55
4 Таємниці Михайла Ломоносова
Школа підручників, які розповідають про наукові праці великого російського вченого Михайлоа Васильовича Ломоносова (1711-1765), пише про свою дивовижну долю: сина простого селянина стала академіком тільки тому, що він прагнув досягти знань! Чи достатньо для селянина в серф Росія, щоб зробити таку неймовірну кар’єру?
Багато людей думають, що щось нечисте тут - і, ймовірно, це тому ми часто чуємо думку, що Михайло Ломоносов був сином Цара Петра І.
Дійсно, Пітер Я неодноразово відвідував Архангельську, працював простою столяром на заводі Баженова. І був цей верфі біля Куррострова, де народився майбутній великий вчений. Свідомість непристойно з'єднує назви царя і селянина, тому що здавалося б легше пояснити дивовижні таємниці біографія Михайла Ломоносова. Ці головоломки не легко.
Перша таємниця.
Василь Ломоносов був вихованцем ранньою і живою на садибі його дядько. У інвентарі 1710 р. він був відзначений поганим 30-річним холостом; в той же рік він одружився дочкою Просвірні Олена Івановна Сівкова. У листопаді 1711 р. сина Михайла народилася. Цікаво, що за запасом 1722 року десять років пізніше Василь став найбагатшим людиною в Архангельській області: він мав велику нерухомість, рибалка, рибний ставок, найбільший двомасовий корабель в Архангельську за 90 тонн. Це судно вартість 500 рублів, гроші величезний! Як йому вдалося заробити таке багатство? й
Друга таємниця.
Мати Михаїла помер, коли він був 9. Василь одружився двічі, але він не був більше синів. Тим не менш, він був дуже суворим до сина, часто б'є його, і Михайло відповідав батькам зі схожими почуттями. Про себе писав Ломоносов: «Мій батько і мама залишили мене байдужими». . . ?
Складання слів! Після всього, в реальності, син сам відмовився від батька і сім'ї і в грудні 1730 року з поїздом пішов до Москви. Ґоне є єдиним спадкоємцем найбагатшого промисловця Архангельського! Чому ви порушили з батьками? Чи є це просто 'evil stepmother'? Вони ніколи не побачили один знову, і вони були назавжди відокремлені. У Москві за три пені в день, і його батько, пожертвував величезні на той час гроші на будівництво церкви і блювотні рухи на деякі невідомі гріхи, не відправив його копійки.
Третя таємниця.
Указ Священного Синоду 7 червня 1723 р. суворо заборонений прийом селянських дітей до Московської слов’янсько-грецької академії. І незважаючи на цю заборону, Михайло був прийнятий до неї в 1731 році! Правда, він зв'язався і назвав себе благородним сином, але керівництво Академії теж не було простихтонів, вони швидко перевірили все і, звичайно, виявляли страшне сприйняття в той час. Здавалося б, Ломоносова повинна бути безглуздою від Академії! Ні, він був зарахований як студент з зарплатою (і відповідно до сучасних концепцій - зі стипендією) від 10 рублів на рік. Питання про те, чому михаїл не лікував, коли виявлявся прийом? й
А потім – ще більше дивовижних: простий селян і «люд». Михайло відправляється з Москви до Санкт-Петербурга, де 1736 р. Кабінет Міністрів Росії затверджує свою кандиденцію разом з двома благородними дітьми на тривалій поїздці за кордоном - до Англії, Голландії та Франції - «дивитися найвідоміші хімічні лабораторії».
Четверта таємниця.
Батько Ломоносова загинув в 1741 році на невідомому острові після суднової частини. У цьому ж році Михайло мав страшне бачення мрії на кораблі, як він повернувся з Німеччини до Росії. Він сказав Архангельську, де шукати відсутнього батька. Помори пливли на острів, знайшли тіло Василя Ломоносова і заховали його. . й
Висновок.
Ломоносов буквально ідолізовані Петро І, присвячуючи йому оди, створив унікальний мозаїчний живопис «Полтавська битва», де головний герой Цар Петро І в передмісті мозаїки. Є прекрасний мозаїчний портрет Петра І, також створений Ломоносовим. Він сказав: «Якщо є людина, як Бог, згідно з нашою концепцією, щоб знайти, крім Петра Великого, я не знайде його. й
Можливо, рум'яна ярмарок? Так багато міфів, збігає... Чи є вони випадково?
Давайте стикатися з ним: незалежно від того, як спокусити цю версію, Петро не мав прямого відношення до народження Михайла Ломоносова. Дійсно, він був в Архангельську тричі, але в 1693, 1694 і 1702. Новий рік 1711 зустрів цар в Санкт-Петербурзі, 17 січня він залишив на Москву, де він залишився до весілля з Катериною 16 березня 1711 року.
У 1986 році був виготовлений чудовий фільм «Михайло Ломоносов», який, я думаю, є просто обов’язковим для молодшого покоління.
Джерело: nlo-mir.ru
Джерело: /users/1080