Сім'я дачі з традиціями в Тарусі

Декоратор Женя Жданової створив чудовий котедж для своєї коханої матері, де старі речі отримали другий життя Таруса - місце, де культурна історія настає до життя. На вулицях цього міста колись ходили Чехова та Куінджі, Суріков та Рахманінов, Мандельстам та Бродським. Марина Цвєтаєва провела більше одного літа свого дитинства. У тому числі, чому тут приїжджає велика сім'я дизайнера і декоратора Женья Жданової. Цікаво з точки зору культури, місто оскаржився на маму, коханця класичної музики, поезії та доброї давньої країни традиції, і вона була інструктована для прикраси будинку.

Про проект
Місце: місто Тарус, Калуга область
Рік: 2014
Площа: 150 кв.м.
Хто живе тут: Мати декоратора Женя Жданової, її сестра і сама Женя і її сім'я часто приходять на відвідування.
Автор проекту: Женья Жданова
Сім'я дачі з традиціями в Тарусі Р

Пройшов близько двох років, щоб реалізувати проект – рік, щоб побудувати, і рік закінчити інтер'єр і створити інтер'єр. Двоповерховий будинок, загальною площею 150 кв. м, з похилими дахами, затоками, великими вікнами і світлими стінами, наповнений речами, які зберігалися в сім'ї протягом багатьох років. До атмосфери відреставрували і додали ці елементи. Крім того, формат котеджу не належав використання дорогих матеріалів і меблів, тому проект вийшов досить бюджетним.

На другому поверсі розташовані три спальні, ванна кімната і невелика кімната для зберігання, а на першому поверсі є кухня, вітальня, гостьова спальня, гостьовий туалет і ванна кімната з сауною, де так приємно прогріватися після слиття взимку і прогулятися по високих берегах Ока.

Центр сенсу всієї вітальні, звичайно, справжній камін. 7 різних форматів плитки були використані для облицювання порталу. «Цей процес може бути найважчим і трудомістким для всіх процесів, що приймаються. Ми встановлюємо завдання, щоб зробити без різання, тому ми використовували велику кількість плиток різних форматів, нагадує Женя Жданова про цю ювелірну роботу.

«Мої мами були тільки одне бажання, щоб будинок був яскравим і повним повітрям. Тому ми не використовували насичені кольори для обробки стін і підлог, говорить Жаня. Великі вікна, яскраві стіни, камін - все тут втілює основну ідею дизайнера: створити сімейний гнізд, наповнений традиціями і затишністю.

На кухні вся родина збирається пити чай з великого самовару. Він, звичайно, не сто років, як світильники, над ним, але в цій сім'ї самовар зберігається більше одного десятиліття. Крім того, в пансіоні вона не пила, але активно використовується, створюючи теплу атмосферу. «Самоварний чай має дуже особливий смак», – коментує Женя.

У новому будинку зберігають антикварний світильник, який Женя пам'ятає з дитинства. Всі старі фітинги залишилися однаковими, але тканина на ній була витягнута.

Є багато зроблено своїми руками в цьому будинку. Наприклад, на старих кріслах замінюють оббивку і забарвлюють їх в більш сучасних тонах. А на кухні меблі ІКЕА з'явилися ручки витриманого жерсті, привезені з Америки.
«Для зміни стандартного образу меблів часто використовують цю техніку – змінювалися традиційні ручки для більш цікавих і декоративних,» декоратор поділився секретом.

Меблі для кухні: ІКЕА

Декор кухонних вікон заслуговує особливу увагу: лляна тканина з ручною вишивкою Richelieu отримала друге життя як штори: «Такі штори більше сотні років і їх відновлення були серйозними роботами для майстрів. й

З власними запасами плетені скелястий стіл і стіл. А шафа під телевізором була придбана спеціально і перероблена - підстава і двері були перефарбовані, а фітинги були замінені.
2619418

Дії сходів виготовляються з бука і покриті кольоровим білим лаком. Сходи декоровані деревними різьбами, пофарбованими в різні кольори, щоб додати настрій.

Простір був розроблений як ігрова площа. Є багато дітей в сім'ї, які на природі мальуються, щоб грати, де дорослі збираються. Так що дитячі іграшки не лежать по всій вітальні, коробки з ними можна заховати за дверима під сходи.

«Цьому літньому проекту не вдалося великих витрат, тому ми придбали недорогі готові шматки меблів і налаштовуємо їх», – розповідає Женя.

Вони купили, я повинен сказати, по всьому світу. Женья багато подорожує і не ігнорує ринки блохи Франції та Італії, де ви завжди можете знайти безліч цікавих речей. Так на стіні була гомілкова дошка і Французькі червоні кокерелі, а килим і поофі для вітальні Жень привезли з Марокко.

Текстиль в вітальні: Зара Головна

Будинок має три санвузли. Двох розташовані на першому поверсі: ванна кімната з просторою душовою кабіною, мийка і в'їзд до маленької домашньої сауни, а гостьовий туалет з раковиною. Ще однією ванною кімнатою є сходи.
Женья акцентувала підлогу і одну з стін, прокладаючи їх іспанською декоративною плиткою Віфи з колекції 1900, які при укладанні створюють ефект безшовної поверхні. У решті областях вона використовувала просту білу плитку з Керама Мараззи. «Я часто використовую цю техніку, коли потрібно зберегти гроші – для обробки, я підбираю і поєдную матеріали з різних цінових сегментів», – розповідає декоратор.

Особливий шарм звичного інтер'єру ванної кімнати Женья вирішив додати за допомогою «амосферних» трюфелів: аксесуари, свічники і цей настінний манек для ювелірних виробів.

В оформленні всього будинку використовуються натуральні фактури - дерево, льон, кераміка. Є також багато елементів декору, створених автором проекту або виготовлених на замовлення.
Наприклад, вентилятор валета є нестандартним рішенням в оформленні приміщення.
"Камердінер рідко використовується в сучасних інтер'єрах, хоча це дуже зручно для зберігання аксесуарів і одягу", - пояснюється Жаня.

Мати Жана любить книги і поезії, тому в її приміщенні є цікавий тумбочка з орнаментами у вигляді книг на дверцятах і плетених книжок.

А навколо дзеркала на стіні спальні є галерея фотографій людей, близьких до мами.

Фігураний оксамитовий пансіон, який зручно худнути на, сходження з книгою на ліжко, виконана в майстерні декоратора.

У другій спальні, сестра Дженні та її син живуть, коли вони приходять відвідати її бабуся. У цьому номері є весняний настрій - тут він легкий, теплий і все навколо нагадує про птахів, які співають вранці: птахи на шпалерах, гачки у вигляді птахів, клітоподібна лампа і інші предмети декору.
«Декор предмети і текстиль, а також у всьому будинку, привезені з подорожуючих по Європі», - сказав Женя.

Шпалери: Сандерсон; світло: Підсвічування; шафа, комод: ІКЕА

Дві клумби і тумбочки модернізувалися вмілими руками декоратора - ребер перемістили в будинок з старого котеджу, змінили колір і текстильну оббивку, а велике ліжко отримали новий чохол.

Концепція другого номера побудована на тему пригоди і подорожі. Підкреслено старовинні географічні карти, зображення повітряних кульок, годинник у формі життєвого кола над столом і катером на тумбі. Тут теж можна простежити оригінальну ідею всього будинку: комфорт і максимальне повітря. Номер розрахований на старших дітей. У готелі є робочий стіл.

Стіл, світильники і шафа: IKEA; стілець: Danform; декор над столом: старовинні картки з магазину Divadecor.ru і трофії з поїздок; приліжкові тумбочки: Uyuterra. Автор: Катерина Пермінова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.houzz.ru/ideabooks/45863260/list/houzz-tur-semeynaya-dacha-s-traditsiyami-v-taruse