1096
Він воював в джунглі за тридцять років, не знаючи, що війна тривала.
Він воював в джунглі за тридцять років, не знаючи, що війна тривала.
5 березня 1974 року весь світ був шокований відчуттєвими новинами: на Філіппінському острові Лубенг, місцева поліція остаточно здавалася 52-річною лейтенантом японської армії, приховавшись в лісі з кінця 44-го!
З 10 березня 1974 року на півострові імперійській армійській уніформі з'явилася поліція Філіппінського острова Лубенга. Неймовірно кинувшись до поліцейських, які відкривали свої роти з сюрпризом, він акуратно кладе старої гвинтівки на землі. «Я лейтенант Хайро Онода. Я слухаю накази мого преподобного, який сказав мені здати. За 30 років ця японська, немовлята з капотою своєї країни, продовжила боротися в джунглі Філіппін. Жирні замовлення
- Я сказав йому коротко після його здачі. Ця людина не може відновити протягом тривалого часу, колишня перша леді Філіппіни Imelda Marcos сказав AIF. - Онда постраждала жахливим ударом. Коли він розповів, що війна закінчилася в 1945 році, очі його побували. “Як японія втратила? Чому б ви потурбували свою гвинтівку, як дитина? Чому мої люди померли? Він запитав мене.
І я не знаю, що сказати. Він просто сидить там кричу.
17 грудня 1944 р., коли його командир батальйону генерала Танігучі заказав 22-річну лейтенанту Оноду на чолі з американською в Луганську: «Ми відступаємо, але це тимчасова.» Ви походите в гори і зробіть заспокій – кладемо шахти, піддаючись складам. Заборонено, щоб вивести самогубство і здалення. Це може бути три, чотири або п'ять років, але я повернуся до вас. Таке замовлення може бути відкликане мною і ніхто інший. Дуже скоро солдати У.С. висаджували на Лубензі, і Оноді, розбивають його «гуерріла» в клітини, відступили в джунглі острова з двома приватниками і Корпоралом Симадом.
- Я пам'ятаю Оноду, що в джунглі, колишній заступник Шерифа Фидель Еламос розповів АІФ. На стіну зафіксовано портрет імператора з листя банана. У той час як його підлеглість були живими, він провів навчання з ними, а також влаштував конкурси кращих віршів.
Онда не знав, що сталося з бійцями в інших клітинах. У жовтні 1945 р. він знайшов американський лист, який читати: Японія здавалася 14 серпня. Приїжджайте з гір і здавалися. У зв'язку з тим, що в той момент він почув вогнепальну палату і зрозумів, що війна все-таки збиралася. А листок просто лежачи їх з дерева. Але вони будуть смартувати, ніж ворог і будуть йти ще далі, до глибини острова.
до Мій батько воював проти нього, то я став офіцером поліції, а також воював з Онодом - здавалося б, що це ніколи не закінчилося, говорить екс-заступник Sheriff Lubanga Fidel Elamos. Ми знову поширили джунглі, і знову не знайшли їх, а потім вночі samurai знімали нас у спині. Ми випустили свіжі газети, щоб вони могли бачити, що війна була більш довгою, і відправили листи і фотографії з родичів. Я запитав Хіро після того, чому ви не робили? Він сказав, що він був впевнений, що листи та газети були ковані.
Рік після року Онда воювала в джунглі. У Японії ряди хмарочосів виросли, японські електроніки підкорили весь світ, бізнесмени з Токіо купили найбільші американські побоювання, і Хіро боролися в Лубензі за славу імператора, віривши, що війна триває. Ліевтентний кип'ячена вода з струмка на вогонь, обсмажена на плодах і коренях - за весь час він тільки один раз серйозно загиблий горлом. Під час ніч він закрив його гвинтівку своїм тілом. Один раз на місяць, Японські амортизовані військові джипи, стрільби водіїв. Але в 1950 році одна з приватних осіб втратила свої нерви - він пішов до міліції своїми руками піднялася. Через чотири роки Корпораль Сімада загинув в пагонах з офіцерами поліції на пляжі Гонтинг. Отримувач і останні приватні Козука викопують новий підземний притулок в джунглі, невидимий від повітря, і перенесли там.
до Вони вважали, що вони повернулися до них, хукі Lubanga's віце-губернатор, Джим Molina. - Головне обіцяне це. Але в минулому році лейтенант почав сумніватися: не забути про нього? Після того, як він мав ідею самогубства, але він негайно відхилив його - заборонений замовленням.
Один вовк
... У жовтні 1972 р. біля с.Імора лейтенант висадив останню решту шахти на дорозі, щоб підірвати Філіппінський патруль. Але шахта кинулася і не вибухнула, а потім вони разом з Приватною Козукою атакували патрульників - Козуку був пострілом, а Онда повністю залишалася. Загибель японського солдата, який загинув 27 років після того, як Японія здала ударні хвилі через Токіо. Пошукові компанії рушили до Бурми, Малайзії та Філіппіни для пошуку солдатів, втрачених у лісах Імператорської армії. І сталося неймовірне. За майже 30 років Onodu не міг знайти кращі частини спеціальних сил, але досить випадково він прийшов по японському туристичному Suzuki, збираючи метелики в джунглі. Він підтвердив, що японія припинила капітуляції, війна "Я не вірю це". До майора відкликає замовлення, я буду боротися. Повернувшись додому, Suzuki кинув всі свої сили, щоб знайти генерала Танігучі. Він знайшов його з утрудненням - начальником «остого самурая» змінив своє ім'я і став книжковим крилом. Вони приїхали разом з джунглями Лубенга в узгодженому місці. Там, Танігучі, одягнені у військовій формі, прочитають на людину, що стоїть на контролі «загарювання». Онда замовляється здатися. Після прослуховування, лейтенант підтримав гвинтівку на плечі і, притулок, очолювався до поліцейського вокзалу, сльозивши наполовину обертанні патчі з його рівномірного ...
до У країні вимагали, що Хіро буде в'язаним, - сказав Імельда Маркос, вдоволення то-президента Філіппіни. В результаті тридцятирічного війни вбито 130 солдатів і поліцейських. Але мій чоловік вирішив в Пардо 52-річну Оноду і дозволити йому подорожувати в Японію.
Назад в лісах.
Проте, лейтенант себе, з страхом і сюрпризом, виданий Японія переросла з хмарочосами, це повернення не було щасливим. Він мріяв про джунглі, де він провів стільки десятиліть. Він був відлякуваний пральними машинами і потягами, був шокований літаками і телевізорами. Через кілька років Hiro купили ранчо в товсту частину лісів Бразилії і пішли жити там.
«Хіро Онда прийшов до нас несподівано з Бразилії в 1996 році», - сказав віце-прем'єр Любенга Джим Моліна. Я не хочу залишатися в готелі і попросила дозвіл на проживання в джунглі. Коли він прийшов в село, ніхто не дав йому руку.
"Останній Самурай" Друга світова війна сьогодні живий. Я знайшов свою адресу, але він повністю відмовився говорити мені, пояснивши, «Я опублікував книгу, «Не відповідав: моя 30-річна війна», де я вже відповів на всі питання». Що б сталося, якщо Майор Танігучі не прийшли після мене? Це дуже просто - Я продовжую боротися до теперішнього..., Онда, 82-річний лейтенант, сказав мені.
Hiro Onoda, 85, тепер живе в Токіо, уникаючи преса. Після трьох років переговорів він погодився на коротке засідання з колоністом АІФ.
"Я тільки хворий один раз."
Не знаю, як сховатися в джунглі протягом 30 років.
- Людина в мегамістах занадто далеко від природи. Насправді ліс має все, щоб вижити. Маса лікарських рослин, які підвищують імунітет, слугують антибіотиком, дезінфікують рани. Не можна відмирати від голоду, головне для здоров'я – дотримуватися нормальної дієти. Наприклад, від частого споживання м'яса, температура тіла піднімається, і від вживання кокосового молока, навпаки, знижується. Я тільки хворий один раз в джунглі. Не забуваємо основи – ранок і ввечері щіткою моїх зубів дросельною пальмою. Коли я був обстежений пізніше стоматологом, він був вражений: в 30 років я не мав жодного випадку карієсу.
до Що таке перше, що навчитися робити в лісі?
- Витяг вогонь. Спочатку я влаштував вогонь вогнепальника зі склом, але боєприпаси повинні бути захищені, тому я намагався отримати полум'я, тертя двох шматків бамбука. Не відразу, але в кінці я зробив. Пожежна вода необхідна для кипіння річок і дощової води, необхідно, вона має шкідливі кальци.
- Коли ви здавалися, ви подарували філіппінську поліцію 500 раундів кульок у відмінному стані. Як ви ще маєте стільки боєприпасів?
- Я був економним. Амуніція вирушала строго до пагонів з військовими, а також для отримання свіжого м'яса. Звідси ми пішли на околиці сіл і половили коровою, яка знаходилася з трави. Тварина загинула з одного пострілу в голові і тільки під час важкого дощу: так селяни не почували звуки зйомки. Ми висушуємо яловичину на сонці, розділяючи його так, щоб коров'ячі тушки могли їсти в 250 днів. Регулярно змащують гвинтівку з амуніями з жиром яловичини, розібраний, очищають. В цілому він подбає про це, як дитина, загорнув її в рогатку, коли він був холодним, закривши його тілом, коли він був дощовим.
до Що ще ви їсти крім яловичини?
Вони виготовляють кашу з зелених бананів в кокосовому молоці. Вони половили рибу в потоці, рейдерували магазин в селі кілька разів, приймали рис і консервували їжу. Вони встановлюють пастки на щурів. Небезпечний для людини в будь-який дощ
до Що про отруйних змій і комах?
до Коли ви перебуваєте в джунглі протягом багатьох років, ви стаєте частиною цього. І ви розумієте, що змія ніколи не буде атакувати вас - це боїться вас до смерті. Те ж саме стосується павуків — вони не спрямовані на полювання людини. Просто не крокуйте на них - тоді все буде дрібним. Звичайно, з самого початку ліс буде дуже страшним. Але в місяць ви звикнете до всього. Ми не боялися хижаків або змії, але люди – навіть банановий суп варилися виключно вночі, щоб дим не бачив в селі.
"Що не було мила."
до Чи ви думаєте, що ви витрачаєте найкращі роки життя боротьби з безглуздою війною, хоча японія довго здавалася?
до Не налаштовується в імперській армії для обговорення замовлень. "Ви повинні залишитися до тих пір, поки я повернувся до вас." Тільки я можу переглянути це замовлення. Я був солдатом і я був наступним наказом - що так дивно? Я відхилений припуском, що моя боротьба була безглуздою. Я воював зробити свою країну потужним і процвітаючим. Коли я повернувся до Токіо, я бачив, що Японія була сильною і насиченою, навіть багатшою, ніж раніше. І затишне серце. Як для відпочинку... Як я знаю, що Японія здавалася? Я навіть не міг уявити його в страшній сні. Весь час ми боролися в лісах, ми були впевнені, що війна відбувалася.
- Газети випадають з літака, щоб повідомити вам про капотію Японії.
- Сучасне поліграфічне обладнання може друкувати всі необхідні спеціальні послуги. Я вирішив, що ці газети були підроблені – вони були зроблені ворогами, спеціально для того, щоб справити мене і занурити мене з джунгля. За останні два роки літери з рідних в Японії викинулися з неба, слухав почерку, але я думав, що американці захопили їх і змушували їх писати такі речі.
- За тридцять років ви воювали в джунглі з цілою армією проти вас в різні часи брали участь батальйон солдатів, спецпідрозділів, вертольотів. Побачимо це – сюжет Голлівудського кіно. Ви відчуваєте себе як ви Супермен?
- Ноп. Завжди складно боротися з гірилами – в багатьох країнах, не пригнічується збройна стійкість протягом десятиліть, особливо в важкому рельєфі. Якщо ви відчуваєте себе як риба в воді в лісі, ваш опонент приречений. Я знаю чітко - одна відкрита зона повинна бути перенесена в камуфляж з сухих листя, на іншому - тільки від свіжого. Не відомо про такі тонкощі.
до Який вам брак від вашого домашнього комфорту?
- Важко сказати. Мило, я думаю. Я промив мій одяг в проточній воді, використовуючи вогненну зошку як очищувач, і мити себе щодня... але я дійсно хотів мило. Проблемою стало те, що форма почала поширюватися. Я зробив голку з шматка прокладки і рубаного одягу з нитками, які я зробив з пальмових пагонів. У дощовий сезон він жив у печері, в сухому сезоні він побудував себе «квартиру» бамбукових стовбурів і закривав дах пальмою «страва»: в одному номері була кухня, в іншому – спальня.
- Як ви пережили повернення в Японію?
- Важко. Якби я перевозився з одного разу на інший: хмарочоси, дівчата, неонова реклама, незрозуміла музика. Я знав, що я збираюся мати нервову поломку, все було занадто доступним - питна вода була зливається з крану, їжа була продана в магазинах. Я не можу спати на ліжку, лежачи на підлозі весь час. На пораді психотерапевта я емігрую до Бразилії, де я підняла корови на фермі. Тільки тоді я можу повернутися додому. Але зараз, за три місяці року я походжу в гірські райони Гокайдо, де я почав школу для хлопчиків, де навчаю їх мистецтво виживання.
- Чи можуть будь-які японські солдати ховатися в джунглі, не знаючи, що Друга світова війна надходить?
- відео @
- Можливо, мій випадок не був останній. У квітні 1980 року капітан Феміо Накагіра, який приховувався в горах Філіппінського острова Мадоро, зданий. Чи може бути хтось інший в лісі.
- Але якщо Майор Taniguchi не зрадив своє замовлення...
- Я.
По дорозі.
У травні 2005 р. Кіодо Новини повідомили, що в джунглі Mindanao, Філіппіни знайшли два японських солдати, 87-річний лейтенант Yoshio Yamakawe та 83-річний Corporal Suzuki Nakauti. Посольство Японії в Манілі видала заяву: «Ми не можемо виключити те, що десятки японських солдатів все ще ховаються в лісах Філіппіна, ненавигідні, що війна довга.» Три співробітники Посольства Японії терміново залишили для Mindanao, але з невідомих причин вони не змогли зустрітися з Yamakawa і Nakauti.
Як ми?
У лютому 1942 р. Маршал Жуков написав, що у складі Білорусі та України продовжують зануритися в зброю депо в лісі, які охороняються самотніми радянськими солдатами. «І були розміщені на охороні командирів один день до виходу війни або тижня після виходу війни наприкінці червня. Тоді вони забули про них, але вони не залишали поста, чекали дільниці або командира охоронця. Один з цих відправлень повинен бути знятий в плечі, інакше він не дасть людям біля складу. Влітку 1943 р. капітан Йоган Вестман у Брестській фортеці написав у щоденному щоденнику: Часом вночі ми обстріляємо росіяни, які приховують в дівчині фортеці. Вони говорять не більше п'яти, але ми не можемо їх знайти. Як управляти життям протягом двох років без води або напоїв? Не знаю, що.
- assorti.nnm.ru/lyudi_hiro_onoda