За чверть власників смартфонів ніколи не називають голосом.

Щоденне виклик телефону в 5 років може бути річ минулого, згідно з останнім дослідженням Еріксон. У Японії та Південній Кореї 25 відсотків власників смартфонів ніколи не зробили телефонний дзвінок. Замість цього вони використовують SMS, електронну пошту, соціальні медіа додатки, відеоконференції тощо.

У Європі ще значно менше людей, які повністю відмовилися від голосового зв'язку, але тут причина чисто економічна: мобільні оператори Європи надають необмежений голосовий зв'язок, але для інтернету доведеться платити досить дорогі (у Японії навпаки є вірним). Тим не менш, кількість людей, які «кільки» в рідері, і легше писати у людини на Facebook, зростає там.

Цікаво, що в Японії e-mail залишається в першому місці, в той час як в Європі майже всі покинули її. Це може бути пов'язано з японським консерватизмом. У Європі Facebook повністю замінено електронну пошту, з багатьма оголошеннями, які не перевірили свою електронну пошту протягом місяця. Написання в милі має сенс тільки в компанії, але не фізичним особам.

Журналіст Томас Рікер готовий стати фронтменом нового напрямку у розвитку цивілізації. В іншому день він опублікував запальний стовпчик, в якому він сказав, що виклик зазвичай недоліте, і що люди повинні відмовитися від дзвінків, щоб не витрачати час на співрозмовника. Він пише, що телефон став тільки одним з додатків смартфона, і це додаток може і слід відмовитися. Справа дзвінка може лише виправдати величезне значення повідомлення - наприклад, ви сказали другу, що ви одружилися. «Уже тут більш доречно використовувати формат відеоконференції», «Рікер забиває кінцевий ніготь в труні телефонії.

до Не робіть мене неправильно, розмова ще важлива. Я не хотів би дізнатися про важливі події в житті найближчого друга через SMS. Але якщо ви хочете розповісти мені про свою участь, то зробимо відеоконференцію, щоб отримати відчуття. Ми можемо використовувати FaceTime, Hangouts або Skype, якщо вам подобається. Або лінія, або WeChat, якщо ви в Азії. В іншому випадку, надішліть мені посилання на карту, де ми зустрінемо, і я буду щасливий купити каву, а ми діємо як повноцінні люди.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.nowwow.info/#!Already-part-owners-smartphones-never-call-voice/cjds/559237de0cf2c7ea473a6f84