Дайв проти кризи

Наше життя сьогодні є непристойним і нестійким. У новинах ми почуємо про наступну кризу. Багато людей хвилюються про своє майбутнє. Але турботи і турботи не допоможуть, і ніхто не зможе впливати на світову економіку. Так, замість того, щоб впади в відчай і сумний песимізм, поговоримо про нашу дачу.

Так, сезон переповнений, є довга взимку попереду. Але неважливо, що вона приніс, це улюблена дача, яка може стати як точку підтримки, так і «ліфічної лінії», якщо раптом бурі відіграли у всьому морі. Старе покоління пам'ятає, що в складних роках садові ділянки були хорошою допомогою для багатьох, і не тільки в плані їжі. Як врятувати себе від кризи?

Це найпростіша, найбільш зрозуміла відповідь. Наступну зиму власник рудента чекає спокійно: він має повні зв'язки. Літня праця не була приурочена - сім'я буде оголена, незалежно від того, що відбувається. Довгий час і всі види тварин в заміських селах. Курчаті та гуси, кролики та навіть козики, які занурюють краєвид, будь ласка, навколишні діти та доставляють екологічно чисті товари для сімейних столів.

Ми особливо раді, що ми навчимося отримати відмінні врожайності з мінімальними зусиллями і часом. Нові технології плюс досвід і творчість Багато дачників переконували: не потрібно «розгорнути» на полі від сівалки до сівалки, не потрібно га землі - звичайна сім'я на стандарті «шісточка-володна» ділянка здатна виростити все, що потрібно в достатній кількості.

Пам'ятайте, напевно: один раз заміський будинок для більшості складалися тільки клумби і картопляні фургони, серед яких стояли кришка, гордо названі «місцевим будиночком». Вони пішли там «прослужити службу праці» (хоча деякі любителі знали, як знайти задоволення в ній). Тоді прийшли «п'яні» часи, а клумби почали відступати під тиском клумб і акуратних зелених газонів. Тут є реальні заміські будинки, в яких можна не тільки приховати від дощу, але і жити комфортно, часто навіть цілий рік. Котедж став місцем відпочинку, а ті, хто продовжував наполегливо культивувати свої сади, були розглянуті як ретрогради: чому? ... в магазині, все там. . й

Нарешті було відновлено баланс. Найсучасніші котеджі є повноцінним заміським світом, де є все: переваги, краса; робота, і відпочинок; і клумби, і клумби з теплицями. Ми почали розуміти, що кожен учасник сім'ї в цьому світі потребує кута, і кожен повинен бути комфортним тут. Тому ми знайдемо місце на нашому "мисливці" (неважливо, скільки є) для дитячої пісочниці, а для квітів матері, а для великогабаритних огірків з кабачками, а для дайдської майстерні.

І якщо ще раз настає, ми не порожнемо нашого улюбленого газону, щоб висадити картоплю. Сьогодні ми знаємо, що дача обов'язково подає нам, але це не тільки для цього. . й

Навіть два вихідні, проведені поза містом, здатні відновити сили і душевний баланс. Тут кожен має свій власний рецепт: хто потопає ванну, хто блукає навколо околиця йде, хто любить сад ... Деякі комфортні умови праці країни, інші амортизаційні роботи повертаються втрачений мир - ви все знаєте, що краще. Як це зробити з темою? й

Криза, чи є особиста або сімейна, завжди стресова. Нездатність і невизначеність нерозголошення. Однак очікування проблем не краще, тому багато переживають нервову напругу зараз. І, можливо, хтось буде об'єктом для мене: вони кажуть, не до свята країни, коли ви не знаєте, що буде завтра. Я не задуха. Я просто скажу вам свою історію.

Я був з роботи. Не те, що це сталося все раптово. І я не скажу, що така черга буде згасити мене: Я залишаю себе, але я не можу вирішити, але все відбулося без моєї участі. Але неважливо, що і жінка після 40 з дошкільною дитиною залишатися без допомоги субсистенції, якось тривоги. Стрес у чистому вигляді...

Щоб здивувати більшості моїх знайомих, замість того, щоб вбити себе за цю сумну причину або загартування в безглуздому пороги офісного пошуку роботи я пішов до заміського будинку, до с. Де я провів чудовий зимовий відпочинок, і де я прийшов, вже чітко розумію, що я хочу, і куди піти далі.

Найчастіше, щоб знайти необхідні відповіді і знайти баланс, досить просто зупинитися, бути тихим протягом часу. Dacha є чудовим місцем для такої зупинки. Ні, звичайно, і тут ви можете легко знайти причини драми: чи нахиляється паркан, або дах в будинку, витікаючи, або картопля Колорадо beetle ate ... Але це не для нічого, що він сказав: шукати і відкрити. І ми зазвичай знаходимо саме те, що ми шукали: деякі рішення, деякі нові проблеми.

По дорозі, два роки після подій, описаних, я вже живу назавжди в сільській місцевості, виконуючи мій старий сон. І тепер я часто чую від друзів і знайомих: «О, ми повинні...» Але це страшно змінити своє життя, коли воно здається влаштувати і влаштувати. Ще одна криза. й

Ця осінь, у нас є багато сусідів, літні мешканці гірко жартували: "Увімкніть тепло в місті - приїдемо до вас, щоб зігріти." А деякі з власних «дорогих відступів» були підготовлені заздалегідь: деревне дерево зберігалася «право в разі», плита була відновлена або була встановлена нова котел. Навіть деякі з тих, хто навесні заявили, що він не уявляв життя в країні, восени почав говорити: це час, вони говорять, щоб перейти ближче до землі. Оскільки комунальні послуги вирощуються, і на роботі є про зменшення кадрового... Зарплатні зрізи вже є реальністю: деякі підприємства переключаються до 3-4 робочих днів на тиждень.

Громадяни (принаймні в нашому регіоні) частіше розглядають найближчі передмістя та села як місце постійного проживання. Підвіски переходять на країну: місто нудно, і завжди є чим зайнятися, і це корисно для здоров'я. Ті, хто все ще далеко від виходу на пенсію: іноді простіше і швидше, щоб працювати з «місного проживання», ніж розбити міські джеми руху. Так, і тиша, чистий повітря, білий сніг - які мешканці великих міст позбавлені - можна часто зустріти тільки тут, в країні.

Сучасні технології будівництва та благоустрою, нові матеріали та «розумні» обладнання зробили дачне життя набагато комфортніше. «Мені в дворі» або нагрів плити тепер кілька людей боїться: все важке, буде бажання. Перевезення не є проблемою для більшості сімей: є автомобілі в багатьох сім'ях. Телевізор, Інтернет, телефонний зв'язок - вони не доступні сьогодні, крім найбільш віддалених, віддалених сіл (і якщо криза - так без цих "товарів цивілізації", можливо краще :) Взяти його легко, обов'язково.

При бажанні можна знайти додаткові «бонуси» заміського існування. Наприклад, мої друзі — пара пенсіонерів — багато років тому переїхала з міської квартири в сільський будинок. І в колишньому житловому комплексі дадуть тенденцію - гарне зростання пенсійної та економія на «комунальному».

Ви думаєте, що ми будемо говорити про пучки редисків і свіжої зелені на ринку? Так, це один з варіантів «поточної справи» – але не єдиний.

• Я знав пенсію, яка займалася тюльпанами: кожен весняний проданий квіти, восени він торгував цибулинами; а влітку він приготував бруми для лазні - також ходовий товар.
  • інший друг зберігає птах: курчат, курчат, качок; яйця і свіжа м'ясо приносять хороший дохід, і не потрібно стояти на ринку - є регулярні покупці;
  • лісові дари подаються цілими селами, не кажучи вже про літніх мешканців - під час сезону, робітничі гриби іноді заробляють кілька місяців досить комфортного життя;
  • один з сусідів у старому котеджі - пристрасний коханець декоративної флорикультури - організував міні-навчання, де вона росте на продаж розсади квітів і розсади багаторічників;
  • друзі зберігають пасіар - і самі з медом, і дохід хороший, адже продукт якісний і натуральний;
  • Я знаю літні мешканці-підвісники, які збирають друзів з їх життєздатними сусідами на фермі, щоб допомогти: хто сідає траву, які розрізати дерево – і кожен щасливий результат;
  • Зняти квартиру можна, як мої друзі, про яких я вже розповіли, і ви навіть можете орендувати котедж, якщо умови дозволяють: рік за рік в містах є більше і більше людей, які готові до оренди дачного житла на літо. . й

Ідеї та варіанти можуть бути вказані протягом тривалого часу – це просто приклади, які я легко знайшов у своєму внутрішньому колі. Звичайно, кожен з вас, копаючи в пам'ять, зможе доповнювати і розширити список. Однак конкретний спосіб заробітку не так важливо – сутність є більш важливою: це можливо, це реально працює, і це робиться не деякими міфічними героями, але тим, хто ми знаємо особисто. І якщо вони не тільки користуються ним, але і користуються ним, що це заважає нам це зробити? й

Отже, виходить, що ми – літні мешканці – мають все, щоб подивитися на майбутнє з оптимізмом. Неважливо, як працює життя, дача допоможе і допомогти. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.7dach.ru