Авоськи

Після того, як Радянський Союз перестав існувати, сумки з мотузок також зникли з обігу. Може бути, вони не були комфортно носити варені продукти на купонах, можливо, шматочок впав, але avosaki перестав існувати на початку 90-х років. Їх місце було впевнено і довгий час, зайнятий пластиковими одноразовими і не дуже одноразовими сумками. Поруч з припиненням виробництва авосек, десятки заводів, які забезпечили роботи з закритими людьми, і ті, в свою чергу, не знайшли замінника для плетіння і залишилися без заробітку.

Сьогодні питання забруднення навколишнього середовища відходами сучасного життя людини, в тому числі і однакових поліетиленових пакетів, є гострим. Настав час подумати про авосу.

25 зображень

Зареєструватися

02. Мар Рік і половина назад, вони пішли назад на продаж. Вони змінилися трохи за зовнішнім виглядом, ручки стають довше, тепер ви можете носити віск на плечі, з'являються яскраві кольори. І так, щоб avosiks не збиває в руки, вони оснащені шкіряними ручками.

Р

03.03.2014 р. Тепер вони плетуть в Арзамасі і Чувашії, звідти вони приходять до Москви і фарби. Але вони також в столиці. Усі роботи плетіння виконуються візуально знеболеними або сліпими людьми, так як це було двадцять або п'ятдесят років тому. І люди з фарбою слуху, на цьому етапі все ще потрібно побачити результат.

04.04. Програма «Авоська надія» була запущена компанією «НКО-СЕРВІС», встановленою Російською спілкою інвалідів. Основною метою програми не є отримання прибутку, але забезпечення роботи для людей з особливими потребами.

05. Мар На шкіряних ручках подається за бажанням замовника. Нерідко авокаки замовляють великі компанії як подарунки клієнтам або співробітникам. Шкіра виконана в Рязані.

Мар Це ідеологічний натхненник проекту Євгена Рапопорт. Дуже цікава людина, проте помітно, що я втомився розповісти про те ж саме.

07. Мар Під час розмови з Євгеном прийшли студенти. У Москві проводиться процес підготовки нових робітників, після чого матеріал буде відправлений на регіони для реалізації. Сьогодні існує не багато студентів: пара, яка прийшла на другий раз і пара новачків.

08.03.2014 р. Студенти в домашніх умовах дають завдання, для наступного заняття вони повинні показати виконану роботу.

9578016

09.03.2015 р. Вчимося починається з основ того, як повісити нитку, як зав'язати перший вузлик, як намотати нитку на човні. Не забудьте, що ви завжди можете забути речі в записах або фотографіях, тут люди можуть розраховувати тільки на їх пам'ять.

10. Навчальний період є індивідуальним. Зазвичай це шість або вісім класів, близько місяця і половини. На початку наводяться основні навички і фіксуються, потім показано техніку плетіння всієї авокаки і швидкість.

11. У радянських часи тринадцять авосеків день були розглянуті норми, але як кажуть, це багато. Зараз немає строгих правил, оплати по суті.

12. Avosiki купуються з відключених за ціною від 75 рублів. Всі інструменти та матеріали надаються безкоштовно, робота з дому.

13.00 р. Ця пара прийшла вперше. Людина бачить нормально, жінка не бачить у всіх. Всі навички навчаються руками. Я забув, що були люди, які не бачили перед мною. Я можу сміливо уявити, що це буде так, щоб дізнатися, що робити щось, не дивлячись на результат або процес.

14. Це, ймовірно, чому вчитель також сліпий. Що вона пояснює, вона не бачить. Всі тренінги знаходяться в тісному контакті.

15.00 р. В цілому процес плетіння не складний. Ті, хто знає, як сплести сітки без проблем, дізнаються, як сплести сумки.

16.00 р. Спочатку навчають на товстому шнурі, реальні сумки виготовляються з ниток кілька разів тонше. Тепер один з найважливіших точок: студент повинен відчувати вузол і зрозуміти принцип в'язання. Наступні вузли будуть однакові, потрібно лише підрахувати кількість.

17.00 р. Хочу сказати, атмосфера тут дуже доброзичлива і яскрава.
«Який колір - нитка?» жінка запитала.
«Жовтий, яскравий жовтий!» її супутник відповідей.
«Я знав, що вона була жовтою!» вона сміється. «Я повинен розповісти вам, який колір і потім запитав. й

18 років Кожен новий вузол, кожен майстерність, викликає бурю почуттів.
«І я пішов ще один ряд, подивіться!» – як студент любить чоловіка. Так що ніхто не може бачити з очей, кожен може бачити свої успіхи своїми руками.

19.00 р. Його супутник закручують нитку і не можна зав'язувати перший вузлик. Вона не бачить нічого, тому вона потребує допомоги.

20. Тим не менш, новачки вже отримали перші уроки. Ведуться процес створення першої вузлики.

21. Великий палець лівої руки є найважливішим, він контролює нитку, утримує лінійку (ширина розмірів клітин майбутньої сітки) і тримає вузол.

22. І навколо нього робиться нова петля, в яку прогулянка знизу.

Габаритний зображення

23. І новий вузлик затягує. Ще одна клітинка готова.

24. І наступний вузлик. Це просто початок авося, ще багато роботи попереду.

25. До зйомок я запросив Євгена, чому виробництво розкинулося в регіонах, тому що багато сліпих людей без роботи в Москві і Московській області. Відповідь була, «Що про це?» Не так погано! Я відразу отримав фотографії з поїздок до Росії, я бачив, як пам'ятні робочі люди живуть в деяких регіонах, що вимкнено людей? Я запитав його про його дохід і чому він зробив його.
Коли я пішов, я зрозумів відповіді на мої питання. Виробництво авокеків – це благодійний бізнес, який не приносить дохід. Вони не вийшли на себе. Але бачити радість цих людей, щоб побачити, як вони починають відчувати свою потребу, як вони користуються кожним успіхом і новими відчуттями, я думаю, що це найважливіший критерій прибутковості цього проекту.

Джерело: