Історія дівчини з зеленими очима (2 фото)

Історія фотографа: Дівчина з зеленими очима

У червні 1985 року було опубліковано фото невідомого 13-річної дівчини з Афганістану на кришці Національної географічної.
Фото було прийнято в біженському таборі Nasir Bagh, Пакистан, де дівчина була прийнята після смерті її родини. Її сім'я зробила свій шлях через гори в табір, але на шляху було загострено радянськими вертолітами і прийшла під вогонь. Фото Стів Маккуррі.

р.

Стів Маккуррі постійно попросили прокоментувати свою подорож в Пакистан і картину дівчини. Його найвідоміша заява: «Цей портрет для мене пов'язаний рани дівчини, її доля, вся ситуація, в якій людина змушена залишити своє місце і жити в бідному біженському таборі сотні кілометрів від свого будинку... й

На додаток, Стів постійно просувався про майбутній долі, життя, деприяє дівчата. І всі ці роки він спробував знайти її знову. Він повернув багато разів на Афганістан і Пакистан, щоб знайти свого персонажа, але його сліди були втрачені. І, нарешті, з великою складністю, було знайдено «целевисть» - не далеко від рідного села поблизу пакістанського кордону. Через довгий ланцюг родичів і знайомих було встановлено, що краса зображена на фото тепер живе в віддаленій провінції Афганістан Тора Бора з чоловіком і трьома дочками.

Займає 3 дні, щоб доїхати до неї. Експедиція вирушила там і нарешті знайшов зелену дивовижну. Її ім'я Sharbat. Вона ніколи не навчалася читати, але вона може писати її ім'я. Вона нічого не знав, як славився обличчям, або як багато статей були написані про її нещасливий погляд. Вона пам'ятає, що з фотографіями білого чоловіка. Вона ніколи не фотографувалась знову. Про рік пізніше, вона почала носити віваль. Стів МакQuery знову взяв картину. Спочатку вона була одягнена в довгому жіночому роді – лопка, а потім попросила її підняти її вівся. Шарбат, з дозволом чоловіка, піднявшись лопкою, а також зірвав на об'єктиві. А потім вона розповіла журналістам, що вона і її сім'я мала краще життя під Талібаном, ніж під бомбуванням. Вона бажала своїх дітей читати. Вона пережила, бо це буде Бог.

9 березня 2003 року МСНБ повітав документальний фільм, присвячений одній темі: пошук невідомої Афганської дівчини, обличчя якого довге був символом цієї країни на заході.