До 65-річного Анатолія є однією з бездомних Мінська. Однак, на відміну від середнього бездомного чоловіка, він добре одягається. Він був без фіксованого проживання більше п'яти років і готовий поділитися своїм оповіданням з вами сьогодні.
р.
Шахтарі без посвідки на проживання і квартири - десятки, якщо не сотні тих, хто має довгий і міцно занурився в неприпустиме слово "вагантний" блукають через чисті і елегантні столичні вулиці щодня. У пошуках людей, які давно не боїться «не хвилюватися, ні вітру». Однак, на ближньому огляді виявилося, що більшість незгодників не так само само самотні: практично всі станції і вуличні бджільниці, що компасіонально розширюють свої шалені руки в напрямку пасерів, знаходяться під опікою і постійним наглядом міцних хлопців кавказької національності. І знайти в зимовому холоді безпритульну людину, що ходить сама, заняття непросто.
Анотація - це нетипова бездомна людина: тепла і, найголовніше, чиста куртка, більш-менш пристойна шапка, світло-блакитний, трохи з розмірів джинси. Людина є прибиральником, поголені і примушені досить часто, не специфічний запах або нехтувати прямо. Несезонність свого наряду знаходиться в осінньому взутті і відсутністю рукавичок - руки Анатолія теплими в кишенях куртки або вбиває в рукави. В цілому вона виглядає досить пристойним для бездомної людини, не менше декількох місяців на рік, переважно взимку, коли він, як майже сто «колої в магазині», вдається отримати роботу в державній установі «Будинок нічного перебування для людей без певного місця проживання». Все його "спокійний" вписується в одну стару сумку "Віталур", яку він завжди несе з ним - ніде залишити.
Анатолій 65 років, в липні виповнить 66, бездомний чоловік – не перший «добрий план». У будинку нічного перебування, розташованого в промисловій частині столиці, є частим гостем.
- Я відомий про «Будинок» з 92, коли на вулиці Якуб Колас, два старі дерев'яні шви. І приніс його тут. Майже через рік я живу тут, звичайно, я намагаюся оселитися на зиму, говорить чоловіка.
За словами Анатолія, кожен безпритульний чоловік може «селитися» в нічному житті протягом місяця. Подальша доля - вулиця або тепло, але контрольоване життя в установі нагадує гуртожиток - в руках режисера він може продовжити «обучер» до року.
р.
до Все на розсуд директора, як він сам вирішує: він тут і цар, і Бог, і військовий командир. В цілому Михайлович [директор установи — замітка автора] допомагає багато: він відновлює документи, влаштовує нурсинг будинку, розуміє папери. грамотний і турботливий чоловік. Але він зберігає замовлення. Ми хочемо: від 6 до 10 м. ми можемо перейти до «Будинку», а в 8 м. ми вже залишаємо. Хмарно дивитися, що п'яні не приходять, потім просто не пускати – спати, де ви хочете. І я погоджуюсь, що це право зробити.
Про те, як він втратив свій будинок, Анатолій говорить про те, що:
- У мене була квартира в Ленінському районі, на Плеханові, але моя сім'я почала мати проблеми і дружину виписали мене. Ми вже розлучалися потім. Я не знаю, як вона зробила, всі юристи та юристи це робили. Я почав працювати в фірмах. У нас було три регіони: Гомель, Могильов та Брянськ. Найбільше в Росії і сати. Я був заробіток, але режим так: ви будете працювати протягом трьох або чотирьох місяців, ви можете піти додому протягом тижня. Ну, вона, ймовірно, не схожа на це, тому вона розрядила мене. Сусіди підтримали її і проти мене. Ну, я любив цей випадок іноді, людина зізнається, відтворює добре відомий жест за допомогою його індексного пальця і шиї. Моя дочка не живе в цій квартирі, можливо, вона орендує квартиру свого чоловіка, можливо, вона продала її – Я не знаю.
Спочатку, як Анатолій каже, відмивається від друзів, потім зима в квартирі на Платонові, а потім пішли на вулицю – «що було зроблено?» Зараз він живе, за власним вступом, де він буде витрачати свої дні різними способами: У мене є що робити, я часто допомагає друзям: зняти сніг, зануритися щось, я розумію будівництво. А в «Будинку» потрібно подивитися замовлення. Але більшість робіт проводиться влітку. й
Однак цього літа людина нічого не заробила, каже, що він мав інфаркт і провів всі гарячі місяці в лікарні: «Дві місяці кладуть в «поки», потім в першому – і так все літо. й
Якщо вірити Анатолію, то його професія складна і небезпечна - висококваліфікований інсталятор. Тим не менш, він не вчив цю майстерність в будь-якому місці: Я впевнений. У мене немає нічого неправильного з такою роботою, я можу піднятися в будь-який куточок, це легко для мене.
Він не любить жінок: Після своєї дружини, вона також загинула. Вистачило трагедії. й
713361
Він згадав, що він був дуже стурбований, коли його син загинув в три роки, і в минулому році його екс-дружина померла - він спалений, він прикріпив себе до пляшки. Закінчена дочка Анатолія – 35-річний економіст “десь в уряді”: «Отримується 11 класів у відмінній, неналежній економіці, чоловік є адвокатом та деякими дітьми. Але я не маю допомоги, без підтримки, ніякого бізнесу з нею.
І все ж, говорячи, що він не має «бізнесу» з дочкою Анатолія: нещодавно він подав позов до суду – він спробував «покинути» алімію за його обслуговування.
до Головне захоче мене піти в хуторний будинок, який просто по вулиці. Але мені не вистачає мого пансіонату. Скільки я маю? Дві сотні лимонів, вам потрібно більше двох. Мені потрібна дочка, щоб отримати додаткову допомогу. Я пішов до суду, але це все неспроможність: суд пройшов формально, я не хотів би запитати - що моє ім'я? де я жити? і це все. Поки вона відмовила: вона має юристи та юристи. Але я збираюся знову спробувати, я повинен оселитися. І вони також кажуть, що незабаром за життя в нашому «Будинку» доведеться платити — скільки, я не знаю, але познайомлю щось.
Чоловік стверджує, що він не має скромного пенсійного забезпечення. Отримавши гроші один раз на місяць, він намагається розподілити його на дні, а з продуктів він купує тільки молоко, ковбаси і ковбаси. «Ми все ж полюбляємо в храмі», – відкликає не без насолоди, «Адвентисти сім днів, це в Ольшевському, тут вони годують один раз на добу, а студенти харчуються: в суботу вони знаходяться на станції Михайлівської площі та другий раз на площі Симона Болівара». Коли суп, коли каша гаряча ви можете їсти, ви хочете ... Ці, релігійні, особливо не скління, в церкві не вдається, але пропонують: приїхати до служби, молитися, Бог допоможе – добре, це все, ви знаєте.
Анотація не має друзів: хтось від «паст» може допомогти, дати часову роботу, а серед бездомних людей не знайшов.
- Наш притулок розрахований на сотні людей, десь навколо цього, ймовірно, вже там. У вас є всі друзі, коли у вас є гроші, і ніхто не потребує. Чоловіки люблять вовки, кожен для себе. Є багато захисників, але вони зберігаються окремо, вони мають власну компанію.
Людина, яка тільки втратила свій паспорт, і тепер відновлює його не йде на опитування: «Які вибори, що говорять про те, що вони для мене?» Про новітні розробки з білоруських правозахисників. В той час як держава подряпиняє голову про те, як податкові громадяни алкогольних напоїв, холіганів і паразитів, більшість з них, в тому числі Анатолія, впевнені, що жоден з них не вийде: податок на паразити - я чув, що, знаю це. Ось люди робочого віку, хоча багато без ніг, лами: взимку вони розморожують або на роботі були колись травмовані. Вони не працюють. І в цілому малоймовірно, що щось з бездомних буде працювати. Це бізнес, звичайно, як перетворити, але це просто. й
2223532
Незважаючи на свій статус як бездомний чоловік, Анатолій рідко конфліктує з поліцією, але навіть спілкується: «Управління не турбується. Якщо ви не робите нічого, то не звертайте увагу. Якщо ви не отримуєте насильницькі, ви не одягнете, ви не будете п'яні, вони не піклуються. Не торкайтеся, і ви не торкаєтеся. Що ж, якщо ви лежите, то це займе.
У роботі «чорних» ріелторів він не мав шанс зустрітися: «Я ніколи не зустрів таку людину, почула його, але я не бачив жодної людини, яка постраждала від них». Я не знаю всіх, як це. Більше сім'ї викидають на вулиці. й
Покарана мрія бездомних Анатолія полягає в тому, щоб потрапити в нутрію будинку: «Ми повинні десь визначитися». Я збираю всі документи, я спробую. Режисер дуже корисний: він каже, що ми спробуємо знову, так як перший раз не вдалося.