництвом одягу, що височинило для цього часу з щільної бавовняної тканини. Одного разу він отримав замовлення від жінки, які попросили її зробити міцні штани для її чоловіка з дерева. Тоді сталося, щоб Девіс закріпити кишені з металевими заклепками. Побачивши, що нововведення було затребуваним, Девіс вирішив запатентувати його, перевернувшись до Леві Страусів за допомогу. Так розпочав свою довгострокову плідну співпрацю. І все почалося з літери англійською мовою: "Таємниця цих штанів знаходиться в заклепках на кишенях." Вимоги до штанів тут перевершує свої можливості. Я заряджу три доларів для плавальних штанів і двох і пів доларів для синього штани. Сусіди є ревнощами мого успіху і заробітку, тому я хочу зареєструвати rivets з патентним документом. Незабаром жилети будуть всюди, вони будуть зроблені всім, хто не ледачий, а потім ви не отримаєте ніяких грошей.

Так ніжники, я зробив цю пропозицію: Ви замовляєте патент на ім'я, бо я придумав заклепки на мої штани. Вартість буде $68 за все. Для Вас ця сума тривіально порівняно з великим поліпшенням робочого одягу. Я використовую жилети на всіх видах одягу - на пальто, жилети і штани. Ваш одяг буде добре придбаний, а кошти окупляться. Це те, що Якоб Джофіс написав до свого майбутнього супутника Levi Strauss в липні 1872 року. Через тиждень додаток було подано з обох з них.

Виробництво кабіни Ко. Морріс Маркін народився 15 липня 1893 р. в Смоленську. Поганий єврейський хлопчик пішов на роботу у віці від 12 років, він працював в якості доставки чоловіка в великому магазині Smolensk, розподільчих продуктів, текстилю та інших товарів. У 19-му році він вирішив на імміграцію до Сполучених Штатів, де вже переїхали два дяки. Німецький і не було грошей (він отримав $1.65 з ним), він знаходить себе на острові Елліс, через які мільйони переселенців пройшли. Але, він не має тривіального $25, щоб бути випущений з табору іммігрантів в Нью-Йоркі, він запозичений джентом, який працює для імміграційного відділу.

У 1922 році з російського міста Смоленськ було засновано 29-річну імміграцію з російського міста Смоленськ, Маврик Маркін, що спеціалізується на виробництві таксі власного дизайну. У кримінальних щуках «шкарпетка» стала улюбленою машиною Чикаго. У просторому таксі зручно ховати спирт і піти на роботу: 6-9-місний салон легко вміщає всю банду. У 1956 р. з'явився найбільш просторий седан Америки. У 1960-му марафоні став легендарний американський жовтий Таксі. До речі, кубики з боків автомобіля придумали його - колишнього мешканця Смоленського Маврика Маркіна.

Відомий бренд взуття Timberland – історія «жовтого взуття». Народився в Одесі, в сім'ї бідних бахіл в 1902 році. До початку Першої світової війни разом з батьками він переїхав до Бостона, де він продовжував навчання в якості бахікера. З 16 років Натан мав заробляти живу роботу в якості застрахованого бахікера. Але перспектива роботи все своє життя, як зарплата не зробило його щасливим. Натан Шварц вирішив фундаментально змінити його долі і спробувати досягти чогось більшого. Його бажання було розпочати власний бізнес. У 1965 р. разом з синами він прийшов з технологією безшовно з'єднуючи гумову підошву взуття зі шкіряним верхом, що виконується за допомогою спеціального преса. Він прийшов з унікальною новою технологією, яка ніколи не була використана перед виробництвом взуття.

Суть його полягає в тому, що за допомогою преса, використовуючи високий тиск, шкіряні верхівки взуття підключені до гумової підошви. В результаті використання такої техніки не потрібно пришити верхню частину взуттєвих ниток до підошви, а в результаті взуття стало водонепроникним. У 1973 р. були випущені перші черевики, з слоганом «Якщо ви любите Тимберланд, лікуйте їх якомога простіше». Так Шварц вийшов в історію, що робить продукцію бренду широко популярною за межами США.

рр.

Ральф Лорен. творець знаменитого бренда Ральф Лорен був сином Френка Лівшиця, радянським мігрантом з білоруського міста Пінськ. Його батьки з Білорусі, які зустрілися в США. Перші успіхи Лорена прийшли в 1967 р. після створення широкої моделі краватки, на відміну від того, якась загальна вузька краватка. У 1968 році запустив власний бренд Polo Ralph Lauren, а через рік відкрив свій перший магазин. Ralph Lauren є одним з найпопулярніших брендів одягу в світі.

Ralph Lauren колись сказав, Моя дружина має хороший смак і власний стиль. Коли вона носила сорочки, светри і куртки, придбані в магазинах чоловіків, люди завжди просять, де вона отримала. Її зовнішній вигляд був пов'язаний з молодим Катеріном Хепберн – чарівною дівчиною на коні з її волоссям, що блукає в вітрі. Я сорочка для неї. й

Фантастичний Ісаак Асимов. Американський науковий фантастичний письменник Ісаак Асімов, який написав близько 500 книг, багаторазовий лауреат літературних премій Гуго та Найбуля, народився в 1920 році в місті Петрович Клімовичський район Гомельської губернії (нині це Шумицький район Смоленської області) і на народження був названий Ісаак Юдович Озімов.

Письмен Сідней Шелдон. Російські предки мають відомий письменник Сідней Шелдон, справжнє ім'я якого Шехтел. Його романи були перекладені на 56 мов і опубліковані в більш ніж 300 мільйонів примірників в 100 країнах, згідно зі своїми сценаріями, було знято 25 фільмів. Авторка зазначила, що він бачить і відчуває драму, оскільки його предки російські. І, звичайно, від колишнього «натурника» і дизайнера літаків і батька американської вертолітної галузі Ігоря Сікорського та винахідника телебачення Володимира Зворикіна та Олександра Понятова, який створив перший світовий VCR. І, не кажучи вже про те, що в списку людей, які зробили сучасну Америку, а не останнє місце займає співзасновниця Apple, сина рідного СРСР Стів Возняк і творець пошукового двигуна «Google» російський емігрант Сергій Брин – комп’ютерний геній якого Росія втратила. Це лише невелика частина того, що США отримали від колишнього СРСР.

Звідси.