Радянський кіно "Чарівники"

Я презентую вам цікаві факти з історії створення цього красивого фільму, який не менш цікавий, ніж сам фільм. 1. Музика «Візарди» була випущена на екранах країни наприкінці грудня 1982 року. І хоча після прем'єри критики не чекали нічого хорошого для фільму – наприклад, у газеті «Трюд» в 1983 році написав, що «чуття великого задоволення, глибокий слід пам'яті прем'єри не залишав» – це картина міцно введена в наш новорічний «телебачення».

На підставі книги братів Стрігацького «Понеділок починається в суботу», сценарій розповідає про те, що любов може працювати дива. В Інституті «НУІНУ» (науковий універсальний інститут неординарних послуг) відварювальну бурючу роботу по виготовленню магії. Презентація винаходу запланована 31 грудня, Новорічна ніч. А потім опоненти директора інституту, за їхніми цілями, вступають в гру.

2,2 км До речі, інтер'єр NUINU був знятий в будівлі телевізійного центру Останкіно. Режисер фільму Костянтин Бромберг колись втратив в ньому і потрапився в частину будівлі, де він знайшов восьмиспанський мармуровий сходи з мозаїкою і смальтом, який, як він пізніше дізнався, всі забули. Банкетний зал, де відбулася фінальна сцена фільму «Суздаль» та туристичний комплекс «Турцентр». Будинок, де Альона мешкав у місті Пущіно. Є епізод у фільмі - коли Альона мухає на двокамерному помаді, вона пролетіла біля будівлі "НУІНУ", і він був показаний зовні. Незважаючи на те, що ця будівля схожа на готель Союз з рульовим дахом, в реальності готель Союз не має відчутного даху. Здійснено комбіновані зйомки: вони приймали будівлю готелю Союзь та «зведеного» будівлі ГТК «Турцентр» Я повинен сказати, що гібрид вийшов дуже успішним.

3. У Видовищна сцена поїздки трьох коней через зимовий ліс вирішив стріляти в московському ботанічному саду, який вдало доповнить легендарний музичний епізод «Три білі коні».

4. У У ранні дні фільм був знятий без основного персонажа. У всіх сценах, де сяючі три забіги, характер Еммануеля Віторгана грає трубку, а сестра Ваня (Alexander Abdulov) весело співає «Три білі коні», Абдулова замінює подвійний. У період згортання Іваном. Проблемою було те, що Абдулова відмовилася затвердити телеобміни, які раніше відхиляли Михайла Боярського. В кінці Абдулов зумів погодитися, але виявилося, що крім роботи в театрі він порушував в чотири фільми одночасно. «Я можу тільки стріляти вночі. й

5. Умань Заслужений співробітник Інституту НУІНУ, завідувач лабораторії абсолютних сюрпризів, досвідчений і спокусливий сорбет Аленушка Олександр Яковлев. На початку фільму вона показана як своєрідна і симпатична дівчина, яка згодом перетворилася в безсердно і розрахувала кар’єрист через ревнощі Шемаханської і сутаневих інтригій. Її книжковий прототип може бути відьмом Стелла (понеділок починається в суботу). Незважаючи на слова режисера Бромберга на самому початку зйомок: «Відьма вона відіграє, але Аліоновушка малоймовірно» (стратегія мала дуже своєрідний характер), Аліоновушка, яка виступала Яковлевою, нездатною і переконливою. А з Абдуловом, актриса отримала відмінно, тому для них було легко грати в симпатію для одного.

р.

6. Жнівень Сестра головного персонажа Ваня, Ніна Пухова була відіграна Алла Гаїда. «Мої батьки нічого не робили з кінотеатром», - сказав Анна. Як звичайно, я прийшов з друзями до художньої школи в Палаці Піонерів, жінка прийшла до нас, запитала, якщо ми хотіли діяти в кіно. Я не отримав тесту. Я не хочу сказати текст про те, що я погана дівчина і не навчаюся добре, тому що я завжди був відповідальним студентом. Але я дійсно хотів бути в кіно, і я тягнути себе разом.

7. Про нас Ідея білого костюма, в якому Олександр Абдулов збивається (майстерня «Особливе те, що костюм сідає»), запозичена з фільму «Січень нічний вік» (1977). У цьому фільмі з'явився той самий костюм до основного персонажа Джона Траепа.

8. У За роль директора Інституту Шемаханської намагалася і Наталя Гундарєва, а Аліса Фундлих, але відігравала ревній магії першої величини Катерини Василєва. Характер Шемаханської не має прототипу книги, її зображення було створене авторами фільму як синтез зображень середньовічних сорбцій, а в той же час він широко пов'язаний з зображенням Людмила Прокофіївна Калугіна (Офісний роман). Прізвище, ймовірно, приймається з Пушкінської казки Золотого Кокереля (Шахань Королева).

9. Навігація Заступник директора Інституту НУІНУ, головний антагоніст фільму Аполлон сатанєв з бездоганним відтворив Валентин Гафт. Сатан – інтригуер і opportunist, намагаючись зануритися Аліона і «сидити» Шемахан перед комісією напередодні Нового року. Зауважити, що по всій картині Сатані не виконує ніяких магічних дій на власній і, можливо, навіть не розуміє нічого про магію - він навіть не може пройти через стіну після Іванаушки. Але він став задовільним образом розумного адміністратора, кар’єриста та «офіційного з науки», який опинився у неправильному місці та займав його особисті справи за рахунок роботи.

10. На множині стосунки між Олександрою Яковлевою та Валентином Гафтом були надзвичайно напружені: актор був анотований надмірно довгий процес макіяжу Яковлева, іноді вона була плутати в тексті. Одного разу вона знову забуває текст і Гафт, ніколи не перестаючи грати Сатанев, захопивши її шиєю. Актор став настільки сердитися, що він ледве занурився до продовження зйомки. Але він був тільки відокремлений від Яковлеви, а потім вони зібралися разом в установці.

11. Семион Фарада згадує, що його роль була задумана як епізодична - гість з півдня з чотирма фразами. А актор зробив свою роль. Наприклад, він придумав зовнішній вигляд відбитків, коли його герой втратив у лабіринтів коридору. У кадрі він дав фразу: «Год, я втратив вагу». фраза: рїсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚р°с‚рѕс‚р°с‚рёрѕс‚рѕс‚рѕс‚р°с‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс

12. Михайло Светін (comrade Bryl), Абдулов і Віторган співають свої пісні в фільмі (за винятком Serenade "... Вистачить, одна інтонація досить гасити полум'я до неба!). Але для Яковлева та Асимова санга, відповідно, Ірина Отьєва, Ольга Рождестевенська та Лариса Долина.

13.00 р. Джордж Вітсін озвучив кішка Василь. Тим не менш, в остаточному редагуванні цензура вирізати майже всю роль кота, залишилося тільки два слова: «Гум!» і «Гуррах!». Вініцин був жахливим. До речі, 18 тварин були слухані за роль кішки. Вони дали сметану і дивилися для виразів обличчя. Більш виразний кішка спонтанна і лизати, тим більше шансів він мав отримати роль.

-img13---

Джерело: p-i-f.livejournal.com