Що таке книга «77 Днів лютого»?

Ювілей старту повномасштабної війни в Україні. На початку ранку українці почали прокидати вибухи та тривожні дзвінки від родичів. «Зроби, війна розпочалася!» Я не вірю, що це можливо до останнього дня. Але більшість українців підсвідомо знали, що рано чи пізно Росія атакує. І вона зробила.

Ми живемо в той час, коли рефлексія на досвіді приходить в даний момент. І це, де мистецтво допомагає багато. Що я маю на увазі, ви дізнаєтеся в нашій статті.

Сьогодні Я хочу розповісти вам про книгу, яка повинна прочитати не тільки кожен українець, але і кожен іноземець. Це збір звітів, написаних журналістами з 23 лютого та 9 травня. Ці дати є святими для Росії. Вони відіграють важливу роль у військовій ідеології Росії.

Книга називається «77 Днів скорботи», що російською мовою означає 77 днів лютого. Але насправді це було 365 днів з того, що страшний зимовий місяць. Час припинив і люди застрягають в ньому. І неважливо, як розвивається життя українців, кожен з них розуміє ціну, яку ви повинні платити просто жити.

Книга описує історію російсько-української війни через призму оповідань простих людей. Це мешканці передових територій, люди, які пережили бомбардування та окупацію, визволення та евакуація. Це оповідання волонтерів, присвячених військовим.

Опитування подій першої 77 днів повномасштабної війни журналісти вміло поєднали принцип документальної та авторської суб’єктивності у своїй звітності. З думки, що все написане відбулося в реальності, волосся стає на кінець.

Одна з оповідань цієї книги я пам'ятаю більшість. Хочу поділитися з вами своїм коротким інтелектом і чітко показати, що українці відчувають себе досвідченими і все одно переживають через несправність росіян.

16 березня 2022 р. На Київщині є активні битви. росіяни хочуть охопити столицю, здійснюючи контроль Бутчу, Гостомель і Ірпін.

Людина, яка мешкала в підвалі супермаркету Вишгорода на третій тиждень дізнається, що далекий родич своєї дружини ув'язнений у власній квартирі в Ірпені. Володимир Андрєвіч Сірік – 73 років. Він відмовився від нього, заблокував його в квартирі і залишив ключ двері під матом. Гранпа повинна бути збережена. Але як ви робите, якщо російські війська постійно обстріляли Ірпінь?

Завдяки одній дівчатам з підвалу в супермаркеті вдалося вийти на чоловіка, який займається евакуацією. 28-річний Павел Німецька — інструктор у сапперському корпусі Фонду «повернути живу». Він є ветераном російсько-української війни, яка почалася в 2014 році.

При навчанні імпровізованого діда людина обіцяє зробити все можливе, щоб врятувати його. У кварталі, де живе Володимир Андрєвіч. Він не зупинився.

Не вдалося отримати через мій дід на перший день. Ми вирішили знову піти. У цей час вони змінили автомобіль більш маневреним, і зуміли дістатися до правильного будинку. Ключ до квартири дійсно кладуть під мат. Pasha знайшов Дідусь голий. Він кладав під ковдру і був повністю неорієнтований в космосі. Ви можете побачити, що він не з'ївся.

Владимир Андрєевич не відразу ж зробив контакт. Але Паша наполягав, що потрібно евакуювати. Помітив відкрити книгу на столі. "Читання допомагає мені не боятися, - пояснюється старша людина. Увімкніть зуби, Павло виконував своїх дідів з дому в руках, кладуть його в машині і повернулися до квартири на інвалідний візок.

Володимир Андрєевич був привезений до приватної хоспіси у Вишгороді. Через кілька місяців, Паша відвідав діда. Він не визнав його першим. А потім у них була дуже тепла розмова. Стара людина почала пам'ятати свою молодь і подякувати своєму співслужінні.

Про Поль Німецьку в соцмережах написав навіть Залужний. "Я вірю, що ви можете зберегти, коли ви можете. Війна показує, що все швидко змінюється. Сьогодні ви можете допомогти, і завтра ви можете бути в місці когось, хто потребує цієї допомоги.

Сьогодні, 24 лютого, 2023 р., ювілей старту повномасштабної війни в Україні. Не знаю, як довго він прослужить. Але ми впевнені, як це закінчиться. Швидка перемога для України!