ССР

Факти про кращий танкер СРСР

7 січня 1911 р. Зіновий Колобанов народився - радянський танкер-як, командир компанії великогабаритних танків і всього іншого героя Великої Вітчизняної війни, який не отримав відзнаки, ані при його житті. 20 серпня 1941 р. екіпаж КВ-1 знищив 22 ворожих танків в одній битві. Ця битва визнана експертами як унікальною в історії військових.

1,1 км Головне подвиг його життєздатного танкера зроблене в серпні 1941 р.

19 серпня в м. Красногвардійськ (Гатчина). Командир сам вибрав позицію автомагістралі, що проходить через болоти. Коли колона німецьких танків була повністю видима, він замовив перших і останніх двох транспортних засобів, щоб збитися, а потім знімати всі 22 німецьких PzKpfw IV (Pantserkampfwagen IV, також відомий як T-IV в СРСР).

По закінченню бою його компанія повідомила про руйнування 43 ворожих танків. Після бою екіпаж Колобанов налічував 156 хітів німецьких оболонок.

Ця битва не має аналогів у світовій історії та підтверджує тактичний геній та військового удачі Зінового Григоріявіча. Він сказав, що я часто запитав, це страшно? Але я, військовий, замовив стояти на смерть. Це означає, що ворог може переходити лише через мої позиції, коли я не живий. Я приймав замовлення на виконання, і я більше не мав ніяких «гарів» і не могла виникати. й

2. Колобанов взяв участь у радянсько-фінансовій війні 1939-1940 р., де його КВ-1 пішов з кордону до Виборгу.

На початку березня 1940 р. він отримав Золоту Зірку та орден Леніна, а також був присуджений надзвичайний звання капітана. Але для братства своїх підлеглих з фінськими військовослужбовцями після підписання Московського мирного договору від 12 березня 1940 року він був позбавлений як титулу, так і премії.

3. У 3 липня 1941 р. У перший танковий підрозділ Колобанов вийшов з запасу.

Він був призначений для захисту Ленінградського кордону з назами, сам танкіст був радий цим поворотом долі, так як він мав особливий тепло ставлення до міста на річці Нева з моменту його обслуговування в Ленінградському військовому окрузі. Як сказав він: «Сінці я вже мав бойовий досвід – Я пройшов через цілу Фінську і спалював три рази в резервуарі, я був нагороджений командиром Старлі і призначеної компанії. й

4. У У вересні 1941 року Колобанов був серйозно поранений і ризикований життєздатність.

«Це сталося 21 вересня. Ніч. кладовище в Пушкіні. У нас з'явився Gesamites, там вони привозили боєприпаси. Я не пам'ятаю з машини, раптом сльоза, я підійшов в повітря і відкинув. Я не втратив свідомість, я спробував рухатися. Але як я вийшов, я не пам'ятаю, герой згадав.

Стан госпітальних записів: «Спломні ураження голови та хребта». Протидія головного мозку та спинного мозку. У 1943 і 1944 рр. Тоді він отримав і може тільки пройти з палицею.

«Для деяких причин я переконався, що я не вмираю. Але він був судом. Моє ціле тіло ходило, мій голова був струнким. Він знову попросив приєднатися до рідної армії. Звісно, Велике щастя: тут ми йдемо. Він зробив. Моя друзі розумів мене і допомогли мені. Дякую. Я можу тільки сказати, що я по-добрій причині: з часом мій танковий батальйон був визнаний кращим в армії, командир подав мені персоналізовану мисливську гвинтівку, Колобанов сказав гордо після війни.

5. Умань Після того, як Колобанов просить підлогу на військово-історичній конференції.

Він розповів про роль танкових платонів в оборонній боротьбі і про його успішний приклад. Наступний доповідач, що виникає до подіуму, розсмоктується і сказав, що образливі слова до зали: «Ви – фольга, Колобанов! Для знищення 22 танків в одній битві не було такого. Не вдалося.

Підтримуючи хвилювання, Зіньовий Григорійович подав у президії жовтий лист передньої газети, який описав героїчну подвиг. В цілому, хто привели конференцію, побігли текстом, підвели спікера до нього і замовив: «Читати так, щоб весь зал чує!»

6. Жнівень Усі члени екіпажу танку, які беруть участь у легендарній танковій битві біля Гатчини, були введені командиром Погодного полку на звання Героїв Радянського Союзу, але ніхто не був присудженим титулом.

й