344
Camino de Santiago: Мрія Піхва
Ми маємо колегу, відсутній на роботі. Одного разу, серед рутальне офісне повсякденне життя, серед людей, які не дуже уважні один одному, хвиля пройшла. Один бійець пішов на три тижні. Привіт? Живий? Відпустка? Невірно веселий відпочинок на місяць! Після 35 днів вона повернула всю людину, з горінням очей і мільйоном більше відданих думок в її голові. Таких офлайнерів дуже рідкісні в рядку рутинних синьо-коларних відпусток, які змусили мене ближче дивитися на неї і слухати її історію.
Іспанія. Шлях Святого Джеймса. Каміно де Сантьяго. Французький маршрут з Пиренів на західний кінчик країни. Пільговий маршрут з тисячолітньою історією. У всьому світі є 200 000 шкіл з усього світу. Завершення третього найважливішого міцного права православної віри, місто Сантьяго де Компостела. Але що про мене, глибоко ненадійна людина? Що можна знайти? І я хочу піти там, хоча я надихнув неконвенційними, іноді божевільними ідеями?
Виклик. 800 км від велосипеда над грубою місцевості в обмежений час. Щоденне подолання, викликаючи себе і навколишню реальність. Погляд, що все частіше складно зробити в рутинці 21 століття. Підвищення самовіддачості та поваги. Зателефонуйте.
Історично-культурна спадщина. Шлях проходить один з найбільш значущих, культичних місць в історії країни, в контакті з одним з найстаріших і найцінніших культурних пам'яток. Проходячи спокійні дороги, ви познайомитеся з оригінальною Іспанії, з такими різними і одночасно схожими людьми, традиціями. Якщо ви ніколи не знайдете себе в рамках звичного відпочинку, ви отримаєте дивовижну можливість побачити реальне життя країни. Не дивлячись на литі фасади столиці, спілкуйтеся з реальними місцевими містами, див. життя без прикраси, тому дивовижна по всій чотири провінції.
Єдність з природою. Більшість способів – це захоплення в природній краси цього світу, за рідкісними інтерсперсами міст і пам'яток. насичене повітря хвойного лісу. Яскравість полів затоплена середнім сонцем. Геометричний холодильник евкаліптових решіток. Казкові вигини лісів Галичини.
З повагою, Такий рідкісний шанс зупинитися. Дивитися або всередині себе. Уміння чути себе, щоб бути самотніми, не відволікаючись від звичайних фусів, цілей, термінів, стратегій та інших настоянок. Або, можливо, не, просто насолоджуючись прогулянку навушниками в вухах.
Зустрічі, знайомства, друзі. Дивовижні історії. Потужність місця. Енергія людей, які залишили частину себе тут. Енергія тих, хто ви випадково п'є каву, поділитися склянкою вина на вечері або спробувати місцевий твердий напій. Вже другий раз в житті, але зустрінеться з старими і цінними друзями. Енергоефективність тих, хто, не знаючи вас, готові відкрити і допомогти вам, готові щиро поділитися своїми успіхами з вами, незалежно від того, наскільки крихітні і незначні. Енергетика тих, хто вітає вас з аплазією просто за те, що ви раніше зустрілися один з посміхаючими на шляху; ті, хто співає вас піснями в розбитому росіяні, просто тому що ви сховате разом в одному з сирітків; тих, хто може спокійно сидіти в самому центрі ніде, розтягувати свої напружені ноги і дати один одному найбільш уважний вигляд і справжній інтерес.
Навіть за діагностику, як мені, досить їздити велосипед вперше в травні. І в серпні йдуть на мрію... Щоб повністю насолодитися цим маршрутом, потрібно стати справжньою палом. Ви можете отримати зібраний компостела (сертифікат проходу шляху) тільки шляхом проходження шляху в одному з трьох способів: на нозі, на велосипеді, на донеці. Під ключ, звичайно, приваблює багато. З обмеженим часом ми вибираємо більш стандартний варіант.
Абсолютно новачкам не тільки в велосипеді, але і в велосипеді в цілому, ми охоплюємо 550 км від велосипеда в центральній частині Іспанії. Пампона – Логроньо – Бургос – Леон – Сантьяго де Компостела. Висота до 700 метрів. Alto del Perdon, Cruz de Ferro, O Cebreiro.
За перший раз в нашому житті ми відмовляємося від зайвих готелів, щоб зацікавити всю чарівність способу. Ночівля в альбергах (селери для паломорів, хостели на шляху) на 10, іноді навіть 5 євро на людину. Перший досвід сну в загальній кімнаті, на двоярусних ліжках, як і в дитинстві. Перші на відпочинок, корисні тільки один раз. Перший досвід самотності у великому натовпі людей. При втоминні до екстремальних, ви знаходитесь в центрі бублінгу потоку людей, по суті, огороджуються від неї. У зв’язку з слабкістю духу ми не можемо відмовитися від спокуси провести ніч в Парадорі, захопивши в кінофільмі «Шлях» в місті Леон. Однак, при першій зупинці ми вирішили, що навіть Парадор не здатний захопити всю чарівність альберги, тому знімаємо друге бронювання в Головному Парадорі в точці нашої обробки в Сантьяго-де-Компостела.
За перший раз в моєму житті я збираюся відмовитися від меню ресторану на відпочинок. Надаючи всю чарівність життя паломництва, ми їсти тільки Menu del dia. Салат, гарячий, десерт і пляшка вина для двох за 10 євро також хороший бонус до нашого бюджету.
Пампона. Невелике, енергійне місто. Місто, що працює з бульбами, Сан Фермін, томатними битвами. Стартовий пункт для багатьох туристів, які пропускають Піроли між Францією і Іспанія. Початок двотижневого пантоміме театру. Ми не говоримо іспанською мовою, не будемо говорити англійською мовою. Починається пригода!
Чоловік повинен потіти, вперше пояснивши бармайдану, що він пристрасно бажані яйця для сніданку замість піхосу, представлених в асортименті. Затриманий діалог між глухим і матовим, коли кожен говорить свою мову і крім жестів, не може зрозуміти один одного. Кактлінг, муфта крильця і укладання курячого яйця, що проводиться чоловіком протягом декількох хвилин, дивилися з великим інтересом, перш за бармаїдом, а потім всім співробітникам, які вона називається. Я все ще думаю, що вони були так натхненні грою чоловіка, що вони просто насолоджувалися процесом, не поспішаючи зупинити його?
Несподівана інструкція. Місцевий дід, схоже, він 60. Непристойні особливості: непристойний стрибок на велосипеді, а нездатне бажання взяти нас з маршруту. 1,5 години з ним на зворотних дорогах. Ми розуміємо, що ми не можемо виходити з цієї дикості. Натискання і облизування губ, з якими подаються дідові акомпанії, що дивляться на нас, призводить до того, що він не хоче нас вийти. Може бути місцевий канібал. А повний пакет томатів, які він постійно виїжджає і пелюстка є гарнір для свіжої людини?
Кричуща, що ми постійно позаду. Disapproval переглядів і сердитися tirades
Іспанська, відносно ніг. Що про ніжки? Ви думаєте, що я їзда мій мега-коло велосипед сповільнився на пагорбі, ніж він був їздити велосипедом без перемикача швидкості. Може бути, він має обід на графіку, і це робить його щасливим.
В час і навпіл ми можемо практично зробити друзів. Яка любов між жертвою і маніаком. Нарешті, ми випустили, посипавши нас духами діда для добрих, і, слухаючи нову порцію змащування і лебідки, вони явно з феромонами, і ми обіцяємо щось унікальне ввечері.
І в черговий ранок в нашому альберзі ми познайомимося з жінкою з розбитою ніжкою, яка закінчувала каміном на велосипеді і пішли в лікарню. Через кілька днів, ще один місцевий сказав нам, що мій дід буквально врятував нас. Виставляючи Паплона на 15.30 з нашим рівнем підготовки та відмінністю висоти на Пік Пердо, ми проведемо ніч в горах. Так що я повинен сказати подяку вам до керівництва. й
р.
Fuente del Irache. Найвідоміший місце в виноградниках Bodegas del Irache. Фонтан, в якому можна скуштувати спрагу водою або вином безкоштовно. Переміщення вантажів, незважаючи на те, що ми маємо суворе обмеження ваги. Але ви не можете проти природи, вода повинна бути залита по всій території і на найближчі кілька годин для підтримки запасів рідини в організмі тільки завдяки подаруванню вина.
Villamayor de Monjardín. Місце для тестування лімітів, можливість прийняття несподіваних рішень. 17 годин, виїжджаючи по сусідству з думкою про останні 3 км і 30 хвилин, відокремивши нас від відпочинку і ночівлі. Ми усвідомлюємо, що ці 3 км ми повинні подолати... точно піднімаючи пік, про який жартує весь день. Саркасм долі.
Ми приїжджаємо в село 18.30. Втома Елліша, голод, щоб зачепити руки. Загальна нервова напруга. Бажання вбити перший супутник, потім кожна людина ви познайомитеся. Немає їжі. Немає місць. Як? Прості. Красивий. Невелике село втратило в горах. 2 альтанки зайняті мандрівниками, які, очевидно, прибули раніше. 1 кафе закрито, тому що гості Alberga подаються на окрему вечерю. Майже боротьба з рештою бармена над сендвічом. Щиро дякую за кров'ю, а фенцю безпліддя.
Пташина обрізка. Перші західні промені. Ідилл цього місця. І чорні хмари в моїй голові. Сплячий на асфальті без матраца у світлі спальний мішок? Але на асфальті він гумований. Холодна ніч +12? Але відмінне повітання голови, коли ми не маємо теплого одягу з нами, нехай тільки капелюхи. Чи прокине сонце на ранній стадії за відсутності навісу? Але сновидіння наради, коли ще немає.
Він був чоловіком, який наполягав на півгодинному відпочинку, вимушений / просуджений / просувний, щоб приїхати ще 13 км. Луккілі, це гора. 30 хвилин польоту і ми потрапляємо в останній вакантний альберга, останній запасний номер в наступному місті. . й
У в'їзді в Логроно. Неприємний і ненав'язливий аромат.
Наварет. Великий паз з супутником. Відділ майна. І чоловік кинув до синьої відстані. Перший вечір і найцікавіший діалог Альберга з німецькою жінкою:
- Ви замовляєте! Альон, на велосипеді. Ви знаєте, що це добре?
Ноп. Це перший раз, коли я його їсти. Я не знаю нічого про нього, я нічого не знаю. Що робити, якщо він ламається на шляху?
Я сидить і кине...
Ось де я впав.
Червоні гори Нагори, перевисаючи маленькі будинки. Недосвідчена російська мова, в той час, коли він не готовий:
- Чи ти Катя? Ваш чоловік шукає вас на в'їзді в місто.
Наречена на себе, за перші 20 км в житті повністю на власній і раді зустрічі з чоловіком, від того, що ви все ще не повинні пиляти самостійно. Давайте грати і зупинитися.
Азофра. Вино з содовою, коротким відпочинком в сійти і рішенням, щоб відірвати маршрут, візьміть погляд на точку інтересу, зазначену в інструкції. Картка на телефоні не завантажується. Ми не можемо перевірити додатковий пробіг, ми вирішили піти на все, добре, ми обов'язково подолаємо кілька додаткових кілометрів. Втілення вашої помилки відбувається швидко. Дорога завжди вгору. Повільний, нудний, виснажливий підйом. На вітрі посилюється і змінюється напрямок. Ведуться вітер в обличчя. Будівельна стійкість. Вітер стає міцним. Швидкість 6 км/год. 5 км/час Привід 1.5 годин... Недільний знак - до потрібного монастиря 11 км. Як далеко від дороги невідомо. На швидкості 4 км / год ми відключимо наші велосипеди і прогуляємось. Голова нарешті перетворюється на і ми приймаємо рішення про повернення до маршруту. вітер майже збиває мене вниз. Ми працюємо. Олеський голодний. Замкнено, сієста. Що відбувається позбавляє від здатності і бажання рухатися далі. Швидкість краплі до 3 км/год. Я готовий до падіння. Чоловік рулонів як велосипеди. Я можу ледь перемістити ноги, перекусаючи кожен дюймовий. Ми з міста, з міста, з космосу. Ми в будь-який час, в середині нескінченних полів і нетривалих переплетень доріг. Під висиханням сонця. Побачити? Монотонна прогулянка з ногами без підйому очей від дороги. Несподівана лінія. Стоп. Осінь. 30 хвилин, щоб зупинити гоління кінцівок. Знайдено в сумку триденний фут (Іспанська ковбаса, спочатку має специфічний запах брудучих шкарпеток). Фует гризу з нами, в спеку, на сонці. Боротьба з чоловіком за останній шматочок відсутньої ковбаси. Жир м'які м'ясні сливи в порожній живіт. Немає рекуперації. Наша спрямованість на землю ніколи не надходить. Але немає, ми не зможемо спати в лісі.
А потім... Крім того, ми знову збережені Заповіддю, що більше, ніж раз порятунку Каміно. 200 метрів після того, як наша зупинка, дорога різко обертається і починається довгий ніжний спуск. Малі міста і села. У 40 хвилин довгоочікувана нагорода. Санто-Домінго-де-ла-Кальца.
Villafranca Монтес-Ока. Прихильник оповідань страшно про крутий прохід, який в будь-якому випадку не можна бурити ввечері, обов'язково тільки вранці. А вони подарували собі гарну вечерю і ночівля в старовинному будинку 13 століття, колишнього госпіталю (остеля), перетворена в готель і альберга в наш час. Вранці я повністю оцінив правильність мого рішення. Хоча прохід не так страшний, ми легко взяли його вчора. Нехай це буде довге ложення дня до. Ми зустрілися в горах. Перші трилі пробуджуючих птахів. Перші промені сонця починають проникати в нічну темряву. Небо поступово забарвлюється з усіма переливами червоних тонів. Останні острови темряви втечу, відкриваючи очі лавандових прогалини, покритих росою. Дерева подрібнюється в світанку. Переважні простори і сонце, буквально в долоні руки, так близько від вершини гір. Чи може громадянин отримати це? Або блакитний комір на стандартному відпустці? Ні в моєму житті я хочу отримати на 6 a.m. для оплати. А камін робить його щоденно, і кожен раз дає вам більше і більше багатства, емоцій, досвіду.
Три рази в день перехрестя стежок з болгарками, з якими ми провели ніч в Альбергі. Це гумор того, що похідні мандрівники перевозять циклісти вгору, циклісти вниз літати швидше. І якщо ви втратите, подолайте зайву гору, непланований маршрут, то можна повністю западати за мандрівників. Серце-повчання єдності з незнайомцями, коли на черговій зустрічі дівчата виконують нас в розбитих російських «Чорних очей», оскільки це повинно, з виходом, лякати руки – в кращих традиціях гіпсової пісні.
Бургос. Місто незлічених крихітних пам'яток для звичайних мешканців, затишних в описі серед ходових громадян. Чудова для своєї краси і величі. Головна визначна пам'ять міста. Чистий геній, божевільність в інтер'єрі, чарівність різьбленої стелі.
Час-обмежений, ми приведемо частину шляху між Бургосом і Леоном автобусом. І знову на Camino.
Леон. Парадор, відомий у всьому світі після фільму «Шлях». Заощаджуйте свою гордість і зупиніть на ніч. Готель знаходиться в 5 хвилинах ходьби від готелю. Стара церква прикріплена до хостелу. Вечору. Підсвічування. Невелика кількість гостей втрачається на території величезної будівлі. Світло відключають практично всюди. Дорога висвітлюється тільки останніми променями заходу сонця, ледь перерву в віддалені кути. Ехоги стоп. Кричить старих дверей. Глом прихованих кутів. Відчувається, як привиди цього місця все ще дивляться тут. Подрібнююча хрома напівтемної церкви, де ми випадково отримуємо від хору. І... Чудова втечу до кімнати, де можна відчути дихання від жахливого враження цього будинку.
Ноонне повітряне кільце від тепла. Ми робимо наш шлях під ошатним сонцем без можливості приховати в тіні. Недосвідчена втрачена десь в горах - це барвистий оазис для вихованців. Намет з щедрим укладним столиком. Власник, молодий Спанідар 25 років, підготуватиме себе ласощі: хліб з помідорами, простими тапасами, фруктами та овочами. Миє страви для туристів. Навіс, лавка, гітара та намет з водою. Пожертвувати на власний розсуд або не залежно від вашого виховання. Власник живе в спілкуванні з польськими візами, з усім серцем відповідає кожному мандрівнику, це мета його життя. І його радість.
Асторга дав нам можливість познайомитися з Gaudí. Зрозуміло, вони зуміли ввести місто до сійти, надаючи собі можливість потрапити всередину Епіскопського палацу, побудованого і прикрашеного великим архітектором. Відчуття своєю красою створення безсмертного генія.
Нарешті, Крісс де Феро - це іконічне місце, місце живлення. Перетин заліза на горі дрібних каменів. Найвідоміший символ французького способу. Його історія охоплює безліч легенд. Головне залишається незмінним протягом століть. Згідно з давньою традицією, ми кладемо два гальки, привезені з нами з нашої Батьківщини під ногами. Вони подорожували з нами, прогріваються теплом наших тіл, переплетені нашими думками і прагненнями. Біловодці в цьому місці прочитали особливу молитву. З цієї частини обряду ми відступили.
Про Цебреро. Під час буріння цієї вершини, піднімаючись на гору з велосипедом у своїх зубах, перехоплюючий покерами, ми познайомимося з найгарнішим характером на шляху. Молодий полюс 20 років, з величезним валізом майже розмір його. Тексти пісень, а це означає: І це майже вертикально! За деякий час розкачати вантаж в багажнику, розмовляючи. Він не може подорожувати. Єдиний розчарування, який приходить до нього з усіма труднощіми, які валізу не має коліс, він змушений перенести його практично на себе. Як він подорожував у 500 км з таким ескортом залишається таємницею.
На в'їзді до кельтського селища-музей на вершині гори ми зустрінемо з відчайним аплазом групою французьких мандрівників, які нещодавно відпочивали в тіні на підйомі. Висотні краплі в повітрі. Це серцебиття, щоб зустрітися з цими незнайомцями.
Гастрономічна ексстазія в Меліді Pulpa (жовтень). Найлегша страва, яка дає таку непрозору насолоду і залишається з мною надовго в пам'яті. Варені і посипані сіллю і червоним перцем морським углом. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми беремо восьминог у Галичині майже кожен день.
Галицька. Остання площа на нашому шляху. І, можливо, найкрасивіший. Хіллі рельєф, поперемінно міняються самі гірки, які кидаються вниз, і скелелазіння, коли змушені катати велосипед поруч з вами. Ось 15 разів на день. Сіль, сльози. Сіль, сльози.
Поле пасторологів. Звичайний краєвид - це велосипедний відпочинок на боці переправи. Вишуканий погляд її лука. Затишна і спокійна хімчистка дзвоників.
Незвичайно вигнуті стовбури дерев, покриті товстим шаром мохів, обмотки доріжок, півтемність лісів Галичини створюють відчуття занурення в казці.
Педроузо. Близько 20 кілометрів від цілі. Маленька кафе в лісах. Багато місць відпочинку туристів. Чарівна пісня, виконана Спаніаром, вміло малювати комплексну мелодію. Використовуємо продуктивність флерії аплаузи та звуки написання камер. Його пісня буде поширюватися на багато країн і нагадуватиме про подорож і радість несподіваних зустрічей.
Сантьяго-де-Компостела Кінець нашої поїздки. Третя найважливіше християнське місто. Солемна маса для паломників за давньою традицією в головному соборі. «Твє з Росії стартував в Пампоні», – розповідає монах. Про нас Не зрозуміло, де клаптяви стискають груди. Штани розкачати на очі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я вихраю реліквію Св. Джеймса і задаю себе. Кріплення. Не вірую. Що відбувається мені? Садиба наприкінці незабутнього відпочинку мого життя? Очікуючи щось нове, щоб стати найближчим часом? Хочу повернутися на велосипеді і бути на дорозі?
«Що є мета вашого паломництва», вони просять мене перед подачею комппостела. Релігій, культурний, духовний?
Духовна, я відповіла, розуміючи, що багато дійсно приховано в цьому слово, в все, що сталося мені за останні два тижні.
550 км чіткої доріжки. Перша велотурна подорож коли-небудь. Ми подорожуємо. Думки. Імпресії. Емоції. Пам'ятки. Розуміння, що настає набагато пізніше.
Почуття. Я ніколи не повністю розумію. Тестувати себе. Перевірити стосунки з чоловіком. Мистецизм, провідник. Коли все раціонально, то «Всі це мертвий кінець!» І irrational сміливо піднімає свою голову і виклики, "Кеп рухається, людина, тримати переміщення!" А потім є точка повороту. Про те, як ми живемо, як ми оточують і чим граємо важливу роль у нашому житті. Зіграно.
Чи є мій шлях? Ноп. Це просто початок. Я ще не зрозумів, скільки я попереду мене. Видання
Автор: Катерина Меркушева
Джерело: Катерина Меркушева