Піколін

Один друг старої леді розповів про те, що кожен з нас може вбити людину, не звертаючи увагу на це, так само, як кожен з нас не зможе це зробити.
Ось історія:
Мій батько був відомий оператор перед війною, пройшовши по Радянському Союзу, зробив багато документальних фільмів і журналів, які грали в кінотеатрах до сеансу.
Він був молодим, цвітаючим людиною, розповідаючи про свої переваги, що він втратив свою пам'ять і більше не може бути оператором. Він відреставрував з кіностудії, а вліво від Москви до проекту «Компсомол». Він працював крановим оператором, потім війною, боровся на конвеєрному кораблі в Мурманській області. Після війни батько переїхав до Києва, де жив решту свого життя.
Одного разу до того, як він загинув в '77, я запитав його:
- Тато, чому ти рідний Московіт, що має кімнату в комунальній кімнаті, будучи талановитим оператором, раптом покинути все, зв'язавшись, що ваш зір був вставлений (для решти вашого життя мій батько читати без келихів ...), і закріплений в "норті" для проживання в наметі і замерзання в залізному крановому ящику, заливаючи бетон. . ?
Дад виглядав на мене і сльози пливли його обличчя:
Дочка, я ніколи не сказав вам, але потім в '39, я загинув три невинних людей.
- Чи ти Да? Це не може бути! Ви не змогли!
Я думав, що я не міг, але я міг. Я був відправлений на певну навчальну землю і звершився до зйомок трьох «поверхівок народу».
Це були непристойні колгоспники, які вирішили показати в "експертименті". В часі в різних анотаціях...
Я не можу відмовити і не відмовлятися - я відчував. І кинув він все і залишив, і камінь на душу для тих трьох загиблих, носить все ще... з ним і вмирає.
- Тато, Бог мій, ви просто зловили, вони загинули шоків!
Як ви не розумієте вашу дочку? Я завантажив фільм в кінокамеру, налаштував штатив, поставивши експозицію, отримав готовий, запустив камеру, і я сказав: "Читати? Стартував. . ! ?

й

Джерело: