Найбільший басейн в СРСР і один з найбільших басейнів у світі

Це був найбільший басейн в СРСР і один з найбільших в світі в той час. Він впровадив принципово нову концепцію відпочинку на воді, коли доріжок басейну були тільки в невеликому сегменті, а решта простору була доступна для плавання по всій території. Будівля басейну на місці собору Христа Спасителя зведений в 30-ті роки почалося в 1958 році і в 1960 році басейн отримав перші відвідувачі. Новий спортивний заклад швидко став улюбленим місцем для Мусковітів, де вони можуть розслабитися і грати в спорт. Басейн працював цілий рік, навіть взимку ви можете побачити плавання в ньому.

р.

Старт будівництва палацу радянських народів. Фото з 1930-х...

р.

Палац ніколи не був побудований...

Тепер час для захоплюючої історії. Ви, ймовірно, всі знають, що є море під Москву. На глибині 1000 – 1400 м. Так, коли був побудований відомий басейн Москви, ідея була заповнювати басейн з цією морською водою, але з якоїсь причини це не сталося.

Москва має досвід буріння свердловин на море. Промбарводської траси Міністерства Монтажно-Спеціальних будівельних робіт СРСР. Один з свердловин знаходиться на московському м'ясному заводі, на вул. Талалічіна. На вулиці Талалічіна є ще одне - на бальнеологічному лікарні. Дорохова, Моніно, Архангельська та інші. У воєнний час сіль видобувається з цих вод, коли шлях до оригінальних соляно-минних територій відрізався ворогом.

Про це, директор Московського басіна, І.С. Стопані, на власний ризик, почав буріння на місці, де стоїть пам'ятник Цару. Лома пішов 70 метрів. І незалежно від того, як ви проходите, через паркан буріння є твердим матом. Я дивлю те, що відбувається. Свердла говорять, що кришка холостки постійно забита чимось і не дає вам працювати, необхідно підняти інструмент на поверхню. Він взяв цю «зіткну» в руки, виявився для того, щоб бути шматком нерегулярної форми металу з характерним блиском на пилці. Імовірно, він був сплавом свинцю і наливається в свердловини під час будівництва храму в 1839 році. Який фундамент, елементи якого пішли до 70 метрів.

р.

Але назад до бурових робіт сучасності. У день прийшов, коли ткацький верстат повинен бути замінений бурильною установкою, щоб піти близько 1650 метрів. За виконану роботу бурильні апарати поставили вексель до спортивного комітету Москви, майже рівний його річний бюджет. І справа вішати в суді. Результатом було те, що свердловина була замочена відповідно до встановлених норм. ?

р.

Вперше після його відкриття були ромби в Москві, які люди часто поросли в ній. Особливо взимку. На церковному майданчику діяло певна сотня «помічників», що об’єднує спорудження «гіантного шпинделя». Як це відповідає дійсності не відомо. Надзвичайно інша міська легенда.

Московський басейн мав круглу форму, поділений на кілька секторів, з кімнатами для чоловіків і жінок. Також був спортивний сектор з окремим входом і відсутністю доступу до загальногалузевих секторів. У спортивному секторі була вежа з різним рівнем висоти для дайвінгу, сауни та пари.

3610Р. 4200Р.

Для купання в басейні Москва не потрібно сертифікату від лікаря. Квитки продаються в касі квитка біля виходу метро Кропоткінська. У басейні здаються купальники, комбінезони, тапочки, ковпачки, фліппери, маски і дайвінг труби. Для дезінфекції води використовуються різні дезінфікуючі засоби. Медичний персонал басейну Москва строго відстежував санітарний стан води, плаває і душові кабіни.

Для всіх 33 років існування басейну «Москва» санітарно-епідемічна станція ніколи не дала претензій до якості води. Вода басейну не тільки пропущена через піщані фільтри, але і хлоровані. Підприємець постійно експлуатував власну лабораторію, підбір води здійснюється кожні три години (і щотижневі зразки вибрали санітарну епідемію).

р.

У перші десять років бактерицидні рослини опромінюють воду з ультрафіолетним світлом входили в цикл очищення води (проточні кварцові лампи ПРК-7 на 1,0 кВт). Дослідження показали, що цикл очищення води може здійснюватися без них, якість води не страждає.

Історія очей: «Я працював в неповний робочий день в басейні як годинниковик». Щодня ми взяли воду для аналізу. Вода була хлорова і мідна сірка. Я прокинувся протягом 5 років і не вловив інфекції, коли вода почала цвісти, вони подрібнюють воду і очищають дно. У ванній кімнаті є кращий шанс зловити інфекції. У нас є багато дітей, які навчаються плавання. Тренери вийшли з ДССС і вибирають найбільш перспективні. ?

Студентський жарт - закон Архімєдеса для московського басейну: Корпус занурився в воду Бассіна «Москва» переносить ще одне тіло з води.

"Я пам'ятаю, що не завжди очистився вчасно, і один раз довелося купатися з водоростями (зеленими, які були днище і стінки басейну покриваються)." До басейну були лавки, і багато людей, починаючи з квітня, не тільки можна купити, але і засмагати, сидячи на цих лавках. Я також пам'ятаю, що в останні роки цей басейн був щось схожий на «диско», там були або нічні або просто вечірні сеанси, з гучною музикою і яскравим підсвічуванням.

1968. Примітка: більшість площі басейну «Москва» у тих років була закрита для плавання (зображений зліва). Це пов'язано з тим, що на глибині 2.40 метрів дуже погано видно дно. Особливо взимку, коли була сильною парою над водою, але тут дно переросли зеленими водоростями. Нездатність була поганою і важко було бачити чоловіка, що миється внизу. Кілька років пройде – глибина буде залити бетоном, чаша підійде до рівня 1.85 м, а всю площу басейну знову буде доступна для плавання.

Басейн відкритий цілий рік, навіть взимку. Температура води підтримується штучним опаленням. «Зима я пам'ятаю, вона була страшна, щоб подивитися з землі на «краці» розбризку в 20-градусний заморозок в парових клубах». Але я пішов не раз на зиму. Вода була теплою, вона не була холодною. Але нам довелося зануритися часто, тому що волосся почали крити льодом.

Басейн мав таку величезну площу випаровування водної поверхні, яка викликає корозію в сусідніх будівлях. Це особливо проявляється взимку, коли стінка пари постійно стояв по всій конструкції. Басейн був розташований навпроти Пушкінського музею, останній скаржав, що таке сусідство зіпсує експонати в ньому.

Це дитяча лазня («сплайсер») на боці четвертого (менського) павільйону московського басейну. Температура тут підтримується на 32-34 градусів.

3610Р. 4200Р.

779172р.

р.

Центральний басейн "Москва" припинив операції на чотири роки до його знесення. У 1991 році ціни на спекотну, холодну воду та електрику неочищені, а витрати на обслуговування стали некомерційними. Для більш ніж 3 років чаша басейну стояв без води, що призвело до деформації температурних швів. Високопрофесійна мережа трубопроводів.

Зняття бетонної подушки басейну, будівельники знайшли величезні риси (збиті з сміттям і затоплені підземними водами, що залишилися від опор палацу радянських народів).

р.

Історія очей: «Коли бетонна основа палацу радянських народів була очищена, невелика коричнева машина була привезена для вивчення основного грунту. А коли буровий інструмент був видалений, фонтан водозбору з отвору до висоти 10-15 см. Коли я прийшов на будівельну ділянку, який день, отвір було з'єднано з дерев'яним корком. І так в декількох місцях. Навіть перед початком будівництва ми прогнозували сильну підтримку фундаменту з ґрунтовою водою, це не тільки підкладний зліт Chertory, введений в трубу (це підкладка, тобто не входить до колектора). На Волхонці зареєстровано інший напрямок - з Музею образотворчого мистецтва. /--- Раніше я думав, що було б дуже важко пропустити бетон, оскільки для нього було розроблено цемент ДС. Але свердлити настінний інструмент легко зшивається через базовий масив. До мого сюрпризу головний інженер з будівництва відповів, що бетон може бути добре, але якість піску залишається набагато краще.

Джерело: zyalt.livejournal.com