Хороші шкіряні взуття, три заготовки костюми, стильні окуляри кадри, всі відтінки червоної помади, панчохи з стрілкою на спині вздовж ноги, касмерні пуловери і пальто, яскраві зв'язки, барвисті сукні, відчували капелюхи, розкішні шовкові шарфи, масивні ювелірні вироби, тверді дерев'яні труби і сигарети, сендвічовані між елегантними пальцями з манікюром ... Ні, це не короткий опис натовпу гостей, які передаються діор-шоу під час Paris Fashion Week. Це короткий підсумок того, що паризькі пенсіонери виглядають як.
_ Новини
Я хочу писати цей текст протягом тривалого часу. У віці без загартування. Право на старість, що дорівнює праву на повне життя. Старий вік без віку. Вік без вікових обмежень. Справа в тому, що здатність до віку красиво не про мистецтво приховування зморшок і забарвлення сірого волосся, але до віку з гідністю не завжди про розмір пансіонату.
Традиційний Петанк в саду Люксембург
Я хотів би відзначити, що там було більше фотографій. Справа в тому, що барвисті паризькі пенсіонери не потрібно шукати, чекати і послухати їх з камерою з усього кута. Ви знайдете на вулицях і покупках, в кіно, в ресторанах, в музеї, на громадському транспорті і в лінії для морозива. І в одній точці я просто втомився від знімків з них, смородина намагається принести різкість до відображення телефону, так як при випадковому підключенні в одну руку на рівні очей.
Так, наприклад, мій збір не був включений до фото, яку я міг би прийняти у вересні в ранковій торгівлі: на шляху з магазину GAP я зіткнувся з сухим бабусям в... короткий спідниця. Я захочився на її довгий час, стоячи в дверному проході, приглушені і відлякуті раптовою красою незнайомця, яка була наймолодшою. У тексті немає грандіознихпарентів. Звертаємо увагу на чоловіків і жінок понад 60. Після того, як я колись сказав у своїй статті «Чому французьким жінкам не отримувати жир» – що пекло бабусі? Що таке бабуся? й
Ці два просто парковані їх Peugeot і йдуть на ринок.
Тут також немає фото абсолютно сірої французької жінки з стрижкою в довгому коричневому покритті освітлювальної тонкої цигарки на килимках Сен-Сулепи останнього субота, коли він вже почав дощ. Я просто стояв на протилежній стороні вулиці і спостерігався, як вона повільно кладе світло назад в сумку, як вона витягає компактну чорною парасолькою, відкриває її вгору, піднімає її пальто коміром, повільно затягує і повільно відсувається.
р.
Наприклад, я ніколи не мав часу на фотографування важкого, дуже старого чоловіка в коричневому костюмі в помаранчевому клітці, який кладе обличчя до осіннього сонця, сидячи на стільці в саду Палаіс Королівський. Він зняв свою шапку і поклав його на коліно, і гакнув масивну каню з бамбукові ручкою за спиною його крісла.
Крім того, я прикусив свої лікті, я ніколи не отримав за свою сором'язливість і захопив бідний, але дуже непристойний людина в сірій черепахі, і відмінно запрасовані штани, які сіли два метрів на набережній навпроти Нотр-Дам і тихо грали Елвіс Преслі пісня "Ви ледьтеся нічим" на гітарі. До нього стояв свої старі плетені сандалі і ледь почала пляшка білого вина.
Це також не відносило фото жінки з утрудненням руху її ніг, які я бачив на вулиці вчора: чорні легінси, коротка куртка з тонкого стилю, волосся до плечей, зібраних з чорною оксамитовою гумкою в акуратному хвості на спині голови, чорні лакові туфлі, загорнуті на молочних капронах. Невеликий чорний лебедевий з шкіркою змащений як аркуш пергаменту...
І, на жаль, не існує фото літньої жінки в чорному щиколотці брюки і червоної шкіряної куртки з об'ємними плечима, які застрягають мене майже чотири роки тому. Першим візитом до Парижа і одним з перших поїздок на місцевому метро, коли я бачив її. Вона сіла на складаний стілець на дверцятах, іржі голосно з свіжою газетою. Укусили багет, що з неї застрягають багет, і в руках вона мала весь світ – свіжий номер Le Monde.
На лівому – жінка, з якою я написав ескіз «А Реал Паріан» на Facebook. На правому праві муфта вольфрамового мішка на будь-якому витонченому коліні і «все світ» в руках. . . . )
З цього епізоду починав свою теплою любов'ю французьких пенсіонерів, закручених печаткою, що все не так в Україні. Не просто про пансіони, як зазначені вище. І я дійсно не хочу, щоб він з'явився, щоб заборонити гроші до кінця публікації, тому що, alas і ah, це не просто про них.
Середня пенсія у Франції становить 1032 євро. Подаруйте українським бабусям – що робити з ним? Тексти пісень, а це означає: Чи будуть вони подорожувати? Чи оновлюється шафа? Чи будуть вони купувати краще і більш дорогі товари? У суботу і на чашку кави з молоком за пару раз на тиждень? Важко. Найімовірніше, вони кладуть гроші в банку або намагаються їхати до своїх дітей. Але класичний жанр «за дощовий день». Чи можна відлякувати їх для цього? Не всі. Чи можна це зробити? Якщо ви не потрапитеся на кілька десятків років історії та спробуєте запобігти війні та голоду. Щоб зберегти їх з усього, що збереглася в них звичаї очікування цього темного дня.
Я пам'ятаю, що вона шукала пенсіонерів, якби жити в іншому вимірі, що я переживав, що культура шокує мій перший тур за кордоном. Світ ділиться на дві половинки: з одного боку, сіро-волосся французькою мовою, живе повноцінне життя з усіма своїми невеликими і великими радами, насолодами і правами на них; з іншого, українського літніх людей, виживання в суспільстві, що не готовий прийняти їх як повноправними членами її після перетину певного вікового ліміту. Наші великогабарити повинні вести якнайшвидший спосіб життя. І підгодівля, маючи задоволення, маючи зв'язки і поведінку таким же чином, як тридцять років – не за віком, неприпустимо, неприпустимо. Що кажуть люди? Складність, страх чужої оцінки і нездатності жити для себе, обумовлена складним життям. Переможці в страшній війні і вадами в боротьбі за право на задоволення миру.
У Франції немає звички маскування сірого волосся, приховуючи похилого тіла від підборіддя до пальця, зупинити носіння барвника або носіння яскравих відтінків. Французький старий вік не має пилу, фаршу, що свідчить про невелику мобільність, про заморожений час. Немає табу на стилях фітинга, гучний сміх, активний спосіб життя і шкідливих звичок, і найголовніше – немає табу вибрати з. Якими українськими пенсіонерами є можливість вибору. Не тільки через маленькі пансіони, але і через маленькі можливості в суспільстві, а також надзвичайно низькі очікування, які суспільство розміщує на них. Що ви збираєтеся робити з старими людьми? – Ми звикли думати. Неінтенсивний електорат, забуте покоління, осифіковані мозку ...
Безшовний одяг.
Безформове життя.
Моє улюблене фото в офісі Forever 21 : Хто сказав, що це був молодіжний бренд? ПФ)
Паризькі пенсіонери, на відміну, мають високі вимоги, високі стандарти і високий голова. І іноді високі підбори. Найяскравіші показники самопочуття – їх щоденне життя. Реакція, яка має номер для всіх молодих людей. Спочатку мені було складно звикати до того, що в косметичному відділенні 75-річної мадама вибирає порошок або туші поруч з мною, і можливо, що в магазині одягу светр правого розміру з-під носа не займе дівчину, яка далеко за 60 років. Ні один засмічений його зморшок, ніхто не заспокоює свого віку. Так, найкращі роки, можливо, вже пройшли, але це не причина, щоб жити в решті днів, постійно боячи, що деякі заходи і заходи, які ви можете не підходити до «в ваших років».
Якщо наші онуки не можуть переконувати себе про це самостійно, то це завдання молодшого покоління взяти їх з ними на сніданок, взяти їх на всі ці нескінченні (і чудові) фестивалі вуличної їжі, на ринки льоду, театральні прем'єри, майстер-класи та майстер-класи. Прийміть онуки на відпочинок і покупках. Візьміть їх на прогулянку і склянку аперолі, після усього. Що б ви зателефонували на яхту, вона буде вітрила – якщо нам було менше незручності для літніх людей, можливо, вони будуть набагато більше вільних, щоб поводитися і відчувати себе. І ми відрізаємо їх від життя.
У французьких пансіонатах подаються руки, поцілунки, смачно поцілунки і попросять ще один деканат вина на обід. Не тільки тому, що вони мають гроші, але тому що вони вірять, що вони заслуговують щасливого, радісного і красивого життя. І вони вписуються, а також своїх дітей і онуків.
Три зими тому
Мої батьки і я збираюся мати різне. Але перед тим, як це занадто пізно, зателефонуйте своїм дідом і відвідайте свій дід. Принесіть всі кращі речі. Просто не сидіти з ними на кухні, як завжди, якби вони забивалися на підлогу - візьміть їх на прогулянку, покататися на карусель або на річковому трамваях, зайдіть столик з ними в кафе за вікном або на нову терасу іншої торгової марки нової установи, замовте дві нові заплутані кави і десерт. Покажіть, що вони не є зайвими в цьому «понеділку». І прийміть милосердя, за Божу раду. Не для Instagram. Просто пам'ять. Як довго ви були ліктями і знімками з вашими бабусями? Як довго тому вони доторкнулися до свого щіка, ніжного і змащеного як аркуш пергаментного паперу? Видання
Кредит Ольга Котрус
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: paris.zagranitsa.com/blog/2050/starost-v-bolshom-gorode-pravo-na-zhizn