Похід в Алтайські гори - до підніжжя Белуха

Доброго дня!

Минулого року я написав про те, як я провів літо на Льовому півострові, тепер хочу розповісти про гори Алтай. Ми залишили Воронеж для Москви, де ми переїхали на московсько-Барнаульський поїзд, а по приїзду в Барнаул переїхали на автобус, який приймав нас до с. Тюнгур (397 чол.).

Наш маршрут кладемо до озера Аккем, де нам довелося зупинитися протягом декількох днів, потім перехрестя Каратюрк, вихід до озера Кучерлін і повернення додому.

Тут буде 45 фото і деякі тексти.

Алтайські гори – це комплексна система найвищих хребтів в Сибірі, відокремлених глибокими долинами річок та великим внутрішнім басейном.

Гірська система розташована де кордони Росії, Монголії, Китаю та Казахстану.

Алтай, Катюн Резерви та Укок Таллау разом формують сайт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Альтай – Золоті гори.

Після того, як ночівля на базі тур-клубу, ми пішли в гори. Красива краса почала відразу, що варто перехрестити таку річку бублінга:

На цих дорогах введені гори. Як бачимо, дорога досить прокочується - житлові поселення близькі, тому місцеве населення заробляється шляхом перевезення туристів і речей на конкретні точки.

(Рівне)

Основна ягода (не менше для нас) була Медсеской. Вирощуємо майже всюди, тому крім звичайного вживання ягід ми варили компот з них.

Були досить багато таких річок. Подається як джерело води, так і місця для миття. Вода досить холодна, тому «погана» відбувалася як «згортання», хоча там не було: вода не була зібрана навіть на коліні, тому вам довелося спочатку лежати на спині, а потім на животі.

Наступного дня ми продовжуємо шлях до озера Аккем і прогуляємось по річці Аккем. До спуску до річки був пам'ятник мертвим туристам, які здійснювали річку. Потік води досить сильний, тому потрібно бути надзвичайно обережним.

Варто відзначити, що тут було досить багато різних банерів і знаків, які тут не варто. Хоча, як ви знаєте, деякі люди не піклуються про такі речі, тому достатньо сміття для таких місць.

Ще одна переправа через невеликі водоспади. У середині фото можна побачити закладені колоди - пропущені водні бар'єри через них.

, Україна

У стоянці ми пішли зніматися і побачили цей цікавий камінь. Ми можемо тільки вгадати про те, що таке проміжок.

Гута кават lapidem (Падіння заточує камінь, хоча це краплі).

Але головна краса в цій парковці не тільки камінь, але і ціла красива гора Белуха (4509 м), яка відкрила гарний вигляд. Я дивлюся, де ви здогадуєте назву себе. :

Далі І знову річка Аккем і прекрасним видом на місто Белуха. Як бачите, картина не змінюється багато: зліва є річка, праворуч є зелена. В основному весь маршрут до озера Аккем мав однакову картину.

Якщо ви подивилися на право, ви можете побачити водоспади десь вгору. :

Ми вже підходили до зазначеної точки, а найкрасивіші краєвиди білосніжних гір почали відкриватися. На передній частині Белухи знаходиться озеро Акем, що має блакитний колір. Ви знаєте, чому? Синя глина. Відповідь на дівчат немає, вони не приносили її. :

Ще один щит, який прийшов по дорозі.

Ви можете попросити себе те, що краса гір. Кожен буде мати сотні відповідей. Одна така відповідь на мене, як серед таких величних істот, таких представників рослинного королівства можуть народитися. Ми побачили досить багато різних кольорів, я не буду розміщувати всі з них, але я залишаю цю картину. :

517768

На озері Аккем (і на найближчі три дні) Весь день сонця, тому природа радує нас красивим західом, який акуратно кладемо на гору. Прикордонний з Казахстаном проходить по Білухі, тому прикордонники додають додаткову паперову роботу туристи. Також через прикордонну зону виникають проблеми з сходженням на гору, тому такі події не особливо рекламуються.

На наступний день ми пішли ближче до стопи, але ми половили кілька разів дощем і сіллю. Коли я мав можливість взяти фотографії, я зумів захопити вигляд озера Акем. У ліворуч з озером був наш табір, а хмари були загущені над табором.

Не існує успішних фото з стопи - все було в похмурому хазі, дощ потоплений в місцях, тому немає бажання фотографії щось. Але на шляху назад, сонник (поки не захоче нас ближче до Белухи?), а десь далеко над табором, сонник. Якщо ви уважно дивитесь, ви побачите людей.

3610Р. 4200Р.

Це частина аккема льодовика. Звідси починається озеро Акем. До речі, температура води в озері Akkem не перевищує +4,5 ° С.

Продовжуємо наш спуск до табору. Погода приємна, тому її можна вдягати більш-менш хороші краєвиди. Перетин річок на двох фіксованих дошках.

На наступний день ми пішли до долини Jarl, до каменю Roerich. Але більшість всіх я любила матір'ю світу. Як видно, що я змогла знайти в Інтернеті, цей хребт містить кілька скель, тому цей колір викликається.

Тоді ми пішли в Сьом-Лейкс долину. І знову квіти, які виростають на висоті ~ 2,500 метрів, серце каменю і снігу. Чи не дивно? :

Ці квіти роблять ціле очищення на відстані. Є припущення, що це купальник або якийсь гірський костюм.

Що стосується самих озер, то тут два з них. Вони дуже близькі, і навіть схожі за формою, але кольори абсолютно різні. Вважають, що кожен з озер символізує Капусту, але це може бути лише думка.

Ви шукаєте інший спосіб і є снігом. Ну, де ще можна відпочивати так, щоб влітку ви можете грати в сніг, їсти ягоди і сонце на сонці?:

р.

Ми спускаємо з долини, а серед кедрових гілок є вид на табір. У перший день ми підібрали, прокинулися над озером, так як на цьому березі була проблема з дровами. Я написав над тим, що температура озера не перевищує +4,5 ° С, тому ноги були німі практично відразу.

Місцевий чоловік, який дуже важко фотографувати. Чіпункс досить німбл, і набагато швидше, ніж наші ковдри.

О, yeah, інший атракціон. Туризм в цих місцях дуже популярний, тому після дощу сліди не встигнуть висихати. До того ж причепи періодично перетинаються з кінними маршрутами, тому дороги «навкіллені» ще більше. Ну, якщо кінь вирішив, що він прийшов до туалету, то навряд чи він піде до кущів. :

На наступний день ми зібрали табір і пішли до проходу. Слід зазначити, що на дні стопи погода постійно супроводжувалася - практично завжди сонцене сонечко. Ось ще один вид на матір'ю світу, як ви можете побачити, це не просто синій.

З самого ранку до самого ранку був наш табір, тепер тільки пам'ятає паркомісць і підйом.

У деяких місцях я мав піти вниз, щоб піднятися вгору. Але варто - попереду нас чекали найкрасивіші погляди Каратюркського проходу.

Каратюрк Пас (перекладений як Black Heart, висота 3060 м). Наш табір склав 1,000 метрів, десь за хмарами.

І ось невеликий цирк, в якому хмара «смугувати» і не може «згасити».

р.

Ось ще одна картина з проходу. Один з друзів, дивлячись на фото, запам'ятався про гру Skyrim. Ну, ви, як щось виглядає.

Після фотографування Альтайської краси ми пішли. У нас є кедрові стоянки.

Цедр є одним з найкрасивіших і величних дерев, вважається святим, благородним деревом. У давні часи кедрове дерево, разом з золотом і сріблом, було розглянуто перший клас військових завантажень.

Ще один щит, в цей час ми їдемо до озера Кучерлін.

Трохи від стежки ми отримали ці великі бампи. До речі, ми відварили конуси самі, після чого робимо соснові горіхи.

І ось Озеро Кучерлін. бірюзовий колір води, круті скелясті скелі, лісоподібні схили - все це, поєднаний з шумом води, що падає з клинів, дає озеро неповторну красу і приваблює туристів з усього світу.

Це ще один учасник місцевої громади.

За кілька днів на озері Кучерліна ми почали повертатися до Тунгуру вздовж річки Кучерла. Також були пам'ятники мертвим туристам, які рафуються по річці.

Ще одна фото від нашої парковки. Фото не передає весь пейзаж: десь навпроти мене сама річка переходить на 3 частини, а ще ріка тікає в неї зліва. На фото самому, вона виглядає в цілому. По дорозі, на місці, де фотограф стояв, після цього був наш намет.

Це дрібниці. Десь над каменем було написано, щось схоже "VDV", але особливо це петрогліф. По дорозі, тури зроблені до них, але чесно, ви не будете вести нічого вражаючого.

Приходьте на скелі. На праву полуницю, яка в кінці походу ми їсти багато.

Р

Клер? Так, якщо ми хочемо подивитися назад, ми побачимо наступне зображення.

Наша остання зупинка перед поверненням до бази тур-клубу. В результаті ми пройшли ~120-140 км. Вони здобули висоту поступово, від Tungur (850 м) до Каратюрка (3060 м).

Дуже красиві місця, тому любителі походу обов'язково повинні відвідати Алтай. Більш того, наш маршрут є лише частиною красивого створення природи в Алтайських горах, тому я дуже сподіваюсь, що я знову прийде до тих частин.

Джерело: