У столичних країнах також написано авторські пісні.

У Радянському Союзі, як країна проректорного пролетаріату, багато пісень були написані присвячені народам професій. Я приходжу з Донбасу, тому я дізнався про тверду роботу норрів. Однак небезпека професії повністю компенсувалася досить високою зарплатою.

радянські майнери були досить привілейовані робочі литі, тому пісні, які славляться своєю роботою, були неоднозначно оптимістично. Чи є ліричний «Гот в степ Донецька...» або в героїчному «Чорному Золоті» В. Висоцького.

У столичних країнах також писали майнінгові пісні, але не було нічого особливо радісного про них. Про те, як любити робочі люди США мешкали в той же 1930-40-ті роки.

Концепція «Свобода» досить неоднозначна. Чи можна назвати безкоштовною людиною, життя якого посилюється з місцем роботи? Це те, що сталося в американських м'язах. Для початку вони не отримували готівку за свою роботу, а вугільна компанія повністю піклувалася про своє життя. Надані працівники з житлом та зобов’язав їх купити лише в власних магазинах – звичайно, всі це було розраховано з заробітної плати. Як можна здогадати, ціни в цих магазинах (які працівники прізвищували «розгортання» - «Лю мене») були завищені, а працівник незмінно потрапив в боргу, перетворюючи в природний вугільний «серф».

Усі ці реалії, зроблені з небезпекою та агресією, повністю відображені в найпопулярнішій гірничодобувній пісні в Америці під назвою «Sixteen Tons» («16 тонн»). 16 тонн вугілля – норма, яка теоретично повинна бути видана до гірського дня. На практиці це було надзвичайно важко реалізувати, тому що крім самої екстракції працівник зобов’язаний очистити робоче місце – зокрема, від води, яка заповнила його. Звичайно, ніхто не оплачується додатково для очищення.

Авторство пісні "Sixteen Tons" все ще сумнівається, хоча обидва заявники були знайомі з гірничодобувною. Офіційна зустріч - народний співак Мерл Травіс (Мерл Травіс) - батько працював у всіх його житті в вугільних шахтах Мухленберга. Це залізна фраза свого батька – «Я не можу дозволити собі гинути – Я побачила душу в магазин компанії» – що згодом перетворюється в лінію знаменитої пісні. «Це як працює в вугільних шахтах». Ви отримуєте 16 тонн, і що ви отримуєте? Ви отримуєте щоденну старшу і більш глибоку заборгованість. й

Шістьнадцять тонн

Вони кажуть, що людина була створена з пилу.
Поганий чоловік з м'якоть і кров'ю в ньому.
М'язи і кров, шкіра і кістки,
Розум слабкий, але горб твердий.

Хорус:
Ви даєте шістнадцять тонн, і що добре це?
Ви заробите день старшим і ви більше і більше заборгованістю.
Не зателефонуйте, св. Петра, я не прийде.
Я втратив душу, щоб вижити в пеклі.

У похмурий ранок, один раз народився
Він забрав лопату в руках і в шахту біг.
Вугілля ninth марки дав шістьнадцять тонн
І бос недбалий, добре, спасибі.

На холодний ранок вранці я народився тут.
Це моє ім’я.
Я піднялася старою лілією.
У мене немає дівчата.

Ви бачите, я приходжу?
Хто не втратив життя.
Фіст заліза, іншої сталі.
Якщо ви не отримуєте права, ліворуч.